reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pomocy boje się że coś nie tak

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Ja bym naprawdę rozważyła innego lekarza. Bo trochę przeraża, że ten uważa, że spokojnie plemniki mogą żyć 14 dni 😱
Mnie podejście tego lekarza też przeraża. Ja miałam wizytę po prawie 6 tyg od poprzedniej i u mnie kompletnie nie było objawów zatrzymania ciąży. W szpitalu się mnie pytali czy to były bliźniaki, więc można się domyślić co się stało z zarodkiem. A tutaj czekanie i czekanie, gdzie beta nie rósnie, pierwsze pozytywne były już tak dawno temu, że coś powinno się zadziac.

Ja bym naprawdę rozważyła innego lekarza. Bo trochę przeraża, że ten uważa, że spokojnie plemniki mogą żyć 14 dni 😱
Nie 14 dni a 7 mogą przeżyć . A ciąża może być tydzień młodsza co oznacza że tak naprawdę 6 tydzień dopiero by się zaczynał . Szczerze im bardziej czytam te komentarze tym bardziej tracę jakąkolwiek nadzieję że to dziecko żyje . Beta nie jest wyznacznikiem więc nie wiem po co mi każą robić. A z tego co wiem beta pokazuje od zapłodnienia a nie od okresu więc tu by się zgadzało bo okres dodaje 2 tyg . 8-2 daje 6 tydzień

Ostatnia edycja:
Nie 14 dni a 7 mogą przeżyć . A ciąża może być tydzień młodsza co oznacza że tak naprawdę 6 tydzień dopiero by się zaczynał . Szczerze im bardziej czytam te komentarze tym bardziej tracę jakąkolwiek nadzieję że to dziecko żyje . Beta nie jest wyznacznikiem więc nie wiem po co mi każą robić. A z tego co wiem beta pokazuje od zapłodnienia a nie od okresu więc tu by się zgadzało bo okres dodaje 2 tyg . 8-2 daje 6 tydzień
Beta już na pewnym etapie niewiele daje, jednak są pewne "reguły", że przy becie ponad 1000 powinno być już widać pęcherzyk a przy becie ponad 10000 - serduszko. Prawidłowa ciąża do pewnego momentu u wszystkich rozwija się bardzo bardzo podobnie i nie da się jakiegoś etapu "pominąć" lub opóźnić. Jeśli masz nerwy czekać tydzień kolejny to tak zrób, jednak ja bym wolała to kontrolować u innego lekarza dodatkowo

Strasznie kombinujesz.
Rozumiem te ogromne pokłady nadziei, ale one powinny być poparte badaniami lekarskimi.
A Ty chodzisz do bardzo złego lekarza i nawet nie dajesz tej ciąży szansy żeby zobaczył ją ktoś inny.
A może gdyby lekarz był mądry to wcześniej by reagował

To przykro mi, ale ciąża nie może być młodsza. Wg Twojej lekarki do zapłodnienia musiałoby dojść po pozytywnej becie. Nie ma na to szans. Ciąża ma co najmniej 7 tyg plus parę dni.

Przykro mi, wiele z nas - ja również - przechodziłam przez złudną nadzieję. Musisz wypłakać i zadecydować, co dalej. Branie progesteronu powoduje, że organizm nie ma jak rozpocząć poronienia. Niedługo ta sytuacja może być groźna dla Ciebie.

Nie może być młodsza. Przykro mi.

Każą Ci robić, bo ona nadal powinna mocno wzrastać - u Ciebie wzrost jest praktyczne żaden.

Nie wiem, co Ci napisać, żebyś zaczęła dopuszczać do siebie myśl, że niestety nie udało się :(

reklama
Nie może być młodsza. Przykro mi.

Każą Ci robić, bo ona nadal powinna mocno wzrastać - u Ciebie wzrost jest praktyczne żaden.

Nie wiem, co Ci napisać, żebyś zaczęła dopuszczać do siebie myśl, że niestety nie udało się :(
Ta lekarka to za taką złudną nadzieję powinna... Sama nie wiem co. To tak jak moja ginekolozka, brzuch może panią boleć, nie zbadam pani, bo mam pacjentów. I jak debilka tak 6 tygodni chodziłam 🤦 żałuje że byłam taka nieświadoma.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry