Kasiiula
mamusia Pawełka :)
Dziewczyny a od kiedy mozna isc do LOGOPEDY z Dzieckiem ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny a od kiedy mozna isc do LOGOPEDY z Dzieckiem ?
chodzi mi tu o to ze u nas mowili ze bedzie trzeba chodzic ale od kiedy co i jak nie ... temu tak pytam ...Dziecko do logopedy dzieciecego moze juz isc w okresie/po okresie gaworzenia kiedy rodzice zauwazaja ze cos jest niepoprane - np dziecko nie gaworzy. Jesli wykluczy sie wade słuchu to mozna isc bo wiadomo ze problemem to nie jest. Np mamy wczesniaków chodza od pierwszych m-cy bo logopeda prowadzi specjalne masaze usprawniajace jezyczek i buzke - np do wytworzenia prawidłowego odruchu ssania i gryzienia. Takze nie ma dolnej granicy. Jesli cos jest co martwi rodzica - czy to problem widoczny czy zwykła konsultacja "na zapas" to smiało mozna isc, z tym ze słyszałam ze kolejki do dobrych logopedów sa duze....zreszta jak wszedzie heh
chodzi mi tu o to ze u nas mowili ze bedzie trzeba chodzic ale od kiedy co i jak nie ... temu tak pytam ...
no spytam ... ale dopiero 10 listopada a teraz tak se pomyslalam co piszecie hm ... spytam tez we wtorek tej mojej lekarkiZapytaj przy nastepnej wizycie u lekarza
no spytam ... ale dopiero 10 listopada a teraz tak se pomyslalam co piszecie hm ... spytam tez we wtorek tej mojej lekarki
No dziunka ja tam tragedi z tego nie robie, ze ona zadnych slow nie mowi, bo mysle, ze niedlugo pewnie zacznie no i nauczylam sie juz ze nie ma sie co spinac:-) jak bedzie gotowa to zacznie :-)
no Amelka juz ladnie chodzi, ale jakos skupia sie na brojeniu zamiast mowieni...zagladanie do smietnika, szafek, roznoszenie butow po calym domu...wszystko tylko nie mowienie...hahahahaKatrenki ja zauwazylam ze odkad Oli zaczal chodzic to skupia sie teraz bardziej na mowieniu i inteligentnych zabawach. Wczesniej cala swoja energie poswiecal na nauke chodzenia raczkowania podnoszenia itp. tez wiele nie mowi wsumie to teraz na topie jest tylko ga ga ga i gsie- gdzie? ale probuje z calych sil wiec mysle ze niedlugo cos mu z tego wyjdzie
no Amelka juz ladnie chodzi, ale jakos skupia sie na brojeniu zamiast mowieni...zagladanie do smietnika, szafek, roznoszenie butow po calym domu...wszystko tylko nie mowienie...hahahaha
to jest wrecz top zabawa!!!!hahahahaspokojnie ;-) zobaczysz ze zacznie mowic ;-) A widze ze roznoszenie butow nie tylko u nas ulubiona zabawa :-)