reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pomysły na obiady

Justyna ja również do schaboszczaka sosów nie daje. Robię sosik jedynie jak są bitki, żeberka lub inne danie wymagajace duszenia wtedy sos wychodzi samoczynnie.

Dziewczyny szukam rozgrzeszenia!!! Pożarłam dziś miche pierogów z kapustą i grzybami a potem poprawiłam dwoma gołabkami.

reklama
do schabowego ja też nie robię sosu tylko z tłuszczem a do innych mięs tak jak Kasia podczas duszenia sos wychodzi no a z torebki (pieczeniowego) używam do klusek śląskich jak jest wersja z kotletem i do mielonych

Ode mnie go nie dostaniesz, bo ja jestem na diecie i się męczę właśnie czytając o jedzeniu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

I dobrze Ci tak :-D;-):-p
ja zajadłam wypasioną KANAPĘ i doprawiłam Princessą:-p:-p:-p:-p

W piątek dzieci dostana paczki ( paki bo dwie wielkie reklamówy słodyczy) z pracy J...... oj będzie uczta:szok::-):-):-):-)

Kasia nie ma rozgrzeszenia,bo ja wlasnie wpieprzam ciepla drozdzowke i popijam zimnym mlekiem:-p
Majandra u mnie S musi miec sos do ziemniakow. A te swoje sosy to z torebki robisz?? Bo ja jak nie mam sosu to wlasnie torebka:baffled: Mi wystarcza duszone z maslem albo smietana,ale on nie przepada

A te swoje sosy to z torebki robisz?? Bo ja jak nie mam sosu to wlasnie torebka:baffled:
A różnie. Pieczarkowy wychodzi mi zbyt "mocny" w smaku, więc raczej z torebki. Czasem używam fixów Knorra niezgodnie z przepisem, czyli jako sos do wszystkiego do czego pasuje ;-) Ostatnio robiłam sos serowy, jest łatwy. Robisz zasmażkę z masła i mąki, dolewasz śmietany lub gorącego mleka , gotujesz chwilę i dodajesz starty ser.To taki niby beszamelowy z serem wychodzi :-p

Kasia nie ma rozgrzeszenia,bo ja wlasnie wpieprzam ciepla drozdzowke i popijam zimnym mlekiem:-p
Majandra u mnie S musi miec sos do ziemniakow. A te swoje sosy to z torebki robisz?? Bo ja jak nie mam sosu to wlasnie torebka:baffled: Mi wystarcza duszone z maslem albo smietana,ale on nie przepada
tak jak u nas

Majandra oj tam zaraz okrutna:-p:-p:-p:-p

reklama
Do góry