reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Postępy naszych dzieci :)))

Ala nie raczkuje, ani za bardzo nie pełza. Wszystko załatwia turlaniem i kręceniem się na brzuchu. Siedzi też tylko posadzona i to nie za długo. Dziś np. podczas siedzenia wyślizgnęła mi się w baseniku i zaliczyła nurkowanie twarzą... Ale nie zrobiło to na niej żadnego wrażenia :)
Sonia podobnie tzn turla sie, pełza, zmienia pozycje z siedzącej na brzuszkową chociaż nie mam pojęcia jak :-D:-D:-D No i protestuje gdy ją sadzam bo chce STAĆ ale sama jeszcze się nie podciągnie :sorry2:

reklama
A mój jeszcze nie raczkuje , sam siadać z pozycji brzuszkowej też nie umie :zawstydzona/y: cóż..Czy tylko mój jeszcze tak ma?
nie martw sie nie jesteś sama !!!!!!
Mój starszy a też ma w nosie wszelkie formy skutecznego przemieszczania się !
Generalnie chyba chłopaki (przynajmniej te listopadowe) są w tyle za dziewczynkami w dziedzinie umiejętności fizycznych.
Z moich obserwacji wynika że mały chyba wogóle oleje raczkowanie takie na wczworaka i bedzie się przemieszczał szorując na pupie
moja pediatra mowila dzisiaj ze maly tez chyba szybciej zacznie chodzic niz raczkowac :-), ale ja tam mysle ze jeszcze w swoim czasie sie skusi na raczkowanie bo robi podchody do tego, ale jak nie to przeciez nic na sile. Pediatra mowila ze warto dziecko klasc na pilke brzuszkiem i cwiczyc tak raczkowanie bedziemy czekac na efekty cwiczac na pilce :tak:
siedziec maly uwielbia, siedzi i ma z tego radoche ogromna
mamy kolejny 6 ząbek !! :)))))))

gratuluje ale idziecie z tymi zabkami szoooook
u nas tylko dwa w maju i koniec
ale i tak gryzie nimi jak szalony wszystko i moje cycki :baffled:
kasiu karmisz jeszcze?

kasiu karmisz jeszcze?
nie nie karmie... i sie ciesze :D

Wyjątkowa ciezko zrobic mu fotke z zebami :D Cleo dzisiaj widziala zębóle :D streczka jak u królika te górne :d a fotke mam narazie taka moze jutro da zrobic inna :D tu ma 3 zęby ale u tak śmiesznie wygląda :D bo dwójki górne juz równaja jedynek a jedynka dolna tycii tycii :) IMG_0080.jpg

Aj z tymi dziećmi.

My na przykład zero zębów.
Malwina za to siedzi sama, pełza, raczkuje i staje na nogi z podparciem.
To pewnie zasługa tego, że jest chudzielcem.
Siniaków 100 :-)

Skarżyłam się że mi dzieć w łóżeczku nie staje, że tylko przy niskich rzeczach, w wózku, wchodzę do pokoju a tu taki widok:-D całą rodzinę ze szczęścia obdzwoniłam:-D
Teraz co ją wrzucę do łóżeczka to ona od razu staje:-)

Załączniki

• DSC08207.jpg
    DSC08207.jpg
    51,4 KB · Wyświetleń: 40
  • DSC08210.jpg
    DSC08210.jpg
    48,1 KB · Wyświetleń: 38
Skarżyłam się że mi dzieć w łóżeczku nie staje, że tylko przy niskich rzeczach, w wózku, wchodzę do pokoju a tu taki widok:-D całą rodzinę ze szczęścia obdzwoniłam:-D
Teraz co ją wrzucę do łóżeczka to ona od razu staje:-)

Gosia jaki z niej słodki pulpet a miny jakie robi normalnie sikam ze śmiechu :-):-):-):-)

nie nie karmie... i sie ciesze :D

Wyjątkowa ciezko zrobic mu fotke z zebami :D Cleo dzisiaj widziala zębóle :D streczka jak u królika te górne :d a fotke mam narazie taka moze jutro da zrobic inna :D tu ma 3 zęby ale u tak śmiesznie wygląda :D bo dwójki górne juz równaja jedynek a jedynka dolna tycii tycii :)

gratulacje!!!! u nas dalej zero...
Kasia a ten ząb na dole i dwa u góry wyglądają świetnie :-):-)
a Cleo to gdzie widziała te zęby?? :p:p

reklama
ja praktycznie od urodzenia Helenki nic nie pisałam bo cały czas coś jak nie jedna dziewczyna to druga
Helenkę rehabilitujemy bo w związku z tym że była niedotleniona przy porodzie ma troche problemów
potrafi sie turlać podnosi sie do raczkowania obraca w koło własnej osi i od paru dni zaczęła się przemieszczać w kierunku zabawek swoja dziwną techniką troche pełzanie troche podnosi się do raczków ślizg i do przodu
jeszcze sama nie siada a posadzona tez zbyt dlugo nie siedzi ale jestem dobrej mysli bo zrobila w przeciagu tego miesiaca bardzo duzepostepy wiec mysle ze raczkowanie i siadanie to kwestia tygodnia moze dwoch
poza tym mowi baba bebe i ostatnio tata i to chyba tyle ...
aaa zęby ma cztery i chyba wychodza juz kolejne

Ostatnia edycja:
Do góry