reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

PORÓD - czy i czego się boicie??!!!

napisała Anusia8309 :ale dam rade juz nie duzo zostalo

Jak ja Ci zazdroszczę:tak: patrzę na Twój suwaczek i widzę,że jeszcze tylko troszeczkę.Pewnie,że dasz radę:-) od psychicznego nastawienia też duuuużo zależy,nasze pozytywne myśli mają wielki wpływ na wszystko-optymizm to teraz nasz najlepszy przyjaciel,dlatego warto powtarzać sobie każdego dnia twoje słowa:DAM RADĘ:-D:tak:

ja sie boje bolu..
tylko.
to naturalne,że się boisz,ale posłuchaj doświadczonej mamy:tak: urodziłam trójkę dzieci i powiem Ci,że nie taki diabeł straszny...:tak: nie powiem Ci,że nie boli,ale powiem Ci,że ten ból to wymyśliła sama natura,ból-czyli skurcz,który pomaga Twojemu maleństwu przyjść na świat.Wiem jak to boli,ale nie boję się bólu,jedynie boję się o dziecko,żeby było wszystko dobrze tak,jak podczas poprzednich porodów.A uczucie,jakie się ma tuż po urodzeniu dziecka jest niepowtarzalne,piękne.:tak:

reklama
slysze od kolezanek ile to godzin rodzily. jak ogromnie bolal je krzyz. jak je "porozrywalo tam"..

a co do strachu o dziecko... myslalam ze skoro sa polozne i lekarz to nic zlego stac sie nie moze... a moze ? czego moga niedopilnowac ?

na kiedy masz termin ? bo ja tez 26 tydz :)
i powiedz prosze jak sie wkleja taki suwaczek :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny apeluje do was żebyście nie bały się porodu,nie ma nic gorszego niż strach. Nie ma na prawdę powodu by się bać :-). Jest to naturalna kolej rzeczy w życiu kobiety :-). Jesteśmy do tego stworzone :-).
I bardzo dużo zależy od waszego nastawienia :-).
Wszystkim brzuchatkom życzę powodzenia :-):-):-).

ja dzis po ginie,szyjka sie nie skraca ujscie zamkniete...
u mnie na dzien dzisiejszy uczucie checi trzymania malutkiej w ramionach juz! przeplata sie z lekkimi obawami jaki ten porod bedzie;-)

tak sobie mysle ze natura niezle to roziazala sobie ze pod koniec ciazy robi sie kobiecie tak cieko i uciazliwie ze kobieta bojca sie porodu marzy o nim...
ja rodzilam SN ale od samego poczatku mialam wywolywany i tak naprawde czekam na objawy porodu z malym stresem cy je dobrze rozpoznam bo moj pierwszy porod to wogole wszystko bylo mocniejsze dluzsze szybsze ittd a teraz z ginem bedziemy czekac na naturalny porod od samego poczatku bez wspomagaczy cieszy mnie to bo sadze ze bol naturalnego porodu jest najpewniej mniejszy niz porodu wywolywanego a z druiej strony stresuje no i druga sprawa ze mam rozbieznosc w terminch tj termin z usg na 12 stycznia a z OM na 3stycznia tez nie wiem czy hestem juz w 34 tygoddniu czy w 36 tc gin sie upiera ze napwno termin zz usg bo pierwsze dziecko przenosilam11 dni i termin z usg byl blizszy prawdy...
mykam sie polozyc bo mnie kregoslup boli...

Anusia8[FONT=Comic Sans MS pisze:
309;4564568]no i druga sprawa ze mam rozbieznosc w terminch tj termin z usg na 12 stycznia a z OM na 3stycznia tez nie wiem czy hestem juz w 34 tygoddniu czy w 36 tc gin sie upiera ze napwno termin zz usg bo pierwsze dziecko przenosilam11 dni i termin z usg byl blizszy prawdy...
mykam sie polozyc bo mnie kregoslup boli...
no ja tez mam tak ze z usg 31grudzien a OM 5 styczeń i nie wiem co to bd heheheheh czy mam sie spodziewac w sylwestra heheheh ;) chodz mi moja mowi ze chyba wczesniej gdzies 3 styczen no ale juz nie wiem stresuje sie :-p

[/FONT]

Witajcie!
Na forum jestem nowa.
Jestem w 8 miesiącu ciąży... poród planowany na około 16 grudnia ale termin zawsze może się zmienić
No to tak
Porodu boję się... a dokładniej bólu... i tego że dziecko może się nie daj boże urodzić chore itp
A więc jeszcze raz
WITAJCIE

reklama
Witajcie:-)
Ja sie staram nastawic pozytywnie,ale chyba mi nie wychodzi...
Nie bede klamala,ze sie nie boje i z dnia na dzien chyba bardziej bo coraz mniej czasu zostalo...
Z drugiej strony sobie mysle,ze po co ten strach jak i tak bedzie to co ma byc i strach jeszcze wszystko pogarsza...No i moze sie milo zaskocze i nie bedzie tak zle...

Co do czasu po porodzie to tez nie bede miala zadnej pomocy...Tzn moja rodzina w Polsce a tesciowa nie rozmawia ze mna i mezem od 4 miesiecy...

Do góry