reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomocy boje się że coś nie tak

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
I jeszcze Ci coś powiem. Ja mam bardzo długie i nieregularne cykle. Trwają czasem nawet po 120 dni. Mimo wyliczenia sobie owulacji, i wiedzy że moja ciąża jest na 100% młodsza, ale i tak mówiłam OM było 15.10 żeby właśnie wiedzieli, że ciąża jest starsza i nic z niej nie będzie. A Ty cały czas uważasz, że plemniki mogą żyć sobie 3 tygodnie w pochwie 🤷‍♀️

A mnie to już śmieszy.
Nie wierzę w to co mówi autorka. Kilku lekarzy i kilku po informacji "od 3 tygodni jest zarodek ale nie ma serca" uważają, że trzeba poczekać bo może się pojawi. Poczekaj spokojnie jeszcze 7 miesięcy a nóż urodzisz.

@EWELISIA 19 daj znać bo moja Ginekologa już czeka na Ciebie jakby co. Masz zapewnione wszystko.
To miłe że chcesz pomóc ale nie będę już jeździć do kolejnego lekarza . Nie będę też odkładać leków jak tu chcą niektóre osoby bo wywołaniem poronienia sama mogę sobie zrobić krzywdę . Nie wiem czy będę już pisać pod postem gdyż jestem wykończona psychicznie i nie mam ochoty ciągle czytać o martwej ciąży a żadna z dziewczyn nie jest lekarzem żeby wydawać wyroki . Czekam jeszcze tydzień i zobaczę co będzie . Wiem ze plemniki żyją najwyżej tydzień jednak nie mam siły przejmować się ciągle ciąża . Jeśli się będzie coś złego dziać jadę do szpitala i niech robią co muszą proste . Sam lekarz mi powiedział że jeśli chce skończyć z krwotokiem i komplikacjami to mogę odstawić leki ale to już będzie tylko moja odpowiedzialność

No i macie Wasze martwienie się, empatię i współczucie. Ktoś oferuje pomoc, a ona wprost mówi, że jej nie chce. I kto wychodzi na idiotę?

reklama
To miłe że chcesz pomóc ale nie będę już jeździć do kolejnego lekarza . Nie będę też odkładać leków jak tu chcą niektóre osoby bo wywołaniem poronienia sama mogę sobie zrobić krzywdę . Nie wiem czy będę już pisać pod postem gdyż jestem wykończona psychicznie i nie mam ochoty ciągle czytać o martwej ciąży a żadna z dziewczyn nie jest lekarzem żeby wydawać wyroki . Czekam jeszcze tydzień i zobaczę co będzie . Wiem ze plemniki żyją najwyżej tydzień jednak nie mam siły przejmować się ciągle ciąża . Jeśli się będzie coś złego dziać jadę do szpitala i niech robią co muszą proste . Sam lekarz mi powiedział że jeśli chce skończyć z krwotokiem i komplikacjami to mogę odstawić leki ale to już będzie tylko moja odpowiedzialność

Tak, nie jesteśmy lekarzami ale chodziłyśmy do szkoły na biologię. Wiesz ja to nawet pisałam z niej rozszerzoną maturę. Rozumiem, że nie chcesz pisać, ale daj chociaż jakiś znak za tydzień, czy dwa bo po drugiej stronie są żywe dziewczyny, z uczuciami i nie chcą się zastanawiać czy przestałaś się odzywać bo po prostu umarłaś

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry