reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Witam :)

Jestem w 16 tygodniu ciazy, znalazlam sie w problematycznej sytuacji - mieszkam z rodzicami, ktorzy psychicznie wykanczaja mnie - stres, nerwy , klotnie .... . Z partnerem postanowilismy sie rozstac. Nie mam pracy . Czy 16 tydzien ciazy jest dobrym momentem, zeby znalezc sobie prace jak i zaplanowac wynajem mieszkania itd ?
PRzede wszystkim zalezy mi na komforcie i niezaleznosci. W najwiekszym stopniu chce zadbac o nienarodzonego jeszcze Synka.

reklama
Dzięki laseczki za tak miłe przyjęcie :biggrin2:

Dzisiaj taki sentymentalny, nostalgiczny dzień... A ja niestety nie mogłam się wybrać na groby najbliższych :( Od wczoraj coś niezbyt przyjemnie brzuch mnie pobolewa, więc stwierdziłam, że podróż autem oraz odwiedzenie kilku cmentarzy w różnych miejscach nie jest najlepszym pomysłem... I odpuściłam :( Więc sonisia nie jesteś sama, mi również smutno z tego powodu... Ale jak jutro będzie lepiej, to w Zaduszki zawsze można się wybrać. A dzisiaj leżę...
porannakawa - ja również lubię te wieczorne spacery po cmentarzu. Ten klimat.. Wspomnienia... A jeszcze jak taka piękna ciepła pogoda...
Achhhh i gratuluję ruchów porannakawa i agata89!!:biggrin2: Ja sobie jeszcze pewnie długo poczekam.. więc już zazdroszczę;-)

Witaj.
Bardzo mi przykro z powodu Twojej sytuacji.Jak widzę jest ona bardzo ciężka, jednak muszę Cię prosić , abys przeniosła swój post na główny watek tj. Pogaduchy szalonych kwietniówek. Skopiuj go, a następnie wklej na naszym głównym wątku.Mamy na kwietniówkach regulamin, którego wszystkie staramy się przestrzegać. Możesz się z nim zapoznać wchodząc na trzeci temat od góry na kwietniu 2012 tj."Regulamin- czytaj ważne"
Niestety bedę zmuszona usunąć Twój temat, ale przenieś lub przepisz swój post na nasz główny temat , czyli: "Pogaduchy...", a na pewno kwietnióweczki doradza i pomogą jak będą mogły..
Oczywiście witamy Cie serdecznie na kwietniówkach :happy: i zapraszamy z tą dyskusją na nasz główny wątek:tak:
Trzeci punkt naszego regulaminu brzmi :
"Nowe wątki zakładają jedynie dziewczyny udzielające się po wcześniejszym wspólnym ustaleniu z pozostałymi użytkowniczkami forum (aby nie zaśmiecać) - osoby z zewnątrz będziemy ignorować i usuwać ich wątki.

Ostatnia edycja:
witam
cmentarze zaliczone i wróciliśmy do domu dość szybko to oczywiście wpadłam zobaczyć co słychac nowego na kwietniówkach;-)
na szczęście u nas pogoda dopisała to spokojnie mogliśmy z Mateuszem pobyć na cmentarzu, wiadomo że nie wiele rozumie, ale trzeba go wprowadzać w tradycje, strasznie mi szkoda że nie miał okazji poznać swojej babci i dziadka....:-(

Agata
gratuluję pierwszych ruchów, u mnie też tylko jakies delikatnie pukanie a mi się marzy już solidne wypinanie i kopniaczki:-)ale czekam cierpliwie
Porannakawa
również gratuluję ruchów
Reniuszek
witaj:-)

Reniuszek witaj u kwietniówek
Przed chwilką wróciliśmy z cmentarza i trzydniowego goszczenia się u mamusi. Przyjechali bracia z rodzinkami i było super.Oczywiście chwaliłam się zdjęciami maleństwa i pępowina fajnie zwisała między nóżkami maleństwa i wyglądało to jak jajeczka.Nie ukrywam że była bym szczęśliwa.Ale muszę poczekać tak samo jak na ruchy.

Reniuszek witaj u kwietniówek
Przed chwilką wróciliśmy z cmentarza i trzydniowego goszczenia się u mamusi. Przyjechali bracia z rodzinkami i było super.Oczywiście chwaliłam się zdjęciami maleństwa i pępowina fajnie zwisała między nóżkami maleństwa i wyglądało to jak jajeczka.Nie ukrywam że była bym szczęśliwa.Ale muszę poczekać tak samo jak na ruchy.

Edytko, to powodzenia na USG - trzymam kciuki za synka : )U mnie lekarz wykrył płeć dzidziusia między 12 a 13 tygodniem - nie było wątpliwości, że to mały mężczyzna :p Mam też zdjęcie Malusia z falującą pępowiną wokół szyji - wygląda jak szaliczek :)

Czesc kobietki.

Reniuszek Witaj!
edytka78 Może ta zwisająca pępowina miedzy nogami to jakas wróżba,że coś tam bedzie ;-)
robaczek_25 ja ilekroc jestem na cmentarzu u swoich dziadków, to najbardziej mi żal ,że właśnie moja babcia nie doczekała dnia narodzin prawnuczki bo dla mnie była najbliższa osoba i taka najprawdziwsza babcia na swiecie, no ale tu juz troche duzo wymagam bo niektóre dzieci, w ogóle swoich dziadków nie poznaja nigdy. Moja córka tez , ani jednego ani drugiego dziadka nie poznała. Ale nic nie poradzimy samo życie.

porannakawa gratuluje ruchów! Ja czuje też dzidzie od niedawna i nie moge sie tym nacieszyc, ciagle siadam i czekam i dopiero jak poczuje choc troche z usmiechem wracam do swoich zajec :-)
G_agnes nie denerwuj sie wynikami, po wizycie sie wyjaśni. Ja np w poprzedniej ciązy wciąz te bakterie w moczu miałam, a wszystko było ok z nerkami, pecherzem itd tylko, ze mnie nic nie bolało przy tym. Moze to tylko wina źle pobranej probki.

Ale spokój w domu :tak: Młoda śpi od 20.00 co zdarzyło sie pierwszy raz od miesiecy. Wykończyła ją pielgrzymka po cmentarzach i rodzinie, no i pobudka o 7.00 wyszła ale jak dla mnie idealnie:happy: Wieczór dla siebie.
Trzymajcie sie i życze wszystkim dobrej nocy.

cześć dziewczyny, ale mi cieżko oczy otworzyc.. masakra.
miałam jak zwykle głupie sny, dzis mi sie snilo ze eMek sie wdawal w jakies bójki on na cała grupę z nozami itp..
głupoty na całego.

witam nowe kwietnioweczki!
a Wam dziewczyny małego dnia !
sama uciekam do obowiązkow - przed praca kupic lustro z szafka lazienkowa i grzejnik ;)
a tak bym chciała kupic cos zupełnie innego :p

miłego dnia!

reklama
Witam moje Kochane po tak długiej przerwie!
Miło mi, ze o mnie nie zapomniałyście!
Dopiero dzisiaj sie zaczynam ogarniac sama ze soba :)
No cóż... Ślub i wesele było przecudowne!!!! Ehhh niesamowite... Smiech do tego łzy szczescia i wzruszenia. Nie sp;odziewałam sie,ze bedzie tak fantastycznie! Skrzypki w kosciele grały co dało super nastrój a jak wyszlismy z koscioła to jak bajki! Ryk motocykli ustwionych wzdłuz wyjścia przed Kosciołem - no przecudownie!!!!
Suknia co prawda zaczeła mi sie rozwalać ok godz 22, ale trudno... Przebrałam sie o 3 w nocy i tancowałam prawie do 7 rano nowego czasu ;-) Nad ranem juz troche zasłabłam ze zmeczenia... przespałam sie 40 minut, bo nie mogłam spać ze dosłownie i zaczeły sie pprawiny, któe trwały do 24, nastepnego dnia b yły poprawiny poprawin i poprawiny c hrzin u mojej siostry, taże wczoraj jak jezdzilismy po cmentarzach to bylismy nieprzytowni. Ja ze zmeczenia a mój R. - mega KAC zabójca :)

Co do Dzdzi to miałam dziwne kłucia w pochwie... Jakbym miałą noz normalnie. Zaczeło sie w srode, a wpiatek byłąm u mojego gin i powiedział, ze jak bedzie sie powtarzało to mam sie zgłosic do szpitala na obserwacje. A do n iego na wizyte pobiegne w ponedziałek. Niestety ruchów nie czuje jeszcze, a tak bardzo bym chciała :)

Przepraszm moje drogie, ze Was nie nadrobie, ale chyba musiała bym czytac BB 24h zeby sie połapać co u Was. Mam nadzieję, ze wszystko dobrze. Dzidzie i Mamusie zdorowe!!! :)

P.S. Stęskniłam się za Wami!

Ostatnia edycja:
Do góry