reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wczesne czucie ruchów dziecka w pierwszej ciąży

Ja słyszałam od babcia ale to oczywiście wiedza tajemna czyli nie potwierdzona naukowo, że jak szybko zaczyna się czuć ruchy dziecka to będzie to chłopiec 🤣 także może urodzisz synka😁

To takie żart oczywiście, ale jak pisały dziewczyny wczesne odczuwanie ruchów dziecka nie ma wpływu na szybszy poród czy mniejszą ilość wód płodowych.
Ja poczułam w 16 tygodniu i urodziłam chłopca 😁😁 budowy jestem normalnej, na pewno nie bardzo szczupła ale też bez nadwagi.

reklama
Hahaha to umie teoria babci się sprawdziła 😂

Ja poczułam w 16 tygodniu i urodziłam chłopca 😁😁 budowy jestem normalnej, na pewno nie bardzo szczupła ale też bez nadwagi.
O kurcze to znaczy że moja babcia może zbić majątek na tej teorii, u mnie w jednej ciąży ruchu po 20 TC i jest córką, kolejna ciąża i ruchu wyczuwalne od około 16 tc i mamy syna 😁

O kurcze to znaczy że moja babcia może zbić majątek na tej teorii, u mnie w jednej ciąży ruchu po 20 TC i jest córką, kolejna ciąża i ruchu wyczuwalne od około 16 tc i mamy syna 😁
Ja bym na miejscu babci wykupiła jakieś ubezpieczenie od ewentualnych pozwów, gdyby zdecydowała się na taką ścieżkę kariery 🤣

U mnie już jakoś w 15 tygodniu było czuć. Poród równo w dzień terminu. Wód płodowych prawidłową ilość całą ciążę.
I chłopiec także pozdrawiam babcie! :p

reklama
Po wizycie dowiedziałam się że: ilość wód w normie, dziecko dość duże, ale w normie (160g), dziewczynka 🤣. Pani doktor powiedziała że do normalne, bo jestem szczupła (mimo że w sumie nie jestem, bo 60kg przy 164cm wzrostu to taki rozmiar S-M :) zostawiam tą informację dla potomnych i dziękuję za odpowiedzi :)

Do góry