reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomniejszamy się :)

kochana niestety brzuch musi sie wchłonac do 3 miesiecy wchłania sie najbardziej
ja uzywam dalej balsamu gdyby nie on miałabym całe ciało w tym badziewiu -w ciązy uzywałam mustelle i mam 4 rozstepy na brzuchu ale solidne -teraz smaruje sie vichy i zauwazyłam ze lekko sie zmniejszaja ale balsamu daje duzo i tez masuje brzuch szorstką rękawica na ujędrnienie

a co do zwisu...cholercia... brzuszki;-)

reklama
kochana niestety brzuch musi sie wchłonac do 3 miesiecy wchłania sie najbardziej
ja uzywam dalej balsamu gdyby nie on miałabym całe ciało w tym badziewiu -w ciązy uzywałam mustelle i mam 4 rozstepy na brzuchu ale solidne -teraz smaruje sie vichy i zauwazyłam ze lekko sie zmniejszaja ale balsamu daje duzo i tez masuje brzuch szorstką rękawica na ujędrnienie

a co do zwisu...cholercia... brzuszki;-)
tak czytam i stwierdziłam, że ja muszę mieć głupiego farta... mało się smarowałam w ciąży bo tylko tyle żeby zużyć te kremy które od mamy dostałam a teraz się nie zajmuję specjalnie brzuszkiem... rozstępów brak, nie wiem tylko jak z wchłanianiem się brzuszka. niedługo zacznę ćwiczyć jakieś brzuszki tylko jakoś się zebrać nie mogę.

Ja używam żelu poporodowego z Musteli, na rozstępy Vichy- i troszkę już zbladły, a do tego 2 razy w tygodniu chodzę na fitness dla mam z dziećmi i 3 razy na masaż limfatyczny... W lipcu idziemy na wesele kuzynki a tu niestety jeszcze 10 kg do zrzucenia:-( Najwięcej w pupie i biodrach...

mi zostało jeszcze 5-6 kg do stracenia:sorry:
na zwisający brzuszek - brzuszki - już ćwiczę od ponad tygodnia co drugi dzień - mój brzuszek nie zwisa, lekko wystaje jeszcze, skórę natłuszczam i czekam aż się wstąpi, rozstępów brak:-pto raczej od kremów nie zależy ale od diety - dobrego odżywienia skóry, tak mi gin mówił:happy:

ayulia - po pierwszej ciąży też tak miałam, teraz chyba kapkę gorzej wszystko wraca do normy:baffled:

Ja nie stosowałam żadnych kremów na rozstępy jak byłam w ciąży i teraz też nie używam(jestem minimalistką jeśli chodzi o wszelkie mazidła) rozstępów brak... a te kilogramy co mi zostały do zrzucenia to nie wiem gdzie są.Podejrzewam cycki:tak::tak: a reszta nie wiem gdzie no może troszkę w pasie:happy::happy:

u mnie rozstępow na brzuchu brak :-), zwisającego brzuszka też, ale trochę wystaje, wzięłam się za brzuszki, ale ogólnie kilka zrobię i jestem zsapana jak stary dziad...:eek: w ciąży używałam dax mama, i vichy - ale to na mnie w ogole nie działa, a wręcz jak się zaczęłam nim smarować, pojawiły mi się pierwsze rozstępy na pupie.
Teraz stosuję dax mama na rozstępy i dax wyszczuplający uda, pośladki i brzuch, i zauważyłam, że powoli bledną, ale przydałyby mi się ćwiczenia, mobilizacja jest tylko czasu i chęci czasem brak.... 20.06 idziemy na wesele, a ja mam 4 kg na +, ogólnie ich nie czuję, ale chciałabym trochę popracować nad hmm jakby to nazwać... ogolną rzeźbą:happy:

Ostatnia edycja:
Hej może to dziwnie zabrzmi ale j apo porodzie jestem szczuplejsza niż kiedykolwiek i choć ja tego tak nie czuję to spodnie sprzed kilku lat z tyłka mi spadają a te sprzed ciąży mogę do szafy schować:-). Rozmiar z 40 spadł do 38 i mimo że jem ( wciąż głodna jestem:zawstydzona/y:) to coraz luźniejsze są mi rzeczy. Powodem jest chyba to,że od 13 lutego z powodu choroby a teraz karmienia piersią jem dietetycznie. co do brzuszków wciąż zaczynam robić ale jakoś tak zawsze po kilku dniach Zuzia i Tusia tak w kość mi dają,że padam i nie mam sił na nic:baffled:.
Kiedy 5 dni po porodzie zobaczyłą mnie pediatra w takim szoku była,że aż zaniemówiła:szok:Wszyscy którzy mnie widzą mówią,że połowy mnie nie ma a ja zapycham się jogurtami, serkami i piję dużo wody aby nie jeść bo nadal gruba się czuję.
Nie wiem ile ważę bo zawsze się odchudzałam i nie lubię się ważyć bo po co się załamywać ale wiem,że wyglądam lepiej i tylko tę skórę na brzusiu zgubić to będzie super. Od jutra znów brzuszki zaczynam;-)

A ja sie glodzic nie zamierzam:-) cala ciaze smarowalam sie AA, nowych rozstepow brak, stare zbladly, po wczorajszym balowaniu na weselu nogi jakby lepiej wygladaja, ale i tak smaruje sie vichy zeby wzmocnic efekt, bo od tego tygodnia zaczynam latino:-):-):-) i sie strasznie ciesze, bo mi potwornie tego brakowalo:-) plus dziennie brzuszki i stabilizacja ledzwiowego, plus schody, wiec jakos leci. Na wadze ani w ciuchach roznicy nie widze, ale czuje sie znacznie lepiej po ruchu, samopoczucie fantastyczne i to jest najwazniejsze:-) modelka juz i tak nie bede, a w koncu jestem swieza (bo juz nie taka mloda hihi) mama, i wszyscy o tym wiedza. A jak komus nie pasuje, to niech sie goni:-)

reklama
ale czuje sie znacznie lepiej po ruchu, samopoczucie fantastyczne i to jest najwazniejsze:-) modelka juz i tak nie bede, a w koncu jestem swieza (bo juz nie taka mloda hihi) mama, i wszyscy o tym wiedza. A jak komus nie pasuje, to niech sie goni:-)

Bardzo dobrze powiedziane:tak::-D:tak::-D,ważne jak się czujesz!!!!

Do góry