reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Połóg

Blusia a Ty jesteś po cesarce? Mi powiedziano, że krwawienie po cięciu jest delikatne i znacznie krótsze i połóg też.
Normalnie trwa on 6 tyg, a po cesarce ile?!

reklama
Agatka, tak po cc. Kurcze nie pamiętam dokładnie ile to trwało po pierwszym cięciu, ale na pewno krwawienie było większe, bo jeszcze w domu podkłady i podpaski nosiłam.

ja tez nie moge doczekac sie seksu :) ale ze nie karmie juz piersia to poczekam do przyszlego tygodnia jak pojde do gina, a w pon bede robic wszystkie badania pod katem antykoncepcji :-) i wtedy jaaazdaa... nie wyobrazam sobie drugiego dziecka... zwlaszcza tak szybko :)

podziawiam was, ja w ogóle nie myslę o seksie. Pewnie dlatego, że mnie wciąż ciągnie rana po nacięciu i w ogóle czuję tam jakiś straszny dyskomfort. Z kolei ja nie miałabym nic przeciwko drugiemu dziecku hehe:)))

Dziewczyny ja też jestem po cc i spokojnie można wykonywać delikatne ćwiczenia, ćwiczenia polecone przez rehabilitantkę, a mianowicie:
- leżąc przyciągamy głowę do klatki piersiowej i tak wytrzymać trzy sekundy i pięc powtórzeń
- leżąc "wbijamy" kolana w materac stopy przyciągamy do siebie wytrzymać 3 sek i 5 powtórzeń
- leżąc wkładamy poduszkę między kolana ściskamy wytrzymać 3 sek i 5 powtórzeń
ćwiczenia wykonujemy trzy razy dziennie, później można zwiększyć długość każdego z ćwiczeń :)
Mam nadzieje, że Wam się przyda :)

Z seksem to bardzo indywidualna sprawa. Ja zaczelam po 4 tyg, jak przeszl krwawienie (tylko lekko plamilam). Ostrzegalabym przed seksem w czasie krawawienia (zwlaszcza bez gumki) bo latwo zlapac jakies swinstwo. Co do rany po cieciu nie mam pojecia, bo ja dwa razy mialam sn. W czwartek ide do gina i pewnie wezme tabsy bo dzieci wiecej nie chce.

ja rowniez przygotowuje sie na tabsy i juz mam komplet badan do zrobienia eh.. znow kłuciaaa... :(( czekaja mnie próby wątrobowe, tarczyca, krzepnięcie, rozmazy, profil hormonalny i inne eh no ale jak mus to mus.. nie chce poki co dzieci, zwierząt, czy choććby złotej rybki :):-D

agatka ja czekam profilaktycznie te 6 tyg, choć dopiero dziś (4 tydzień) krwawienie ustępuje.
Rana po cc nadal bolesna, ale to niewielki problem. Wole żeby mnie najpierw lekarz obejrzał, niż mąż zajrzy - i takie jest też zalecenie położnej

reklama
Do góry