reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pomysły na obiady

reklama
Tak właśnie myślałam ze dziś wrzucę przepis bo Agulka prosiła;-)
Łazanki:
1 paczka makaronu łazankowego
1 kg kapusty kiszonej (jak jest młoda kapusta to robię pół na pół tylko młodą normalnie zasmażam na margarynce do miękkości)
2 kiełbaski podwawelskie (mogą być inne)
0,5 kg boczku wędzonego gotowanego

Makaron ugotować, kapustę gotować do miękkości i odcedzić. Boczek pokroić w kosteczkę i wysmażam go na patelni teflonowej bez tłuszczu. W garnku podsmażam kiełbaskę, dodaję do niej makaron, kapustę i boczek. Doprawiam trochę papryką słodką i ostrą i wogóle przyprawami według uznania. Wszystko przesmażam ze sobą jakieś pół godzinki żeby przeszło smakiem tylko trzeba pilnować bo lubi się przypalać od spodu. Od i cała filozofia;-) Czasem dodaje tez przesmażone mięsko jak mam np z zupy;-) SMACZNEGO!
 
mój P nie lubi łazanek a szkoda bo przepis prosty i tani...

my dzis na obiad robimy zupe pieczarkowa...
a wlasnie moze macie przepis na jakas dobra zupke ja np nie umiem robic barszczu- takiego słodkiego..
 
Aneta ja robie tak samo jak Ty, tylko,ze ja na slodkiej kapuscie. Z kiszona jeszcze nie jadlam, musze sprobowac.

A i robilam ta rybe co niedawno pisalam przepis, naprawde super smakowala
 
Anetasa czyli te łazanki to taki śmietnik:tak: ale pyszny:-D

Dokładnie zwłaszcza że można przeczyścić lodówkę z resztek wędlin, kiełbas itp;-)
Aneta ja robie tak samo jak Ty, tylko,ze ja na slodkiej kapuscie. Z kiszona jeszcze nie jadlam, musze sprobowac.

Ja za to z samej słodkiej nie przepadam:sorry: wolę pół na pół a tak po prawdzie to najlepiej mi smakują z kiszoną;-) także spróbuj bo naprawdę dobre:-)
 
łazanki wyszły ok chociaż przepis doczytałam dopiero teraz właściwie to chodziło mi głownie o te pieczarki bo ja nigdy nie daje i nie wiedziałam jakby to wyszło ale że nie miałam akurat w domu pieczarek więc problem z glowy
 
reklama
Ja za to z samej słodkiej nie przepadam:sorry: wolę pół na pół a tak po prawdzie to najlepiej mi smakują z kiszoną;-) także spróbuj bo naprawdę dobre:-)

moja mama robi z samej slodkiej kapusty. ja sie tak przyzwyczailam i jak kedys zrobial z kiszonej, to myslalam, ze sie zepsuly-zkwasnialy:-D:-D:-D

jeszcze zamaisy kielbaski i wedlin to mama daje mieso mielone podsmazone na cebulce.

juz nie wspomne, ze makaron robi sama, ale moja Jasia pod tym wzgledem jest maniak;-):szok::cool2:
 
Do góry