reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Postępy naszych dzieci :)))

reklama
trochę nas nie było na wątku więc uzupełnię, Eli raczkuje, oparta o coś podnosi się, potrafi ustać przez kilka sekund, naśladuje mamuśkę, np. marszczy nochal i chrumka ;-);-);-)
o i ostatnio namiętnie woła ide, hmmmmmm a może Idę (hmm Pas może mała stęskniła się za kumpelką hehehe)

Witamy i my po długiej nieobenosci mamy nadzieje że przyjmniecie nas, a oto osiągnięcia Jasia
- siedzi i podnosi sie do siadu z pozycji leżącej
- raczkuje, a jak ma cel np. dojsc do łóżka żeby sie podnieść to mama nie może zdążyć
- wspina się po wszystkich zeby stac
- wstaje w łóżeczku i przez długi czas stoi
- mówi mały zdrajca tata, ała i coś w rodzaju haj
- turla sie we wszystkie strony
- coraz częścej zdarza sie przespać nocke bez jedzonka
1.jpg

GRATULUJĘ POSTĘPÓW KOCHANE!!! Chciałam wymieniać po kolei ale Was za dużo :-p Gratulacje dla naszych raczków i pełzaków:-)

Aśka zaczęła wstawać przy wszystkim co popadnie, ale z takiej niższej półki, łapie z raczków, prostuje na maksa nogi i tak się wspina odpychając nogami. Boję się że mi fiknie koziołka:szok:. Na luzie już siada z raczków, z siadu przechodzi bez problemu do raczkowania, już wogóle nie wywala się na buziaka co jej się zdarzało.

Niestety nie wstaje w łóżeczku bo wogóle w nim nie przebywa, A mówi że trzeba ją zacząć tam wkładać, ale w sumie po co. Wszystko w swoim tempie i nie zmuszę ;-) W domu jest dość mebli:-D

Zaczęła mówić Am am am jak jest głodna i już się doczekać nie może.:-D

Dziś jak przyjechaliśmy do domu to aż piszczała z radości jak widziała swoje zabawki, pokój :-) Czyli pamięć też ma dobrą;-)

reklama
u nas mega postepy:baba mama, tata dada, ignas juz chwieje sie na czworaka:D, no i sen, od 2 dni budzi sie tylko raz w nocy na jedzenie (nie wiem czy to kwestia upałów czy kaszki na noc bobovity ktora dodaje do mleka:/), no i zasypia juz sam z moja mala pomoca:)jupi:D

wlasnie, ignas rowniez kreci glowka na nie nie nie;) ale u nas to wyszlo chyba z zabawy ocierania noskami:)

Ostatnia edycja:
Do góry