reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Połóg

dostalam dzis recepte na evre i po pierwszym cyklu zaczynamy sie kleić :) okres powinnam miec za około 2 tygodnie wg usg :-) w srodku pani mowi ze sladu po porodzie nie ma wszystko sie obkurczyło i ładnie wygląda.. nawet nie ma śladu po zabiegu usunięcia mostka tkankowego ktory mialam przed samym porodem ;)

UFF :D czyli wróciłam do zywych... :D jak przyszlam znalazłam małego u sasiadów na tarasie - byczył sie z ojcem ;-) i tak oto wykapalismy go dzis o 21 a nie o 19 heh :)

3mam kciuki zeby pospał długo bo mial dzis fzien pełen wrazen :-)

reklama
Aestima moje zachowanie w kwestii zdrowia małej też zakrawa o paranoję...dobrze, że mąż ma zdrowe podejście. Jak dostałam skierowanie do szpitala, to jak tylko do auta wsiadłam to się rozryczałam i tak ryczałam prowadząc samochód aż do domu...
icak mój kręgosłup też nie wyrabia, dlatego nad chustą się zastanawiam, mała cały czas mogłaby na rękach wisieć...w leżaczku dziś łącznie może z godzinę posiedziała, ale musiałam cały czas się przed nią wydurniać, żeby nie płakała
Gosiaczek ja miałam krwawienie 2,5 tygodnia, później prawie tydzień przerwy i znów tydzień krwawienia. I skończyło się na dobre. A nasilało się jak byłam niewyspana albo zdenerwowana albo w czasie karmienia

Dziewczęta w niedziele mamy z Mężem I ROCZNICĘ ŚLUBU :-):tak:

oczywiście będzie część oficjalna- kolacja z najbliższą Rodziną...

ale wieczorem chciałabym miej oficjalnie... ;-):zawstydzona/y:
Będę wtedy ponad 3 tygodnie po cesarce.

Widzę jak mój Mąż się męczy (oczywiście tego nie mówi) i ja sama już mam taką ochotę na seks!!! :zawstydzona/y:

Tylko boję się, żeby sobie czegoś nie uszkodzić.

Oczywiście będziemy delikatni i w razie jakiegokolwiek dyskomfortu zaraz przestaniemy...

Myślicie, że jak pójdę do ginekologa to On może "wyzywać", że nie poczekałam do końca połogu?!:dry:

To znajomy moich Rodziców i nie chce, żeby sobie o mnie coś myślał... :baffled:

Czy któraś z Was jest po swoim drugim pierwszym razie? (pytanie kieruje szczególnie do tych pociętych) ;-)

agatka - gratuluje 1 rocznicy :) my mamy w sierpniu :D

matko ale upał, mały marudny ze hey !! tak samo mu źle jak i mi...

w ogole niezłe jaja robi zjada ogolnie ok 150 ml w nocy w dzien okolo 110 a dzis w dzien i to tylko 3 godziny od ostatniego karmienia wtrąbił 190 ml kużwa gdzie mu sie to mieści?!!! to dziecko mnie zadziwia...i nie to ze go przekarmilam dalam 150 ml i mialam nadzieje ze 40 zostanie ale zaczelam ogladac chirurgow patrze a tu butla pusta!! i zaraz ryk...przebralam potulilam a on dalej i cmoka na mnie... no to butla i wypił O_O

czy wasze dzieci tez daja wam wyraznie znać ze chca jesc a nie np im mokro? zauwazylam ze jak maly jest glodny to najpierw marudzi potem wysoki i głosny krzyk i jak patrze na niego to cmoka buzią jakby już jadł, czasami ssie łapki albo łapie sie za ucho.... za to jak ubieram mu śłiniaczek to rozkłada rece i otwiera juz usta chociaz butelki jeszcze nie wzielam do rąk ;-)

agatka ja po cc i czekam aż 6 tydzień zleci i wtedy dopiero przytulanko, chce żeby lekarz najpierw dał zielone światło. Jeśli pójdziesz do lekarza i obejrzy co tam w środku słychać i będzie ok to działajcie ;-) Lekarz nie powinien komentować samego pytania, może ci jedynie odpowiedzieć czy można czy nie po 3 tygodniach, a raczej prywatne znajomości powinien zostawić za drzwiami gabinetu, więc idź śmiało.
ironia moja ssie rączki i główke wygina w poszukiwaniu cycusia

agatko ja też gratuluję:-), i może jednak poczekać rzeczywiscie, z resztą sama wiesz czy ci jeszcze coś leci czy nie,mi np prawie już nic,ale jednak coś... i czułabym dyskomfort,ale ty sama wiesz najlepiej.

ironia Kalinka tak samo reaguje na jedzenie,a w zasadzie na jego brak heheh

dziewczyn po cc chciałam Was zapytać jak tam Wasze brzuchole macie już czucie na brzuchu nad blizna - ja w ogolę jak bym kogoś innego np drapała nic nie czuje, a jak jest u Was? po jakim czasie to wróciło i czy w ogolę wróciło?

ja nad blizną mam taką dziwną skórę, tzn skórę z dziwnym odczuciem, miałam tam opatrunek i takie mam wrażenie jak by ta skóra właśnie po tym opatrunku taka wrażliwa była, czucie jak najbardziej jest, i tak było od początku ale właśnie taka dziwna wrażliwość się zrobiła, poza tym pod cięciem mam mocne zgrubienie, pewnie z czasem się to zmieni, ale póki co jest. Generalnie szybko przeszły mi dolegliwości związane z CC, bałam się, że dłużej będę się męczyć.
prawie przestałam krwawić (ponad miesiac) tylko drobne plamienie jeszcze zostalo, chcialabym juz isc na kontrole do gina ale jeszcze poczekam az calkiem czysto bedzie

Ostatnia edycja:
Mamusiu, ja mam jeszcze taki jakby odtrętwiały ten brzuch, ale czuję jak dotykam. Ogólnie to takie dziwne uczucie, nawet nie wiem jak to opisać ;)
Po pierwszej cc wszystko było ok, czucie wróciło wszędzie, ale nie pamiętam po jakim czasie.
U mnie też jeszcze plamienie choć nie codziennie coś poleci. Po 2 tygodniach chyba miałam 3-4 dni gdzie kompletnie nic nie leciało. A potem znów zaczęło. Ja mam kontrolę gin. 28 lipca.
Agatka, my jeszcze nie ten teges ;) Raz że jeszcze trochę plamię, a przez to na pewno czułabym dyskomfort. A dwa, że wolę poczekać na wizytę u ginki żeby mnie tam dokładnie oblukała czy wsio ok. Ale jeśli czujesz się dobrze to działajcie ;) A tak w ogóle to mam znajomą, która zaszła w ciążę w czasie połogu ;) nie żebym straszyła, hehe ;)
Ironia, moja to bez przerwy głodna, dziobie łebkiem jak mała kurka ;) Czasem wpycha rączki do buzi. A jak się obudzi to od razu dziki wrzask, nawet dobrze oczu nie otworzy awanturnica jedna. No i najlepszym uspokajaczem jest cyc :/

reklama
mamusia ja podobnie jak aneczka też czucie mam, ale jakieś takie inne jakbym np. się po zdrętwiałej ręce drapała (takie porównanie przyszło mi do głowy). Niby czuje ale takie właśnie nadal inne ciało w tej częsci ok 5cm nad blizną, zgrubienie też mam, ale u góry blizny, tak jakby szyjąc podwinęli do środka ten górny fałd skóry :baffled:

Do góry