reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

reklama
Wiesz co minęły nie więcej niż dwa tygodnie dziunka... Buhahaa, teraz chodzi przy meblach mając niecałe 7 miesięcy, raczkuje jak rakieta i ma włączony radar na wszystko co nie-dla-dzieci.
A i podskakuje-sprężynuje jak coś ją ucieszy w pozycji stojącej
no to pięknie :tak:
moja jeszcze sę nie porusza przy meblach:-D ale już sama stoi.. więc idzie za Twoją,...
zobaczymy co to dalej będzie... wkońcu jest 2 tyg młodsza;-) hiih to ma jeszcze czas :p
i tezjak stoi z podparciem, sprężynuje:-D

Marika wreszcie gryzie!! WOW nauczyła się jak babcia wyprosiła żeby poczęstować ją truskawką :) Tak się rzuciła, że odgryzła kawałek i zaczęła przeżuwać tak sprawnie, jakby robiła to od zawsze. A jeszcze kilka dni temu miała odruch wymiotny na zupkę z grudkami. No i teraz gryzie wszystko, nawet moją kanapkę
Kamcia ale z tego co widziałam to Vicky wyprzedza Mariczkę bo na którejś fotce stała chyba bez trzymanki, a Mariczka tylko przy czymś albo za rączkę. A do chodzenia zachęcaj :)

lagajka chcialam mala przy meblach postawic.. hehe ale zapomnialam ze mam wysokie i nie ma se za co przy nich zlapac:-D

nie wazne czy wyprzedza Mariczke czy nie, najwazniejsze ze wszystkie dzieciatka sie prawidlowo rozwijja:tak:

HEHE no jasne :) to nie wyścig i nie w tym sensie napisałam. Wszystkie są cudnie zdolne i świetnie się rozwijają i to najważniejsze!

PODSUMOWANIE NA OSTATNI DZIEŃ PRZED SKOŃCZENIEM 7 MIESIĘCY
Mariczka sama staje, chodzi przy meblach, jeszcze chętniej za palce
Sprężynuje stojąc z trzymanką
Stoi trzymając się tylko jedną rączką
Samodzielnie siada i siedzi tak długo jak chce
Nadal raczkuje jak torpeda
Pokonuje mniejsze przeszkody np. leżącego tatę
Potrafi zejść z łóżka (nie wiem jak, bo dwa razy przyłapałam ją jak już była na podłodze)
Używa dwóch paluszków do wzięcia małego przedmiotu
Naciska guziczki
Samodzielnie pije z kubeczka z dzióbkiem
Potrafi się napić z podanej szklanki i dorosłej (bezsmoczkowej) butelki
Potrafi trafić łyżeczką do buzi i nie zgubić (całego) jedzonka
Jak dostanie szczoteczkę do rączki to rusza w buzi jakby myła ząbki, tylko trafia w dziąsełka
Odgryza i przeżuwa
Ząbki ma dwa i idą kolejne dwa
Wyciągniętej rączce da "cześć"
Ma szósty zmysł i budzi się za każdym razem tuż pod drzwiami Babci ;)

PODSUMOWANIE NA OSTATNI DZIEŃ PRZED SKOŃCZENIEM 7 MIESIĘCY
Mariczka sama staje, chodzi przy meblach, jeszcze chętniej za palce
Sprężynuje stojąc z trzymanką
Stoi trzymając się tylko jedną rączką
Samodzielnie siada i siedzi tak długo jak chce
Nadal raczkuje jak torpeda
Pokonuje mniejsze przeszkody np. leżącego tatę
Potrafi zejść z łóżka (nie wiem jak, bo dwa razy przyłapałam ją jak już była na podłodze)
Używa dwóch paluszków do wzięcia małego przedmiotu
Naciska guziczki
Samodzielnie pije z kubeczka z dzióbkiem
Potrafi się napić z podanej szklanki i dorosłej (bezsmoczkowej) butelki
Potrafi trafić łyżeczką do buzi i nie zgubić (całego) jedzonka
Jak dostanie szczoteczkę do rączki to rusza w buzi jakby myła ząbki, tylko trafia w dziąsełka
Odgryza i przeżuwa
Ząbki ma dwa i idą kolejne dwa
Wyciągniętej rączce da "cześć"
Ma szósty zmysł i budzi się za każdym razem tuż pod drzwiami Babci ;)

Jednym slowem WOW! Gratuluje zdolnej coreczki!!!!! :-) juz sie doczekac nie moge gdy tez sie tyloma postepami pochwale

reklama
Do góry