reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Połóg

uuff no w koncu przeszlam z podpasek na wkladki :sorry:
juz nie plamie nawet, lekko brudze takim czyms bialym brudnawym... nie wiem co to.
i w koncu opuchlizna mi zeszla! bo mialam przy szyciu zgrubienie bolace... uuuff zeszlo i moge siadac normalnie W KONCU :-);-) Juz nic nie boli :cool2:
Nie jestem tylko pewna czy wszystkie szwy mi sie rozpuscily bo cos mi troszke tak jakby odstaje jeszcze ;-)
problemy z wypruznianiem sie mam nadal... kupilam juz jakies lekarstwo ale czaje sie z braniem tego, bo jest niedobre, to jakas zawiesina ktora sie laczy ze soba dwie saszetki i zalewa woda.. fuj ;p

reklama
Ale mi ulżyło jak przeczytałam ,że wy też macie takie dziwne odczucia z tymi bliznami po cc.Bo ja już zaczęłam się martwić ,że może blizna zle się zrosła czy coś...Też od kilku dni odczuwam ją jakoś tak inaczej...jakbym siniaka miała dookoła blizny i jak dotykam skóry to aż boli i drętwieje.No ale teraz skoro wiem ,że u Was też są takie objawy to chyba znak ,że nie ma się czym przejmować tylko trzeba to przeczekać i już:)A co do podpasek to także chętnie bym się ich pozbyła bo ile można??!!Nawet podczas okresu mi tak nie zbrzydły jak teraz...

No ja to od wieków podpasek nie używałam....tylko tampony, wiec teraz mam wrażenie, że mi się tam wszystko gotuje przy tych ciepłych dniach...masakra jakaś....ale dziś zastosowałam wkładki i narazie ok, chyba wiec kończe z tymi "poduchami" pod dupka ;-):-D

mysia skad ja to znam.. ja od jakis 5 kat tylko na tamponach, a tu podpaski masacra !! Ale od jakiś 3dni używam wkładem bo tylko tak brudzę na ciemnożółto :) Położna powiedziała, że to juz końcówka :D hi hi :D nic mnie nie boli naciete krocze spoczi, ale ono od samego poczatku było spoko i nie bolało ani tyci :)

to ja już też się chyba przerzuce na wkładki, bo ile można się pakować w te poduchy. Niby 9 m-cy spokój z okresem, a teraz non stop z pieluchą :wściekła/y: Mój mężo się śmieje, że ma teraz dwa pampersiaki w domu :-p

ja stwierdzam, że ten połóg to kara boska za 9 miesięcy bez okresu. Mogłyśmy się chociaż tym cieszyć (no chyba, że ktoś uwielbia ciążę - ja nie) to teraz musimy odpokutować to szczęście.

No trasiu ja znam tylko dwie zalety ciąży... Właśnie brak okresu i możliwośc jedzenia bez wyrzutów sumienia :D a tak poza tym, same minusy... no nie w sumei największym plusem są nasze skarbki (wynikające z ciąży) ale tak 9mcy męczarni jak na moje :p

Ale na połóg nie narzekam :D Ja na wkładkach od 3ech dni jestem i już jestem na wykończeniu :) Więc ja puki co miałam taki słaby 2tyg okres :p

sko0ńczy się to krwawienie i może będzie znowu spokój, ja z Kamilem dopiero jak przestał cycać dostałam @
larvunia można Duphalac ( jakos tak sie pisze) substancja czynna lactulosa

Ostatnia edycja:
reklama
uuff no w koncu przeszlam z podpasek na wkladki :sorry:
juz nie plamie nawet, lekko brudze takim czyms bialym brudnawym... nie wiem co to.

ja też na wkładakch jadę,mam tak,że np dwa dni nawet kropelka mi nie poleci,a za chwilę znowu trochę krew trochę jakieś coś i muszę podpaskę nałożyć,ale generalnie mało,mało,w nocy np,nic zero.

Do góry