reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Połóg

jeszcze jedno pytanko...
od dzis sciskam sie pasem na brzuchu, co by pozbyc sie nadmiaru ;-)
czy nie za wczesnie go ubralam :confused: Jak sadzicie :confused:

reklama
Larvuniu wydaje mi się, że pasem już możesz się ściągać, mi położna powiedziała w poniedziałek jak byłam na zdjęciu szwów, że już spokojnie mogę ściskać brzuszek, bo też o to zapytałam.
Dziewuszki możecie mi powiedzieć skąd mam wiedzieć kiedy mogę odciągać pokarm. Moja Smerfetka na cycku może siedzieć 24h na dobę, a wczoraj pokarm leciał ciurkiem i tak naprawdę nie wiem co to znaczy nawał. Piersi mam strasznie ciężkie i bardzo ciepłe - to normalne?

Blondplatyna to jest właśnie nawał, jeśli masz ciepłe i ciężkie piersi...musiz odciągać pokarm aż zelżeją, tak żebyś poczuła ulgę a piersi staną się miękkie...zrób to bo od zapalenia jestes o krok

blondpl. nasza Misialinka ma racje... Piersi sie nastawia na normalny tok plyniecia, moze nie wszystkie kanaliki masz drozne jeszcze, albo zrobil sie zastuj... odciagaj jak masz ciezkie :tak: Albo wlaz pod prysznic ja tak robilam na zmiane raz chlodna woda piersi polewalam raz ciepla i masowalam :tak:

Rozumiem, że ona wszystkiego nie ściąga? A w taki razie kiedy ściągać, przed, po karmieniu czy pomiędzy? Wiem, że zadaje głupie pytania ale to nasza pierwsza dzidzia i do końca nie jestem wszystkiego pewna.

Najpierw lepiej nakarmic maluszka potem jak sie naje a ty jeszcze czujesz bol to odciagnij ale tylko tyle do poczucia ulgi bo jak bedziesz sciagała za duzo to produkcja tez bedzie wieksza.
Ja najpierw pod prysznic szłam, ciepła woda i masaz piersi potem troche sciagnac, masc na brodawki. Przy Ameli robiłam okłady z kapusty teraz lepiej sprawdziła sie szafwia do picia.

tak tak kapusta przynosi tez ulge, ja przy malej tez ja stosowalam jak i przy Fruciu :tak: Tylko ze u mnie sie wrecz gotowala na cycolach nie zdaxalam wymoeniac listkow ;-)
wiesz jak zrobic :confused: Ja najpierw glowke kapuchy wkladalam do lodowki az zzimnieje, pozniej odrywalam listki osobno i tluklam je drewnianym walkiem az soki puszczla ale nie zrob jej na wior ;-) i na cycki kladziesz.. ten sok z nich koi :tak:

fuck :-(
mam problemy z wyproznianiem sie :-( Zna ktoras jakies sposoby zeby nie bolalo :sorry: Leki bez recepty moze... Kurde nawet nie mam jak sie wyrwac do lekarza, co z mala mam isc zeby sie zarazila od chorujacych :-( Porazka.

reklama
Misialinko ja robie, ale to strasznie boli :-( i czasami delikatnie krew mam pozniej jak sie podcieram :-(
Myslalam nad czopkami, zeby lzej szlo, ale slyszalam ze na raz to oki, ale czesto nei wolno tak stosowac, bo pozniej moge miec problemy w druga strone ze za latwo bedzie ze mnie wylatywac heh ;-)

Do góry