reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

lagajka super !! zdolnaTwoja córa:)))
Pawełek to dopiero co na czworaka sue podnosi i udaje pieska ;d; d

Hahaha Kasiula u mnie to samo z tym ze dochodza jeszcze dzwieki typu "hauuu" "hauuu" i "hhhheee hhheee hhhhe" jak podniecony piesek hehehehe brakuje tylko ogonka ruszajacego sie z boku na bok gdy jest zadowolony :-D :-)

reklama
U nas hmmm dziwnie...

Po pierwsze Ida sama siedzi, zupelnie samodzielnie, nawet potrafi zlapac rownowage jak ja kot potraci (ona kota).
Po drugie wspina sie na raczkach i podciaga w lozeczku ale nie chce raczkowac ani sie obracac plecy-brzuch. Potrafi to robic (co pare razy zaprezentowala) ale chyba uwaza ze to nudne. Za to probuje sama stawac i chodzic.
Po trzecie sama konsumuje.
Po czwarte reaguje na imie, pieszczotliwe nazwy, zapytana "gdzie kotek" szuka go, a jak znajdzie pokazuje, pokazuje gdzie jest ucho :).
Po piate - umie "powiedziec" ze chce jesc lub pic - i wyraznie to sa inne zawolania
Po szoste mowi NIE i MAMA a ostatnio cos ala KOT
Po siodme odzwierciedla - pokazuje raczkami to co my, jak bawila sie na zjezdzalni (oczywiscie trzymalam ja pod pachami) to obserwowala dzieci i potem w domu "zjazdzala" zabawki po sliskiej ksiazce (i nawet ja poprawila jak jej opadla z oparcia pod katem...)

Widac ze jest coraz bardziej kumata, no i rosnie...

Dobra u mnie 6,5 msc i tak:
Vi sama wstaje od około miesiąca,
sama podnosi się do siadu , siedzi ile się da
chodzi prowadzona za palce,
Sprężynuje stojąc bez trzymanki
podnosi się do mebli i innych podobnych ;-)
Stoi bez trzymanki
potrafi zej ść ze swojego samochodziku łapiąc się stołu, po czym zostaje w pozycji stojącej przy stole
macha główką na boki jak tylko usłyszy muzykę,
Naciska guziczki
Samodzielnie pije kaszkę z kubka niekapka
ze szczoteczką jak u lagajki, samasobie myje ząbki:-D(ma 2 )
Odgryza i przeżuwa jedzonko
sama umie włożyć łyżkę z jedzeniem do buzi
umie przybić 5 tacie hehe
umie złapać małe przedmmioty
wkłada sobie palec od nogi do buzi:-p
wyciąga rączki jeśli chce coś co nie jest w zasięgu jej ręki
mówi "mama, baba, dada, gaga" i inne swoje podobne
reaguje na swoje imię,
sama się obraca z brzuszka na plecy i odwrotnie
wycągfa rączki w moją stronę jak chce się poprzytulać
na słowo daj buzi , przyciągsa się ustami do policzka bądź ust,
kiedy ją sadzam prostuje nogi i za nic nie mogę jej posadzić musi stać
i jak jeszcze sobie coś przypomnę to dopiszę:tak:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy wasze dzieci maja napewno ok 7 miesiecy?? Bo z ich postępów widze ze sa duzo starsze hehehe
moja ma 6msc i 2 tyg:-D

i zapomniałam dopisać że umie się sobą sama zająć przez ok 30min do godziny bawiąc się zabawkami
aha i wychyla główkkę w stronę taty kiedy go usłyszy ale nie widzi bo stoi np w kuchni i coś mówi

Ostatnia edycja:
Wow passingby ale zdolniacha z Idy!! Brawo
Kamcia Vi umie więcej niż myślałam, suuuuper!
Mariczka na imię i zdrobnienia też reaguje, wypatruje w stronę drzwi jak usłyszy klucz w zamku, wyciąga rączki jak słyszy "chodź do mamy", albo jak sama chce na rączki

reklama
i powiedział dziś mama patrzac na bańki mydlane , które mu puszczałam:-D a jaki zdziwiony był jak próbował je złapać a one znikały

Do góry