reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Moje szkraby też śpią, tylko najstarsza córcia z nosem w książce, nawet mój luby padł i odsypia- kombinator jeden. Mój emek lubi piwko, ja z kolei mocno się denerwuję, jak kupuje sobie browarek,więc czai się przede mną tzn. czeka aż ja usnę,czyli do ok.22-23 i wtedy wypija na ogół 1-2 Żywczyki.Najlepsze jest to, że mysli, że ja nic o tym nie wiem, chowa butelki, żeby mnie nie denerwować,zapomina o nich, a potem ja je znajduję w najdziwniejszych miejscach:baffled: achhh....ci mężczyzni;-)
Co do córci i jej przemyśleń na temat smierci- to pogadałyśmy trochę , pojechala z nami za cmentarz, zapalila znicze, nawet kwiatki dla naszego Aniołka kupiła i wsadziła do flakonu.Wydaje mi się, że ona cały czas odrzucała od siebie myśl o śmierci cioci, nie dopuszczała jej do siebie i dopiero w momencie, gdy dojrzała do tego uswiadomila sobie co się tak naprawdę stało.

Mamido babcie już chyba takie są, moja też zauważy nawet najmniejszy nieporządek, a w swoim mieszkaniu ma jak w muzeum:confused:

Afi cieszę się, że to był fałszywy alarm.

Robaczek a ja Ciżyczę,żeby Twoj synek wstał dziś spokojnie, a nawet jak bedzie inaczej- to pamiętaj, że w końcu z tego wyrośnie.;-)

Wracam do lektury mojego kryminału.Wciagnął mnie jak nie wiem;-)

reklama
O matko... Jak nie urok to... przemarsz wojsk. Masakra jakaś! Od soboty popołudniu zmagam się z jelitówką.. Nie wiem, skąd to cholerstwo się bierze, ale przez bite 24 godziny tak czule obejmowałam kibelek, jak nigdy dotąd... Dziś już lepiej, ale słaba, jak mucha jestem, leżę plackiem i ledwie dyszę... A miało być tak pięknie... W niedzielę mój B. miał urodziny, bardzo okrągłe i ... miałam takie piękne plany... i nic z tego. Zamiast uprzyjemniać mu dzień, pozwalałam mu biegać wokół mnie... Zastanawiam się, jak takie coś może wpływać na maluszka... mam nadzieję, że zniósł to dzielnie...

Afi dobrze, że to tylko fałszywy alarm :)
Martolinka uważaj z tymi plamieniami... oby szybko przeszło, dobrze,że maluch bryka :)
Izka tekst teścia... no comment...
Ewela witaj :)

Hej babki, tak temat rodziny mozna ciagnac i ciagnac, na pewno kazdy ma jakies fajne historie do dodania..., ja o moich tesciach moglabym ksiazke napisac, tesciowa pani domu, ktora wszystko wie najlepiej, wszystkich wysmiewa i kazdemu rade da...tesc nietaktowny, wszedzie nos wpieprzy i zawsze powie cos takiego ze szokuje wszelkie towarzystwo. Jakos w mojej rodzinie ludzie sie inaczej zachowuja, tez nie ma idealow no ale przynajmniej nie ma chamstwa i wpieprzania sie komus a to juz duzo przynajmniej jak dla mnie.
Dziwnczyny ale mi slinka leci na te placki ziemniaczane, chociaz dzisiaj bede robic buraczkowa zupke a na druie schabik, jeszcze nie wiem jak go zrobie. Albo upieke w calosci, ponacieram przyprawami albo potne na kawalki i zrobie kotlety, zobaczymy :-)

hej dziewczyny. nie było mnie cały weekend na bb ze4 względu na szkołę.
Odebrałam dzisiaj wyniki badań i zaniepokoił mnie bardzo wynik badania moczu:(:(
Otóż jest napisane: bardzo liczne bakterie.
na szczęściewizyte mam w środe to się dowiem co się dzieje. A ostatnio łapał mnie taki ból myślałam że to nerek może ma to coś z tym wspólnego?

G_agnes-spokojnie kochana, pojdziesz w srode do ginka, przejrzy wyniki i oceni na ile grozna jest ta infekcja. Najwyzej przepisze antybiotyk bezpieczny dla ciezarnych. Ten bol nerek moze sie faktycznie laczyc ale spokojnie, bez paniki. Trzymaj sie.

Witajcie po przerwie :tak:
Od piątku do niedzieli siedziałam non stop na uczelni więc nie było czasu na bb, dziś jeszcze byliśmy prawie cały dzień u mnie w domu bo tata wrócił (pracuje za granicą) i znów czas zleciał :szok: G poszedł na swój trening czym nieco wyprowadził mnie z równowagi, bo od tygodnia nie mieliśmy wieczoru dla siebie , ale jak jemu to nie przeszkadza to hm trudno, widocznie co hobby to hobby...
Od piątku czuje ruchy dzidzi :-):tak: co jest cudowne, na razie delikatne, takie "wypinanie" ale na porządne kopniaki trzeba sobie zasłuzyc i przyjdzie jeszcze na nie pora ;-)
sonisia- przykra sytuacja, mam nadzieję, że uda Ci się ustalić jakieś warunki współpracy z rodzinką, teraz na zmiane pracy nie ma szans, ale po sprawa jest otwarta. Pamiętaj ,że dzidzia urodzi się pod koniec IV roku więc tylko V i później już będziesz miała mniej ograniczeń, dacie radę. Staraj się nie denerwować kochana.
robaczek- szkoda, że synek widzi tyle rzeczy i sytuacji które nie pokrywaja się z Twoimi zasadami i pomyslem na wychowanie, cieżko jest nie nasladowac takim maluchom, ale może rozmowa coś pomoże (z synkiem) tak jak jedna z dziewczyn pisała, cieżka sytuacja...
g_agnes- każda ciąża jest inna itp ale ja miałam taki jeden wynik w poprzedniej ciązy, gin kazał mi powtórzyć badanie i za drugim razem wyszło wszystko ok, nie wiem czy z pojemnikiem było coś nie tak, czy w labolatorium, czy ja coś źle zrobiłam ale obyło się bez interwencji. A gdyby nawet to izka ma rację- przepisze coś bezpiecznego i będzie ok

Ostatnia edycja:
madziaka, z tego co wiem najgroźniejszym skutkiem ciągłych wymiotów i biegunki mogą być przedwczesne skurcze (cały organizm się napina i macica tez może zacząć), więc jeśli jesteś już po najgorszym i nic się nie działo, to wszystko ok. ;)

Agata, gratuluję pierwszych ruchów malucha! :)

kobitki spadam już do wyrka, Krucjata Bournea (tak to się pisze?) i M. czekają :-D

Witajcie kochane.
Wyspałam się jak nigdy, teraz pora przygotować dzieciaczki i ruczyć z nimi w teren.Pogoda w Kraku ładna, więc trzeba korzystać.
Miłego i spokojnego dnia Wam życzę.

Dla wszystkich naszych bliskich, którzy odeszli, których nam brak... oraz dla Aniołków kwietniowych
Pamiętamy...
[*]
[*]
[*]

Witam dziewczyny :-)
Ja jak zwykle na chwile , dzisiaj mam mega zalatany dzien ale nie moglam sie oprzec pokusie zajrzenia na forum . Przepraszam ze nie doczytam co tam u was.

Chyba od wczoraj czuje ruchy , pojechalismy do IKEI i przy okazji zakupów poszlismy cos zjesc ... powiem brzydko ze tak sie opchalam ze chyba najwidoczniej dzidzi sie nie spodobalo to obrzarswo i zaczela pukac. :-)
Wczoraj zlapalam sie na jednej zeczy ... Powiedzialam do mojego meza ... " wiesz jak mała sie urodzi " :szok:jaaaaaaa pitole caly czas mam przeczucia chlopiece co do płci a tu taki tekst i faktycznie czesto mówie dzidzia albo fasola we wczesniejszych ciazach mówilam On . Ciekawa jestem cholernie ale cóz do USG mam kupeeeeeeeee czasu .

Teraz z innej bajki strasznie zazdroszcze wam ze wiekszosc z was teraz jest w karju i pewnie juz byla albo bedzie odwiedzac groby , ja juz kolejny rok na wszytskich swietych nie jestem w polsce strasznie mi przykro z tego powodu :((((
Zawsze lubialam wieczorem przejsc przez cmentarz gdy wszytskie znicze ploną , wspomnienia bliskich ktorzy juz odeszli ... tutaj tego nie czuje dzin jak kazdy inny zwlaszcza ze Finowie nie obchodza tego swieta :((( Bardzo mi przykro dzisiaj :sad:

Ok uciekam juz i zycze wszystkim milego dnia mimo iz taki nostalgiczny .

reklama
Witajcie brzuchatki!

ale zescie naskrobaly (jak zwykle!)

ziewaczka przeprowadzka w pełni czy rodzinne odwiedzenie zmarłych? jak humorki, mezus wychillowal..?

ewela witaj!!!! :) szybko sie u nas zadomowisz jak bedziesz znnami codziennie, bo my straszne gaduly jestesmy.

robaczek cieżko Ci musi byc s ciągłym konflikcie z siostra, a Mateuszek na pewno podpatruje kuzynke i cieżko mu tłumaczyć. nie zazdroszcze :( ale dasz sobie kochana rade..!
a dzisiaj pamiętaj zebys sie nie przemeczyla za bardzo..!!

martolinka jak sie czujesz.? maluszek fika? :) odpoczywaj duzo.!

mamido jak babcia? dopatrzyla sie czegos co co umknelo? :p

paulusia jak mama? doleciala spokojnie?

murka ja tez niedługo zaczne 5 mc ale jak powiedziałam to babci to sie spytała czy ja sloniatko chce nosić w brzuchu przez 10 miesięcy, bo przecież torze w końcu kwietnia to jeszcze pełnych 5 miesięcy.. nie wiem jak jej wytlumaczyc ze ciaza trwa 9 miesięcy ale 40 tygodni :eek:

augustynka my wiemy ze jestes zajęta pewnie strasznie ale my tu z ciekawości nie mozemy wysiedziec jak sie wszystko udało! :)

afi bez falstartów wiecej prosimy :p a dzidzia cwana od samego poczatku :)

stokrotta jak sie trzymasz ty i corcia? jak zmarl moj najkochanszy dziadzius to byłam w I klasie podst i dopiero pare lat pozniej przeżyłam prawdziwa żałobę po nim, kiedy mogłam to wszystko zrozumieć.

madziaka dzis juz lepiej ??

g_agnes na tez w moim badaniu mam zawsze liczne bakterie. nie ma sie co przejmować ;) moze za długo trzymalas próbkę zanim ja oddalas do badania?

agata89 jak cudnie ze czujesz juz maluszka..!! ale ci zazdroszcze :(
dla mojego eMka tez silka na pierwszym miejscu :p ale jak ponarzekam, posmuce to niedziele są dla nas :)

porannakawa mi dzis tez smutno, ale tylko dlatego ze jestem w pracy, a eMek z ktorym sie tak rzadko widuje jest w ciepłym lozeczku, potem ominie mnie rodzinny spacer po grobach który jest juz tradycja i tylko na chwile sie wyrwe z pracy na obiad :( a wyjde stad po 22 i znowu cały tydzien zalatany.. ech

milego dnia kochane!

Ostatnia edycja:
Do góry