reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Połóg

ironia jak ja odstawiłąm Filipa tak ok po 4tyg karmienia ( z dokarmianiem od początku) to jakoś po 2 tygodniach dostałam okres...wic tak na prawde miałam jakieś 3 tygodnie przerwy....czyli tak bardzo normalnie...po połogu minęło tyle ile do okresu i okres dostałam....
ale różnie jest nawet jak się karmi można mieć okres....:-(

reklama
Ja przy Ameli okres dostałam, necałe 2 miesiace po porodzie a karmiłam piersia do 8 miesiaca, wiec okres (i dni płodne!) nawet podczas karmienia moga wystepowac. Umowiłam sie juz na wizyte do ginegologa - poczatek sierpnia, poprosze chyba o recepte na tab. anty. bo narazie 3 pociechy nie planujemy.

u mnie też w nocy prawie nic, a potem nad ranem znowu lekkie krwawienie :wściekła/y: A jak długo macica wraca do swojego pierwotnego rozmiaru

Icak, właśnie te 6 tygodni połogu to czas, w którym wszystkie organy powinny wrócić do wymiarów z przed ciąży. Tak mi położna mówiła, bo jestem przerażona tym, że brzuch mi słabo spada :(

Ironia, jak odstawiłam Jasia całkiem od piersi to okres dostałam jakoś po miesiącu.

hm tez musiałabym się umówić na wizyte u gin, bo to już prawie m-c minął od porodu, więc powoli widać metę do tych 6 tygodni połogu - niech tylko skończy sie to plamienie wrrrrr
Blusia mi brzucho podzielił się tak jakby na 2 części powyżej pępka jest ok, a poniżej pępka mi jeszcze został taki odstający i się zastanawiam czy to jeszcze macica nie doszła do siebie, czy sadełko się zawiązało w ciąży :baffled: a po cc i tak ćwiczenia odpadają wiec lipa

Ja idę do lekarza w środę, to będzie 5 tygodni po porodzie, ale później gin idzie na urlop więc chyba lepiej skontrolować się wcześniej niż za późno. Plamienia i krwawienia są cały czas, raz silniejsze raz słabsze, zdarzają się dni bez nich, ale w ogólnym rozrachunku słabo jest. Najwięcej krwi pojawia się po karmieniu i jak się zmęczę. No cóż, poczekamy, co powie lekarz :)

Dziewczyny mam pytanie z serii: "żenujące" :zawstydzona/y:

szczególnie do tych Matek po cesarskim cięciu.
Po jakim czasie zaczęłyście uprawiać seks?

Normalnie jestem tak spragniona że szok!!! Mamy już 4 tyg przerwy (przez pobyt w szpitalu), ale jestem dopiero 11 dni po cięciu i nie wiem czy to nie za wcześnie?!

Czuje się dobrze, położna mówi, że rana jest elegancka- dobrze wszystko się goi...

Ale mimo to trochę się boję...
Oczywiście jeszcze krwawię, ale z tym nie ma problemu, bo wiele razy kochaliśmy się podczas okresu.
Zastanawiam się czy gumka potrzebna już jest?

Bo nie chcemy mieć póki co drugiego dziecka...
Ale nie wiem czy w tak krótkim okresie czasu jest ciąża możliwa.

Doradźcie proszę! :-)

reklama
Agatka, u mnie ostatnio była położna i ona powiedziała, że z seksem wstrzymałaby się przez okres połogu. Mnie tam póki co nie ciągnie za bardzo tym bardziej, że brzuch jeszcze odrętwiały mam i wieeeelki ;)

A od wczoraj nie mam żadnego krwawienia ani plamienia. Ciekawe czy to koniec czy jeszcze się rozkręci. Jeśli miałby to być koniec to jakoś tak szybko chyba ?

Do góry