reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

Dziewczyny no ja właśnie napisałam ze się nie sprawdza :D

Sosnowiczanka grupa zamknięta jest gdzie indziej a forum zamknięte tutaj na forum oglądałam ostatnio inne mieisace i tam tak mają np wątek zamknięty ( zdjęcia, kontakty itd) wszyscy widzą ze zamknięty ale wejść mogą tyle te które są zaproszone tak mnie się wydaje

reklama
Sosnowiczanka - fajny synek :)

Mamuśka - to Ty szkielecik jesteś :) Damy radę. Grunt by się jakoś trzymać i znowu takiej wagi nie osiągnąć. Wyglądałam jak słoń i wieloryb w jednym. Masakra

Justyna - fajnie jest zobaczyć na nowo kolor swojego auta:-D

Grabola - jak to zrobiłaś, że schudłaś 4 kg??? Aż taki brak apetytu? Zazdroszczę.

Ja bym zjadla konia z kopytami. Ale się staram nie objadać i nie jest źle :)

P pojechał a mi się spać chce. Jeszcze jednak chwilę posiedzę na necie :)

Ginger
Jak ci wyszlo wiecej jak to na to samo wychodzi ;-) chyba ze mi sie mozg lasuje od szpitala ;-)

Np.
100 % = 1000 zl
60% = 600 zl
80% = 800 zl

6(miesiecy)x100%+6(mies)x60%=9600 zl w ciagu 12 mies.

A 12 mies.x800 zl = 9600 zl w ciagu roku. Wiec to samo....

Ostatnia edycja:
Martyna - no zdarza się, co poradzisz. Szkoda, że to nie sezon na grzyby czy jagody :p Mam nadzieję, że byłaś ciepło ubrana i nie zmarzłaś.A takie okazje, jakie wyhaczyłaś ojj lubie bardzo! ;)
Ciasteczko - To dobrze czytać takie wieści, oby każdy wyjazd tak się kończył ;* 3bit, o mniaaam ;))
Lolcia - śmieszny ten Twój synuś ;) Lepiej niech wyciągną dzidziusia kiedy przyjdzie czas ;)
Alkmena - historie porodowe i podobne programy lecą na TLC.
Mississ - czorcie jeden, na małysza wszędzie sikaj! Kurdeee cały czas coś u Ciebie, nie ma lekko :/ oby drug połowa ciąży była dla Ciebie łaskawsza ;*
Sosnowiczanka - haha, dobrze musiałaś wyglądać na wychodku :D może w teleexpressie Cię zobaczymy? A co do bólu głowy, bierzesz duphaston? Jak mi lekarz go odstawił to ból głowy znikł jak ręką odjął.A Alanek jaki kochany <3
Koronka - ja jestem 20tyg i 5kg+

My już zrobiliśmy decydujące posiedzenie odnośnie wykończenia pokoiku, mebli, sprzętu itd. Na początu lutego malowanie, a w połowie napad na Ikeę. Do wielkanocy chcę mieć wszystko z głowy, żeby już nie latać, a raczej się nie toczyć po sklepach :p
Dzisiaj był kolejny dzień spotkań, babski wypad do kumpeli, która 6 miesięcy temu urodziła moją przyszłą synową haha ;) Kinga przygotowała mi 3 kartony ciuszków, bo nie wiedziała jeszcze jaka płeć, no i się lekko zdziwiła że Edłardo zamieszkuje mój brzucho. W związku z tym kartony zostały na swoim miejscu :)
Aha, no i wczoraj byliśmy u doktorka i tym razem zamiast wizji była fonia, także słuchaliśmy serducha, tylko czekałam aż młody przemówi "luke, i'm your father' i taki szuum :p
Wsio ok, za 2 tyg połówkowe to dr śmiał się że zrobimy casting ;) Będzie płytka i zdjęcia.

O,porannie ja pierwsza :-) Boże,jak mi się nie chciało wstać...za chwilę z młodą do przedszkola. A w ogóle w przedszkolu afera,bo Sara w tamtym tygodniu zabrała sobie taką różową torebeczkę,no a potem 1 dzień jej nie było,weekend itp.W poniedziałek patrzę,a torebki nie ma!! Młoda się popłakała,a ja myślę sobie,że jakieś dziecko zabrało...Poinformowałam panią,no ale cóż..I wczoraj P. pojechał z młodą i po nią z powrotem,patrzy,a jedna dziewczynka z jej grupy paraduje sobie z jej torebką!! :szok: I jeszcze bezczelnie twierdzi,że to jej...Opieprzyłam P. dlaczego nic nie powiedział i po prostu jej nie odzyskał,ale ten oczywiście,że po niemiecku nie umie...Więc interweniować muszę dzisiaj ja.:dry: Mam nadzieję,że torebka wróci do Sary bez awantur żadnych...
Ja rano kompletnie nie mam ochoty nic jeść,a jak wychodzę,to mi potem słabo.Muszę w siebie wmuszać...grr...
No i jeszcze miałam iść na pobranie krwi dzisiaj,ale że P.nie może iść ze mną,to chyba pójdę jutro,bo ja często mdleję po tym i nie chcę być sama..nie wiem czemu tak mam...:sorry2:
Lecę dziewczynki. Do później.:*

Karotka młody osttanio zostawił ciuchcie Tomka na 2 dzien jje nie było ale przypadkiem usłyszałam jak jeden z chłopców die chwalił ze znalazł tomka i go sobie wziął na 2 dzien młody juz go miał spowrotem :) od tamtej pory nie bierze zabawek ze sobą :) pogadaj z nauczycielka a jak Sara coś bierze do przedszkola to poprostu podpisz albo zaznacz :)

Mnie dalej głową boli na 10:40 wizyta...

Witam się przy śniadaniu :)

Karotka - Mam nadzieję, że torebka wróci do Sary :) Dziś też mi się strasznie nie chciało wstać i znowu mam "ciężką" głowę.
Jak mi krew pobierają to zawsze patrzę w drugą stronę - by zminimalizować ryzyko omdlenia :) Też muszę sobie w końcu badania zrobić, bo krew i mocz to ponad 2 miesiące temu robiłam. Po niedzieli podjadę do szpitala na Klinikach.

Mississ- tam chyba różnica wychodzi w ilości dni w miesiącu. Bo masz różnie. Ale nie wiem. Ja się zdecydowałam na 80%. I tak to będą grosze. Przy najniższej krajowej to pewnie w okolicy 1000 zł po odjęciu już wszelkich składek, zaliczki na podatek etc. Głodowa kasa.

Mama-mila - dobre z tym tekstem z Gwiezdnych Wojen :-) Powodzenia z remontem. U nas w planach w marcu, bo później to już P chyba sam by musiał robić jak się zacznę toczyć :p

Dziś późno wstałam, młody znowu się grzebał i w efekcie spóźniliśmy się na lekcje. Mówię miśkowi "szybko się przebieraj bo już lekcja trwa" a ten grzebie się dalej. Jeszcze focha strzelił bo mu na korytarzu rajtki poprawiałam bo odwrotnie założył. I wszyscy będą widzieć jego majtki :-D Tylko, że nikogo na korytarzu nie było bo już lekcja trwała. Ale i tak się obraził i koniec. Nie ważne, że matka dba o wygodę dziecka ;)

Złożyłam zamówienie w tej aptece internetowej Gemini i już 5 dni czekam i nic. Niby mają napisane, że przygotowanie paczki do 10 dni ale aż tak długo?

Ostatnia edycja:
Karotka super lezaczek-bujaczek:D
Zazdroszczę że możesz wcinac i nie tyc:)

Ginger ja biorę 80% :D

MamaAnia super że polowkowe za toba i że wszystko dobrze z dzidzia.

Sosnowiczanka mój też łysy i mu w dupe zimno:D

Mammamila ja jeszcze nie mam pomysłu na pokój:( ale pewnie z czasem coś wymysle.

Karotka rób rewolucję i odzyskaj torebkę Sary. Uuuu nie ładnie że mdlejesz ja to uwielbiam patrzec jak pobiera krew:eek:

reklama
Witam z rana :)

FORUM ZAMKNIĘTE:
wysyłam do administratorki listę czerwcówek które są najaktywniejsze - resztę dziewczyn będziemy dodawać w miarę czasu i potrzeb (nie dodawałam osób które odezwały się raz czy dwa i niby nas podczytują ale jednak nie piszą) - poszukiwany jest MODERATOR - jakby coś mogę się tego podjąć (moderator wysyłać do administratora info kogo dodać do forum) ale jeśli jest ktoś chętny - ktoś bardziej aktywny i bywający na forum częściej niż ja to proszę o info - chyba nie będzie problemu ze zmianą :)

MałaZosia - od nas do szkoły idzie się ok 7-10min. też w linii prostej ale jednak poczekam do tej 3 klasy kiedy będzie mógł już sam chodzić ale i tak to wyjdzie w praniu :) Fanie, że Twój synek zadowolony z balu... u nas jutro :)
Jeśli chodzi o ubieranie i rozbieranie w szkole :) to Michał rozbiera się szybko ale po lekcjach przeważnie ostatni lub przedostatni opuszczamy szkolny korytarz :-D

Sosnowiczanka - forum zamknięte wygląda jak to nasze forum tylko jest dla zamkniętej grupy dodanej przez administratora, widać zdjęcia, suwaczki i nasze dane po lewej stronie pod loginem a na grupie tego nie ma

mamma-mila - kilka razy trafiłam przypadkiem na TVN Style a na TLC nie udało mi się, muszę poszukać kiedy będzie i nastawiać sobie przypomnienie :)

karotka - powodzenia z torebką w przedszkolu :tak:

u mnie dziś na kolację hamburgery domowej roboty z mięsa mielonego wołowego :) mąż zrobił we wtorek i dziś powtórka... pychotka :tak:

Do góry