reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Połóg

mi dziś gin na wizycie kontrolnej powiedział, ze przy karmieniu piersią może nadal pobolewać obkurczająca sie macica i mogą byc niewielkie plamienia popołogowe :baffled: a na pytanie kiedy moge spodziewać sie okresu - skwitował, ze przy karmieniu piersią okres nas mało interesuje :confused::-D

reklama
A to ciekawe... zobaczę co mój powie w przyszłym tygodniu :) bo juz sama nie wiem co myśleć... mój niby-okres powrócił wczoraj w dzień po chwili ciszy... z tym że czytała że pierwszy okres po porodzie jest dość obfity a u mnie to raczej plamienie no ale z bólem miesiączkowym...

jeśli są dłuższe przerwy w karmieniu, takie jak np 7h w nocy to w tym czasie może dojść do jajeczkowania, więc będzie i okres. Ja w zeszłym tygodniu miałam dość konkretny ból podbrzusza, zwykle taki miewałam przy owulacji. Liczę się z tym, że w przyszłym tygodniu mogę dostać okres ale jednocześnie mam wielką nadzieję, że to jednak nie to...

sama nie wiem czy w ogóle iść do ginekologa, bo już myślałam, że przestałam krwawić aż tu pewnego dnia... i od trzech dni nie leci wprawdzie zbyt obficie ale jednak, więc może odwołać wizytę i poczekać aż przestanie, no ale z drugiej strony skoro wizyta ma być na 6 tygodni to powinnam iść, jak myślicie?? a może zadzwonię do niej i zapytam co ona na to, hmmm, sama nie wiem

aneczka mi 6 tygodni minęło w zeszły czwartek ale przeczekam jeszcze dwa-3 dni i dopiero pójdę, jeśli to okres to powinien się skończyć do tego czasu a jak nie to lekarz zobaczy skąd to ciągle leci...

nie bardzo wiem gdzie ale ten temat wydał mi sie najodpowiedniejszy wiec sie chwale tak wyglądam niecały miech po porodzie (po jutrze będzie miesiąc)jeszcze 2 kg do zrzucenia ale nie jest zle, chyba nie?
P1060593.jpgP1060592.jpgP1060591.jpg
jeszcze trochę i nie będzie złe nie?

reklama
mamusia super:tak:

zapomniałam dziś gina zapytać czy moge się już miziać z mężem i kąpać w wannie, ale chyba jak nic nie mówił sam to nie ma przeciwskazań:confused: kazał tylko przyjść do kontroli za 3 m-ce

Do góry