reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

a zapomniałabym postęp ale z innej dziedziny :-) Igi potrafi pięknie wysmarkac nos...bierze zamach głowa do tyłu i jak dmuchnie to nawet frida nie da rady tyle :-)

reklama
amelka zna polowe alfabetu, na zasadzie m jak mummy, d jak daddy a jak amelia itp. to zdecydowanie dzieki tablicy magnetycznej i magnesom na lodowce. jej ulubione to b&Q bo to nazwa takiego sklepu dekoratorsko-ogrodniczego. na alfabet mowi abcd i jak np idziem przez miasto i na witrynie sa napisy to pokazuje palcem i mowi abcd, a za chwile : patrz m jak mama!

juz wyczailismy,ze jej uubione slowo :disgusting- obrzydliwe - wzielo sie ze swinki peppy :baffled:

za waszym przykladem przetrenowalam ja na nauce wlasnego nazwiska i adresu, wiec teraz przedstawia sie zawsze imieniem i nazwiskiem, ulice powie, ale numer 43 sprawia jej juz problem. nauczylismy jeszcze imienia mamy i taty, tak z rozpedu :-)

ale np puzzli nie lubi ukladac, ewentualnie te wkladane obrazki.

zaczyna coraz mowic calymi poprawnymi zdaniami, np gdy bawi sie z innymi dziecmi czyms tam to pyta" czy teraz amelka moze sie pobawic/zjechac ze slizgawki" czy co tam jeszcze robia. ostatnio zobaczyla u mnie na szyi wisiorek (rzadko nosze bo zapominam i boje sie tez,ze mi pociagnie i urwie. i tak jest sie spodobal, patrzyla, dotykala i w koncu zapytala:czy teraz amelka moze ponosic troche. to tak troche dziwnie brzmi po polsku, bo to angielski zwrot: can amelia have a go now, please?

nie bede was juz zanudzac.....

Cleo Asia z kolei tak jak zawsze pieknie dmuchała to teraz nie chce:-(

Banana
No co Ty, nie zanudzasz! Gratulacje!

Nie wiem czy już nie pisałam...
Pytam się Asi:
Ja: Jak sie nazywasz?
A: Asia Majejon;-) (Marzeion)
Ja: Ile masz lat?
A: Dwa!
Ja: A gdzie mieszkasz?
A: U cioci Mirki!

:szok::-D Ciocia Mirka to jej chrzestna, a sama Asia jej ukochaną bratanicą, oczkiem w głowie:tak:

Banana super :) szczególnie to jak pyta czy może zjechać :). Alicja w ogóle nie ma ochoty na interakcję z innymi dziećmi, chociaż jak byliśmy w sobotę w kawiarni ze znajomymi i była jej rówieśniczka, to po godzinie wzięły się nawet za rączki (!)
Co do Alfabetu to Ala zainteresowała się ostatnio wierszykiem "Abecadło z pieca spadło", ale np. klocki z literkami ma w nosie :)

Ala mówi wierszyk "Kto ty jesteś, Polak mały". To znaczy odpowiada na te pytania. Ale na "Gdzie ty mieszkasz?" zawsze mówi "w dziupli" :))))))

Cleo, gratulacje ze smarkaniem - Alicja umie tylko wciągać :/ a z aspiratorem ganiam ją po całym domu.

reklama
Jacek - wow, nieźle... Hanka nie lubi kolorować niestety... ale ma to po mnie.:zawstydzona/y:Gośka nawet nie wiem, bo muszę spróbować jej podrukować do kolorowania... w żłóbku ma wyklejanki i inne zajęcia.;-)

Do góry