Mogę zapytać, na co umarła osoba, u której jeszcze przed covidem zdiagnozowano raka pluc?
Akt zgonu twierdzi, ze covid mimo ze osoba w szpitalu wyładowała z rakiem a nie covidem. Potwierdził to covid test rutynowo wykonywany przed przyjęciem do szpitala. Test negatywny ale przyczyna zgonu był covid. No bo wiadomo, ze rak pluc nie zabija
Można by próbować się zastanawiać czy test wyszedl blednie negatywny, czy zaszla pomyłka gdzieś na poziomie administracyjnym ale jakos tak mimo woli człowiek zaczyna się zastanawiać, czy te wszystkie covidowe statystyki i liczby rzeczywiscie maja sens?
Nie wiem, już nie dojdziemy, bo u nas tez się sekcji zwłok nie przeprowadza standardowo.
Ja się boje dlugoterminowych powikłań. Kto mi da gwarancje, ze za 10 lat coś się nie spieprzy? Nikt. Ktoś powie, ze przy żadnym produkcie medycznym nie ma gwarancji i „nawet głupi paracetamol może mieć skutki uboczne” bla bla bla.
To ja pragnę przypomnieć, ze procedura unijna wprowadzenia na rynek bezpiecznej szczepionki zabiera średnio między 8-10 lat. Skoro ten czas jest niepotrzebny to po uj takie coś? Może dlatego, żeby nie wypuszczać do masowego użytku preparatów o nie przebadanym do końca działaniu…? Nie wiem, ale to zastanawiające. Żeby nie było, poniżej jest link…
It usually takes an average of 10 to 15 years to develop a vaccine. But international leaders claim that one against COVID-19 could be ready in a year or two. Is this realistic? #SmartRegions
www.euronews.com
Mam wrazenie, ze szczepionka na covid została tylko dlatego zaaprobowana, ze kogoś na wysokim stołku przekonano, ze „korzyści z przyjęcia szczepionki przewyższają wszelkie ryzyko”. Bo jest to fundamentalna zasada, która obowiązuje przy zatwierdzaniu tego typu preparatów. Dla zainteresowanych, link
Find out how authorities in Europe test to make sure vaccines are safe and effective before they are approved for use.
vaccination-info.eu
Nie jestem zainteresowana dzialaniem, w którym to tylko ja ponoszę całe ryzyko. Nikt za mnie rodziny nie wykarmi ani nie wychowa. Tak wiec, na chwile obecna, za szczepienie covidowe podziękuje.