anian
Fanka BB :)
tylko on juz przy tym sposobie zostanie czy moze bedzie probowal "po ludzku")) ???
Patula z pozycji na głowie przeszła do raczkowania, nie pełzała
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
tylko on juz przy tym sposobie zostanie czy moze bedzie probowal "po ludzku")) ???
no to pięknieWiesz co minęły nie więcej niż dwa tygodnie dziunka... Buhahaa, teraz chodzi przy meblach mając niecałe 7 miesięcy, raczkuje jak rakieta i ma włączony radar na wszystko co nie-dla-dzieci.
A i podskakuje-sprężynuje jak coś ją ucieszy w pozycji stojącej
wiem ze nie w tym sensie pisalasHEHE no jasneto nie wyścig i nie w tym sensie napisałam. Wszystkie są cudnie zdolne i świetnie się rozwijają i to najważniejsze!
PODSUMOWANIE NA OSTATNI DZIEŃ PRZED SKOŃCZENIEM 7 MIESIĘCY
Mariczka sama staje, chodzi przy meblach, jeszcze chętniej za palce
Sprężynuje stojąc z trzymanką
Stoi trzymając się tylko jedną rączką
Samodzielnie siada i siedzi tak długo jak chce
Nadal raczkuje jak torpeda
Pokonuje mniejsze przeszkody np. leżącego tatę
Potrafi zejść z łóżka (nie wiem jak, bo dwa razy przyłapałam ją jak już była na podłodze)
Używa dwóch paluszków do wzięcia małego przedmiotu
Naciska guziczki
Samodzielnie pije z kubeczka z dzióbkiem
Potrafi się napić z podanej szklanki i dorosłej (bezsmoczkowej) butelki
Potrafi trafić łyżeczką do buzi i nie zgubić (całego) jedzonka
Jak dostanie szczoteczkę do rączki to rusza w buzi jakby myła ząbki, tylko trafia w dziąsełka
Odgryza i przeżuwa
Ząbki ma dwa i idą kolejne dwa
Wyciągniętej rączce da "cześć"
Ma szósty zmysł i budzi się za każdym razem tuż pod drzwiami Babci![]()