reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Połóg

mam wrazenie ze po tym cc to mi sie wszystko jakos paprze, niby blizna ładnie zagojona, ale nad cieciem dalej mam to zgrubienei czyli krwiak chyba sie jeszcze nie wchłonął, poza tym wczoraj pod blizną z prawej strony wyszło mi zgrubienie jakies, ktore czuc pod palcem, skóra troche spuchła i mam wrazenie ze lekko zsiniała:wściekła/y:. do gina mam isc w poniedzialek, ale zobaczecze jeszcze dzisiaj jak to bedzie dalej sie rozwijało i jak cos to bede dzwonic do niego, moze mnie jutro przyjmie.
Poza tym z ciekawostek to juz dostałam okres... chyba. 2 tyg. temu zaczelam mocno krwawic tak ze sie przestraszyłam nawet bo lało sie ze mnie jak z kranu non stop. Pech chcial ze moj gin był akurat wtedy na wczasach wiec pojechalam na IP, zrobili mi usg i stwierdzili ze najprawdopodobniej faktycznie juz dostałam okres, ale dla upewnienia chcieli mnie zostawic na obserwacje, jednak sie nie zgodzilam. Krwawienie mialam tydzien:szok:, dosc mocne, ale z dnia na dzien coraz słabsze. Ja nie karmie wiec dlatego to tak szybko u mnie zadziałało, z tym ze smiesznie tak bo połóg sie jeszcze nie skończył, nawet macice mialam jeszcze wysoko, nieobkurczona, a tu juz okres:baffled:

reklama
aaga ale jaja z tym okresem, szaleństwo już po miesiącu :szok:... coś ta natura nie da nam odpocząc ani chwili
U mnie dziś 6 tydzień akurat i mam nadzieje, ze jeszcze conajmniej miesiąc spokoju będe miała, okaże się :baffled:

wiem że większość z nam jest jeszcze w pologu ale czy ktoras z was procz tabletek myslala o spirali. mam juz dwa maluchy i nie planuje wiecej i nie bardzo mam sie kogo poradzic w sprawie spirali. moze wy cos wiecie, wasze znajome stosowaly? bylabym wdzięczna za pomoc:-)

wiem że większość z nam jest jeszcze w pologu ale czy ktoras z was procz tabletek myslala o spirali. mam juz dwa maluchy i nie planuje wiecej i nie bardzo mam sie kogo poradzic w sprawie spirali. moze wy cos wiecie, wasze znajome stosowaly? bylabym wdzięczna za pomoc:-)
Moja ciocia stosowała, ale przy spirali jest większe ryzyko infekcji, a że ciocia ma cukrzycę, co chwila coś ją dopadało, więc musiała zrezygnować.

Kikis ja mialam kilkakrotnie juz wkladke i uwazam ze jest swietna . nigdy nie mialam jej dosc dlugo bo jak zmienialam zdanie i chcialam dziecko czy odpoczac to wyciagalam ja. Wiec luzik. Tyle ze ja zawsze mialam zwykla nie zadna mirene z hormonamo.Jakos mnie nie ptzekonuja, bo jak chciala bym byc na pylah to po co wkladka

Dziewczyny orientujecie się w jakim czasie po cc można dostać okresu?
Wiem że to bardzo indywidualna sprawa i każdy organizm inaczej wraca do formy po cc ale czy możliwe żebym dostała okresu 1,5 miesiąca po porodzie gdy krwawienie połogowe jeszcze mi się nie skończyło? Było już tylko lekkie brązowawe plamienie a od wczoraj jest na czerwono, świeża krwią, małe co prawda ale jest, no i pobolewa mnie w podbrzuszu jak w czasie okresu... do gina jeszcze nie jestem zapisana ale będę szła jakoś w przyszłym tygodniu pewnie, sama nie wiem co o tym myśleć...

Madzioolka to ja właśnie tak samo miałam, wydawało mi się, że okres dostałam 5 tygodni po cc, ale to nie możliwe bo karmię tylko piersią. Miałam 2 dni takie mało krwiste plamienie i całkowicie mi wszystko znikło. Tak jakby na koniec połogu wszystko się wyczyściło.

reklama
Do góry