reklama
gosiulek73
mama K&K&A
super.Pięknie słychać :-)
katrenki
Fanka BB :)
asia zdolniacha :-)
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
Laski mam pytanie. Oprócz tego ze co chwila mamy nowe słówka typu kamień - kamiń, rybki - jibu czy pacha - paśa to młody dzisiaj zaczął skakac jak nakręcony [tak na prawde skakać - odrywając nózki od ziemi]. Ubaw po pachy. Myśleliśmy ze nogi sobie połamie a tyłek potrzaska....... w tej chwili pampers niezastąpiony No i tak wiekszość dnia Pytanie czy Wasze maluchy tez juz skaczą? Nie wiem w ogole kiedy teoretycznie powinno dziecko to robic. Gdzieś znalazłam tylko jedna informacje ze dwulatek powinien to umieć, ale nigdzie nie znalazłam od kiedy....niby pierdoła ale jakoś mnie to interesuje ;];]
Nigdy się nad tym szczerze mówiąc nie zastanawiałam;-) Asia skacze ale nie jestem pewna czy całe stopy odrywa, jutro się przypatrzę
ona dużo za Julką papuguje - Julka zawsze sprawdza sukienki/spódnice czy się dobrze "kręcą". Asia jak tylko włożę jej sukienkę robi to samo. Potrafi się kręcić i kręcić aż się jej tak w głowie zakręci ze nie może wstać
ona dużo za Julką papuguje - Julka zawsze sprawdza sukienki/spódnice czy się dobrze "kręcą". Asia jak tylko włożę jej sukienkę robi to samo. Potrafi się kręcić i kręcić aż się jej tak w głowie zakręci ze nie może wstać
Mama tez sie musze jutro przypatrzec zaciekawilo mnie to.
Nigdy na to nie zwracalam uwagi jak skakal
nie jestem pewna ale chyba nie odrywa calych stop, jutro dam znac.
Ale Twoj marcel duzo mowi
dziunka pieknie slychac co Joasia mowi super:-)
Nigdy na to nie zwracalam uwagi jak skakal
nie jestem pewna ale chyba nie odrywa calych stop, jutro dam znac.
Ale Twoj marcel duzo mowi
dziunka pieknie slychac co Joasia mowi super:-)
Mama - moja już podskakuje... poza tym od weekendu skubaniec mały próbuje skakać z wysokości na nogi.... co oczywiście kończy się tym, że spada na tyłek, ale ma radochę, że szok. Na wiosce próbowała z takiego podjazdu dla aut, aby zajrzeć pod spód auta , a w domu z góry pościeli.
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
najfajniejsze wyrazy jakie mówi Marcel to się uśmiałam i zaszowowałam bo On ni z gruchy ni z pietruchy wyskoczyl z tym:
baba agy kiebaśa - babcia daj ugryzc kiełbase
odśuń kompenter - odsuń komputer
baba agy kiebaśa - babcia daj ugryzc kiełbase
odśuń kompenter - odsuń komputer
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Mama jestem w szoku ile Twój syn mówi Antek pojedyncze słowa i po swoim chińskim
musisz byc dumna mamusia
musisz byc dumna mamusia
reklama
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
Dziekuje no ale oooh nie czarujmy sie chinski jest...choc moze nie do konca chinski bo sa tez w przewazajacej ilości normalne slowa tylko ze zniekształcone przez Marcela
z racji tego ze od dawna wie gdzie jest oko, ucho, nos, włosy itp itp to ostatnio pokazywałam mu gdzie jest czoło, broda i policzki no i np mówie daj buziaka i nastawiam usta a on "pońće" lub "poniće" czyli policzek i daje mi buziaka w niego potem mówi "dugu" czyli drugi i całuje w drugi ))
i jeszcze zapomniałam dodać:
moje dziecko na pytanie kto ty jestes nie odpowiada jak inne dzieci tam dzidzia, chłopczyk czy Marcel. u nas wygląda to tak
Ja: Marcel kto ty jestes
M: Dzik DD
ja: nie no nieprawda, powiedz mamusi kto ty jestes
M: obuź [łobuz] - no i pogadane
kolejna rozmowa:
Ja: Marcel a ty tutaj masz nogi?
M: nieeee
Ja: nie???? a co ty tam masz???
M: kopita [czyt. kopyta] DDDDDDDDDDDDDDDDD
z racji tego ze od dawna wie gdzie jest oko, ucho, nos, włosy itp itp to ostatnio pokazywałam mu gdzie jest czoło, broda i policzki no i np mówie daj buziaka i nastawiam usta a on "pońće" lub "poniće" czyli policzek i daje mi buziaka w niego potem mówi "dugu" czyli drugi i całuje w drugi ))
i jeszcze zapomniałam dodać:
moje dziecko na pytanie kto ty jestes nie odpowiada jak inne dzieci tam dzidzia, chłopczyk czy Marcel. u nas wygląda to tak
Ja: Marcel kto ty jestes
M: Dzik DD
ja: nie no nieprawda, powiedz mamusi kto ty jestes
M: obuź [łobuz] - no i pogadane
kolejna rozmowa:
Ja: Marcel a ty tutaj masz nogi?
M: nieeee
Ja: nie???? a co ty tam masz???
M: kopita [czyt. kopyta] DDDDDDDDDDDDDDDDD
Ostatnia edycja: