reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomocy boje się że coś nie tak

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Nie 14 dni a 7 mogą przeżyć . A ciąża może być tydzień młodsza co oznacza że tak naprawdę 6 tydzień dopiero by się zaczynał . Szczerze im bardziej czytam te komentarze tym bardziej tracę jakąkolwiek nadzieję że to dziecko żyje . Beta nie jest wyznacznikiem więc nie wiem po co mi każą robić. A z tego co wiem beta pokazuje od zapłodnienia a nie od okresu więc tu by się zgadzało bo okres dodaje 2 tyg . 8-2 daje 6 tydzień
"Około 5 tygodnia 5 dni pojawia się tętno u zarodka – ma on wtedy zazwyczaj około 3 mm długości CRL (crown rump length). Tętno MUSI się pojawić do czasu jak zarodek ma 6 mm (czyli ok 6 tyg +1 dzień) – jeżeli u zarodka 6 mm nie ma tętna to znaczy to niestety, że ciąża się nie rozwija."
U Ciebie zarodek ma mniej niż centymetr, jednak wiekowo powinien być już większy. Zapisz się na usg na dniach, do innego lekarza po prostu. Progesteron wychodzi wysoki bo bierzesz luteinę i ona dodatkowo wszystko podtrzymuje 😔

reklama
Ta lekarka to za taką złudną nadzieję powinna... Sama nie wiem co. To tak jak moja ginekolozka, brzuch może panią boleć, nie zbadam pani, bo mam pacjentów. I jak debilka tak 6 tygodni chodziłam 🤦 żałuje że byłam taka nieświadoma.
Ja dostałam progesteron w podobnej sytuacji... Dwa dni później lekarka powiedziała to, co wiedziałam i @##$@@ taka reakcja na progesteron... Gdybym nie poszla do niej mogłoby się to różnie skończyć...ale ja sobie mogę pisać

@EWELISIA
jesli zdecydujesz się na zmianę lekarza to polecam albo dr Fiutowskiego przyjmuje w sopocie albo dr Jańczewskiego z Gdyni

Serio, zdecydowałabym się skonsultować z innym lekarzem. 😒

Ja dostałam progesteron w podobnej sytuacji... Dwa dni później lekarka powiedziała to, co wiedziałam i @##$@@ taka reakcja na progesteron... Gdybym nie poszla do niej mogłoby się to różnie skończyć...ale ja sobie mogę pisać
Ja nie miał nawet proga, dlatego takie szok. Wtedy nie wiedziała, że luteina i duphaston istnieją 🙈

Strasznie kombinujesz.
Rozumiem te ogromne pokłady nadziei, ale one powinny być poparte badaniami lekarskimi.
A Ty chodzisz do bardzo złego lekarza i nawet nie dajesz tej ciąży szansy żeby zobaczył ją ktoś inny.
A może gdyby lekarz był mądry to wcześniej by reagował
Jakbyś chciała wiedzieć lekarz jest dobry a ja byłam i u lekarza i dwa dni późnej w szpitalu i powiedziała mi lekarka to samo. Więc chyba wie co mówi i wierzę lekarzom

Kibicuję Ci i wcale nie chce odbierać Ci nadziei, ale dalam Ci ze swojego doświadczenia rady: egzekwuj wpisanie tej ciąży jako nr 4 oraz teraz na zimno dowiedz się jakie prawa przysługują po poronieniu - może Ci się to szczęśliwie nie przyda, a może bardzo. Myślę, że padasz ofiarą myślenia o Tobie, że jesteś młoda, ze wszystko z Tobą OK, ze to selekcja naturalna i jeszcze się doczekasz.

reklama
Wiem pęcherzyk był nietypowego kształtu ale samo USG jest złej jakości moim zdaniem w porównaniu jak byłam na 2 USG w szpitalu . Wszystko było nieco lepiej tam widać
Jestem pełna podziwu, że umiesz tak wysiedzieć czekając na następną wizytę.
Ja po moich 2 poronieniach w 3ciej ciąży byłam co chwilę u lekarza, a jak nie przyjmował to od razu do szpitala. Nie umiałabym zasnąć.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry