reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niska bhcg i niski progesteron

Czesc Dziewczyny,
Jestem po wizycie i mam jutro znowu zrobić bhcg. Wg Pani doktor mam po prostu wyłączyć głowę i nie analizować bo co ma być to i tak będzie. Zbadała - endometrium pogrubione, pobrała cytologię, przepisała Duphaston. Za tydzień kolejna wizyta i powinno być widać pęcherzyk jeśli ciaza będzie się rozwijać. Betą kazała sie nie martwic wcale bo choć niska to przyrost jest w normie a owulacja mogła być o kilka dni przesunięta. Trzymajcie kciuki❤
Ojej ja też miałam malutką i wtedy nawet nie pomyślałam, że to może być problem :p chyba w ogóle lepiej nie czytać za dużo o tej ciąży, bo człowiek będzie się strasznie martwił

reklama
Ojej ja też miałam malutką i wtedy nawet nie pomyślałam, że to może być problem :p chyba w ogóle lepiej nie czytać za dużo o tej ciąży, bo człowiek będzie się strasznie martwił
U mnie wszystko się zmieniło po poronieniu...Gdy w grudniu zobaczyłam dwie kreski radość była nie do opisania. Gdy zobaczyłam pęcherzyk powiedzieliśmy rodzinie ...synkowi. Betę robilam tylko 2 razy na początku - przyrost był o 200%...a potem nagle objawy ciążowe ustąpiły i na usg zamiat serduszka zobaczyłam

C.d nieruchomą kruszynkę i usłyszałam słowa, że serce nie bije ...to zmienia głowę i nastawienie zwłaszcza gdy od początku nie jest "książkowo"...

I znowu wynik mały ale wciąż niby w normie - 323 po 48h...zwariuję...jeśli to jednak nie pozamaciczna (ale dopóki nie zobacze na usg to nie uwierzę) to czy taki wolny wzrost nie jest oznaką jakiejś wady dzieciątka? Z tego co czytam to dziewczyny maja przyrosty po ponad 100 -200%...

I znowu wynik mały ale wciąż niby w normie - 323 po 48h...zwariuję...jeśli to jednak nie pozamaciczna (ale dopóki nie zobacze na usg to nie uwierzę) to czy taki wolny wzrost nie jest oznaką jakiejś wady dzieciątka? Z tego co czytam to dziewczyny maja przyrosty po ponad 100 -200%...
Ja w CP miałam przyrosty po 180-300% wiec to też niczego nie gwarantuje. Ale faktycznie, rośnie powoli ... nie wiem co Ci powiedzieć, badałas te progesteron?

A no tak, masz rację... trzeba czekać 🤷🏽‍♀️
Wiem ale idzie zwariować, niestety te wyniki nie napawają optymizmem, boję się tej cp...albo wady dziecka...mało tu na forum pozytywnych historii z podobnym przebiegiem...może jeszcze ktoś napisze kto miał podobnie ale skończyło się dobrze...😔

reklama
Wiem ale idzie zwariować, niestety te wyniki nie napawają optymizmem, boję się tej cp...albo wady dziecka...mało tu na forum pozytywnych historii z podobnym przebiegiem...może jeszcze ktoś napisze kto miał podobnie ale skończyło się dobrze...😔
Ja sobie właśnie dokładnie sprawdziłam, 02.04 robiłam test o czułości 10 i wyszła mi blada kreska, 04.04. Z bety miałam 40,7 a 08.04. 338 🙈 więc serio miałam bardzo niskie te wyniki (pamiętam, że koleżanka mi wtedy sprzedała wróżbę, że jak niska beta to chłopiec :p )

Do góry