reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomysły na obiady

Pyszne łazaneczki. Dawno nie jadłam i jak się przyzsałam to nie mogłam przestać. Cały wieczór podjadałam, aż wstyd.
Dzieci też się opychały :-D
 
reklama
Ja ostatno czesto korzystam z przepisow Pascala na poprostugotuj.onet.pl
Jest tam fajna wyszukiwarka gdzie wpisuje glowny skladnik na jaki mam ochote i wyskakuja przepisy.
 
wlaśnie byłam na pysznym obiadku z mężem przepis bardzo banalny ale ja na niego nigdy bym nie wpadła;-) naleśniki z leczo pychotka:-p naleśnik zwiniety w kwadracik bez nadzienia, polany obficie leczo i na to tarty żółty ser:-p
 
serek zwykly (snietankowy?) i pomidory z puszki, razem z makrela :-D (sa filety z makreli w sosie pomidorowym). proporcje- jak uwazasz. ja na jedna puszke dalam caly serek i pol sredniej cebuli.
 
AHAAAA :) myślałam, że robiłaś od podstaw :) ja lubie czasem sama sobie zrobić maklere z cebulką, oliwą czasem jajko dodaje itp...

Muszę sobie zrobić taką paste jak piszesz bo jestem smakoszem makreli
 
Dziewczyny rzućcie jakimś sprawdzonym i dobrym przepisem na rybkę po grecku:-) bo robiłam ze 3 razy w życiu za każdym razem z innego przepisu i nigdy nie do końca mi smakowała :zawstydzona/y: a teraz mam ochote i zrobiłabym w piatek;-)
 
Dziewczyny rzućcie jakimś sprawdzonym i dobrym przepisem na rybkę po grecku:-) bo robiłam ze 3 razy w życiu za każdym razem z innego przepisu i nigdy nie do końca mi smakowała :zawstydzona/y: a teraz mam ochote i zrobiłabym w piatek;-)

Marchewki starkować na oczkach, cebulę pokroić w krążki, dusić to na oleju, dodac sół, papryke mieloną słodką, korzeń pietruszki pokroić w paski, jeden mały seler też................. wszysko razem dusic do miękkości. Dodać liśc laurowy, ziele angielskie i przyprawy. Potem jak juz zmękna warzywa dodac koncentrat pomidorowy 30% , podlac troche wodą. Warzywa mają trochę pływać w tym wywarze. Usmazone rybki w bułce tartej zalać warzywkami i odstawić na jakiś czas by nasiąkły................

Ja tak robię:tak:
 
reklama
dzięki Agulka:-) teraz już chyba wiem w czym tkwił problem bo w tych moich przepisach zawsze było żeby tą usmażoną rybę walnąć w ten wywar i jeszcze wszystko poddusić żeby niby ryba tym lepiej przeszła:sorry2: a potem się wkurzałam bo te kawałki ryby mi się rozwalały :wściekła/y: także spróbuję tak jak piszesz:-)
 
Do góry