reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niska bhcg i niski progesteron

Dziewczyny, które przeżyłyście ciążę pozamaciczna, co myślicie o moim przypadku. Odebrałam dziś wypis i tam wpisane ciaza jajowodowa prawostronna. A ja owulacje, ciałko żółte i zrosty miałam po lewej stronie????? Po lekkim szoku zadzwoniłam do lekarza i on twierdzi, że to możliwe i tak było i koniec.
Ale jak to możliwe????

reklama
Sprawdz przytost. Bhcg powyzej 5 wskazuje na ciaze, a czy sie dobrze rozwija pokaze przyrost a potem docelowo usg. Moje dwie ciaze zaczynalam z bhcg >70. A w domu mam zdrowego 2 latka i jestem w 29 tygodniu.

Dziewczyny, które przeżyłyście ciążę pozamaciczna, co myślicie o moim przypadku. Odebrałam dziś wypis i tam wpisane ciaza jajowodowa prawostronna. A ja owulacje, ciałko żółte i zrosty miałam po lewej stronie????? Po lekkim szoku zadzwoniłam do lekarza i on twierdzi, że to możliwe i tak było i koniec.
Ale jak to możliwe????
dokładnie tak samo jak możliwa jest ciąża pozamaciczna przy in vitro pomimo tego, że zarodek jest transferowany bezpośrednio do macicy

Sprawdz przytost. Bhcg powyzej 5 wskazuje na ciaze, a czy sie dobrze rozwija pokaze przyrost a potem docelowo usg. Moje dwie ciaze zaczynalam z bhcg >70. A w domu mam zdrowego 2 latka i jestem w 29 tygodniu.
A przeczytałaś cały wątek?

Ale jak to możliwe????
Jest to możliwe, jajowody nie są przyklejone do jajników, mogą przechwytywać jajeczka... masz teraz jakaś kontrolę w najblizszym czasie?

Jest to możliwe, jajowody nie są przyklejone do jajników, mogą przechwytywać jajeczka... masz teraz jakaś kontrolę w najblizszym czasie?
Tak, w czwartek idę zdjąć szwy i zrobię bhcg. Dostałam krwawienie jak okres już w szpitalu. Lekarz stwierdził, że to dobry znak. Wizytę z usg mam 18.05.

reklama
Daj znać w czwartek jak wynik, mam nadzieję że ładnie spada 🤞
Też mam nadzieję a przeczytałem tu wiele wątków i wiem, że różnie to bywa....
Jestem też bardzo ciekawa wyników hist pat ale na to się bardzooo długo czeka.
Dam znać i dziękuję Ci za wsparcie😊

Do góry