reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze dziecko 2590 a drugie najprawdopodobniej 3400 a poród

To dziwne, że chcą Ci wywoływać tak wcześnie, bo GBS nie jest do tego wskazaniem o ile wiem. Mierzenie miednicy to chyba standardowa rzecz przy przyjęciu do szpitala, ale równie ważne jest prawidłowe oszacowanie obwodu główki, a z tym pod koniec ciąży bywa różnie.

reklama
Drogie mamy, właśnie jestem w 37+5 dni, ciąża była zagrożona od początku a teraz dziecko jakoś nie ma ochoty pchać się na ten świat. Mam do Was jednak inne pytanie, ponieważ w poniedziałek idę na wywołanie porodu z powodu zakażenia paciorkowcem... Jednak moje obawy dotycza samego porodu... Pierwsze dziecko urodziłam we wrześniu 2018 roku z wagą 2590. Poród szybki, również wywoływany z powodu fatalnych przepływów i hipotrofii, mimo że waga dziecka była niska to porozrywalo mnie bardzo. Jeszcze w grudniu, trzy miesiące po porodzie miałam szwy a lekarz który mnie zażywał powtarzał ciągle, że wygląda to fatalnie i nawet nie wie jak mnie pozszywać. Teraz moje dziecko waży mniej więcej 3400 a dziewięć dni wcześniej ważyło okolo 2800. W ciągu 9 dni przybrało na wadze 600 gram ! Jestem przerażona czy któraś z Was była w podobnej sytuacji i dała radę urodzić naturalnie ? Czy taka różnica jest możliwa ? Mam wrażenie, kiedy jest ułożona tak "centralnie" i leży mi na szyjce, że biodra rozsypią mi się na kawałki. Skoro miałam problem z urodzeniem tak drobnego dziecka to co z takim dużym ?

Mój doktor mówił, że lepiej rodzi się dzieci które mają ponad 3 kg bo się lepiej wstawiają w kanał rodny, więc muysl pozytywnie i będzie dobrze .. musi być dobrze 😍 powodzenia

Wiem, że już trochę późno, ale nie myślałaś żeby przygotować się nawet te ostatnie 2 tygodnie do porodu?
Mówię o masowaniu krocza, rolowaniu krocza, jedzenia daktyli, picie naparu z liści malin, olej z nasion wiesiołka itp?

Drogie mamy, właśnie jestem w 37+5 dni, ciąża była zagrożona od początku a teraz dziecko jakoś nie ma ochoty pchać się na ten świat. Mam do Was jednak inne pytanie, ponieważ w poniedziałek idę na wywołanie porodu z powodu zakażenia paciorkowcem... Jednak moje obawy dotycza samego porodu... Pierwsze dziecko urodziłam we wrześniu 2018 roku z wagą 2590. Poród szybki, również wywoływany z powodu fatalnych przepływów i hipotrofii, mimo że waga dziecka była niska to porozrywalo mnie bardzo. Jeszcze w grudniu, trzy miesiące po porodzie miałam szwy a lekarz który mnie zażywał powtarzał ciągle, że wygląda to fatalnie i nawet nie wie jak mnie pozszywać. Teraz moje dziecko waży mniej więcej 3400 a dziewięć dni wcześniej ważyło okolo 2800. W ciągu 9 dni przybrało na wadze 600 gram ! Jestem przerażona czy któraś z Was była w podobnej sytuacji i dała radę urodzić naturalnie ? Czy taka różnica jest możliwa ? Mam wrażenie, kiedy jest ułożona tak "centralnie" i leży mi na szyjce, że biodra rozsypią mi się na kawałki. Skoro miałam problem z urodzeniem tak drobnego dziecka to co z takim dużym ?
Hehe moje lapsy 4.100 i 4.500 i dałam radę.

Do góry