reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Witam :)

Jestem w 16 tygodniu ciazy, znalazlam sie w problematycznej sytuacji - mieszkam z rodzicami, ktorzy psychicznie wykanczaja mnie - stres, nerwy , klotnie .... . Z partnerem postanowilismy sie rozstac. Nie mam pracy . Czy 16 tydzien ciazy jest dobrym momentem, zeby znalezc sobie prace jak i zaplanowac wynajem mieszkania itd ?
PRzede wszystkim zalezy mi na komforcie i niezaleznosci. W najwiekszym stopniu chce zadbac o nienarodzonego jeszcze Synka.

reklama
Dzięki laseczki za tak miłe przyjęcie :biggrin2:

Dzisiaj taki sentymentalny, nostalgiczny dzień... A ja niestety nie mogłam się wybrać na groby najbliższych :( Od wczoraj coś niezbyt przyjemnie brzuch mnie pobolewa, więc stwierdziłam, że podróż autem oraz odwiedzenie kilku cmentarzy w różnych miejscach nie jest najlepszym pomysłem... I odpuściłam :( Więc sonisia nie jesteś sama, mi również smutno z tego powodu... Ale jak jutro będzie lepiej, to w Zaduszki zawsze można się wybrać. A dzisiaj leżę...
porannakawa - ja również lubię te wieczorne spacery po cmentarzu. Ten klimat.. Wspomnienia... A jeszcze jak taka piękna ciepła pogoda...
Achhhh i gratuluję ruchów porannakawa i agata89!!:biggrin2: Ja sobie jeszcze pewnie długo poczekam.. więc już zazdroszczę;-)

Witaj.
Bardzo mi przykro z powodu Twojej sytuacji.Jak widzę jest ona bardzo ciężka, jednak muszę Cię prosić , abys przeniosła swój post na główny watek tj. Pogaduchy szalonych kwietniówek. Skopiuj go, a następnie wklej na naszym głównym wątku.Mamy na kwietniówkach regulamin, którego wszystkie staramy się przestrzegać. Możesz się z nim zapoznać wchodząc na trzeci temat od góry na kwietniu 2012 tj."Regulamin- czytaj ważne"
Niestety bedę zmuszona usunąć Twój temat, ale przenieś lub przepisz swój post na nasz główny temat , czyli: "Pogaduchy...", a na pewno kwietnióweczki doradza i pomogą jak będą mogły..
Oczywiście witamy Cie serdecznie na kwietniówkach :happy: i zapraszamy z tą dyskusją na nasz główny wątek:tak:
Trzeci punkt naszego regulaminu brzmi :
"Nowe wątki zakładają jedynie dziewczyny udzielające się po wcześniejszym wspólnym ustaleniu z pozostałymi użytkowniczkami forum (aby nie zaśmiecać) - osoby z zewnątrz będziemy ignorować i usuwać ich wątki.

Ostatnia edycja:
witam
cmentarze zaliczone i wróciliśmy do domu dość szybko to oczywiście wpadłam zobaczyć co słychac nowego na kwietniówkach;-)
na szczęście u nas pogoda dopisała to spokojnie mogliśmy z Mateuszem pobyć na cmentarzu, wiadomo że nie wiele rozumie, ale trzeba go wprowadzać w tradycje, strasznie mi szkoda że nie miał okazji poznać swojej babci i dziadka....:-(

Agata
gratuluję pierwszych ruchów, u mnie też tylko jakies delikatnie pukanie a mi się marzy już solidne wypinanie i kopniaczki:-)ale czekam cierpliwie
Porannakawa
również gratuluję ruchów
Reniuszek
witaj:-)

Reniuszek witaj u kwietniówek
Przed chwilką wróciliśmy z cmentarza i trzydniowego goszczenia się u mamusi. Przyjechali bracia z rodzinkami i było super.Oczywiście chwaliłam się zdjęciami maleństwa i pępowina fajnie zwisała między nóżkami maleństwa i wyglądało to jak jajeczka.Nie ukrywam że była bym szczęśliwa.Ale muszę poczekać tak samo jak na ruchy.

Reniuszek witaj u kwietniówek
Przed chwilką wróciliśmy z cmentarza i trzydniowego goszczenia się u mamusi. Przyjechali bracia z rodzinkami i było super.Oczywiście chwaliłam się zdjęciami maleństwa i pępowina fajnie zwisała między nóżkami maleństwa i wyglądało to jak jajeczka.Nie ukrywam że była bym szczęśliwa.Ale muszę poczekać tak samo jak na ruchy.

Edytko, to powodzenia na USG - trzymam kciuki za synka : )U mnie lekarz wykrył płeć dzidziusia między 12 a 13 tygodniem - nie było wątpliwości, że to mały mężczyzna :p Mam też zdjęcie Malusia z falującą pępowiną wokół szyji - wygląda jak szaliczek :)

Czesc kobietki.

Reniuszek Witaj!
edytka78 Może ta zwisająca pępowina miedzy nogami to jakas wróżba,że coś tam bedzie ;-)
robaczek_25 ja ilekroc jestem na cmentarzu u swoich dziadków, to najbardziej mi żal ,że właśnie moja babcia nie doczekała dnia narodzin prawnuczki bo dla mnie była najbliższa osoba i taka najprawdziwsza babcia na swiecie, no ale tu juz troche duzo wymagam bo niektóre dzieci, w ogóle swoich dziadków nie poznaja nigdy. Moja córka tez , ani jednego ani drugiego dziadka nie poznała. Ale nic nie poradzimy samo życie.

porannakawa gratuluje ruchów! Ja czuje też dzidzie od niedawna i nie moge sie tym nacieszyc, ciagle siadam i czekam i dopiero jak poczuje choc troche z usmiechem wracam do swoich zajec :-)
G_agnes nie denerwuj sie wynikami, po wizycie sie wyjaśni. Ja np w poprzedniej ciązy wciąz te bakterie w moczu miałam, a wszystko było ok z nerkami, pecherzem itd tylko, ze mnie nic nie bolało przy tym. Moze to tylko wina źle pobranej probki.

Ale spokój w domu :tak: Młoda śpi od 20.00 co zdarzyło sie pierwszy raz od miesiecy. Wykończyła ją pielgrzymka po cmentarzach i rodzinie, no i pobudka o 7.00 wyszła ale jak dla mnie idealnie:happy: Wieczór dla siebie.
Trzymajcie sie i życze wszystkim dobrej nocy.

cześć dziewczyny, ale mi cieżko oczy otworzyc.. masakra.
miałam jak zwykle głupie sny, dzis mi sie snilo ze eMek sie wdawal w jakies bójki on na cała grupę z nozami itp..
głupoty na całego.

witam nowe kwietnioweczki!
a Wam dziewczyny małego dnia !
sama uciekam do obowiązkow - przed praca kupic lustro z szafka lazienkowa i grzejnik ;)
a tak bym chciała kupic cos zupełnie innego :p

miłego dnia!

reklama
Witam moje Kochane po tak długiej przerwie!
Miło mi, ze o mnie nie zapomniałyście!
Dopiero dzisiaj sie zaczynam ogarniac sama ze soba :)
No cóż... Ślub i wesele było przecudowne!!!! Ehhh niesamowite... Smiech do tego łzy szczescia i wzruszenia. Nie sp;odziewałam sie,ze bedzie tak fantastycznie! Skrzypki w kosciele grały co dało super nastrój a jak wyszlismy z koscioła to jak bajki! Ryk motocykli ustwionych wzdłuz wyjścia przed Kosciołem - no przecudownie!!!!
Suknia co prawda zaczeła mi sie rozwalać ok godz 22, ale trudno... Przebrałam sie o 3 w nocy i tancowałam prawie do 7 rano nowego czasu ;-) Nad ranem juz troche zasłabłam ze zmeczenia... przespałam sie 40 minut, bo nie mogłam spać ze dosłownie i zaczeły sie pprawiny, któe trwały do 24, nastepnego dnia b yły poprawiny poprawin i poprawiny c hrzin u mojej siostry, taże wczoraj jak jezdzilismy po cmentarzach to bylismy nieprzytowni. Ja ze zmeczenia a mój R. - mega KAC zabójca :)

Co do Dzdzi to miałam dziwne kłucia w pochwie... Jakbym miałą noz normalnie. Zaczeło sie w srode, a wpiatek byłąm u mojego gin i powiedział, ze jak bedzie sie powtarzało to mam sie zgłosic do szpitala na obserwacje. A do n iego na wizyte pobiegne w ponedziałek. Niestety ruchów nie czuje jeszcze, a tak bardzo bym chciała :)

Przepraszm moje drogie, ze Was nie nadrobie, ale chyba musiała bym czytac BB 24h zeby sie połapać co u Was. Mam nadzieję, ze wszystko dobrze. Dzidzie i Mamusie zdorowe!!! :)

P.S. Stęskniłam się za Wami!

Ostatnia edycja:
Do góry