reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

reklama
A u nas ogromny postęp taki że od kilku dni nie zakąłdam juz Soni skarpetek na rączki do spania i nie drapie sie prawie wcale. Tzn costam maźnie, potrze oczka przed spaniem, podrapie sie za uchem (JAK TATUŚ! :-D:-D:-D) i na tym koniec.
Zero rys na buźce, główce czy gdziekolwiek :tak::tak::tak::-):-):-)
Ależ jestem szczęśliwa :-):-):-)

A u nas ogromny postęp taki że od kilku dni nie zakąłdam juz Soni skarpetek na rączki do spania i nie drapie sie prawie wcale. Tzn costam maźnie, potrze oczka przed spaniem, podrapie sie za uchem (JAK TATUŚ! :-D:-D:-D) i na tym koniec.
Zero rys na buźce, główce czy gdziekolwiek :tak::tak::tak::-):-):-)
Ależ jestem szczęśliwa :-):-):-)

zazdraszczamy i gratulujemy :)

A mój jeszcze nie raczkuje , sam siadać z pozycji brzuszkowej też nie umie :zawstydzona/y: cóż..Czy tylko mój jeszcze tak ma?

A mój jeszcze nie raczkuje , sam siadać z pozycji brzuszkowej też nie umie :zawstydzona/y: cóż..Czy tylko mój jeszcze tak ma?

Mój starszy a też ma w nosie wszelkie formy skutecznego przemieszczania się !
Generalnie chyba chłopaki (przynajmniej te listopadowe) są w tyle za dziewczynkami w dziedzinie umiejętności fizycznych.
Z moich obserwacji wynika że mały chyba wogóle oleje raczkowanie takie na wczworaka i bedzie się przemieszczał szorując na pupie

Moja tez dopiero zaczela raczkowac, wczesniej pelzala albo chodzila do tylu, albo podpierajac sie glowa z rekoma:) no i od kilku tyg. stoi z podparciem, myslalam wiec, ze tez juz nie bedzie raczkowac tylko chodzic.
Na wszystko jest czas, kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie:)

reklama

Ala nie raczkuje, ani za bardzo nie pełza. Wszystko załatwia turlaniem i kręceniem się na brzuchu. Siedzi też tylko posadzona i to nie za długo. Dziś np. podczas siedzenia wyślizgnęła mi się w baseniku i zaliczyła nurkowanie twarzą... Ale nie zrobiło to na niej żadnego wrażenia :)

Do góry