reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Dziewczyny no ja właśnie napisałam ze się nie sprawdza :D

Sosnowiczanka grupa zamknięta jest gdzie indziej a forum zamknięte tutaj na forum oglądałam ostatnio inne mieisace i tam tak mają np wątek zamknięty ( zdjęcia, kontakty itd) wszyscy widzą ze zamknięty ale wejść mogą tyle te które są zaproszone tak mnie się wydaje

reklama
Sosnowiczanka - fajny synek :)

Mamuśka - to Ty szkielecik jesteś :) Damy radę. Grunt by się jakoś trzymać i znowu takiej wagi nie osiągnąć. Wyglądałam jak słoń i wieloryb w jednym. Masakra

Justyna - fajnie jest zobaczyć na nowo kolor swojego auta:-D

Grabola - jak to zrobiłaś, że schudłaś 4 kg??? Aż taki brak apetytu? Zazdroszczę.

Ja bym zjadla konia z kopytami. Ale się staram nie objadać i nie jest źle :)

P pojechał a mi się spać chce. Jeszcze jednak chwilę posiedzę na necie :)

Ginger
Jak ci wyszlo wiecej jak to na to samo wychodzi ;-) chyba ze mi sie mozg lasuje od szpitala ;-)

Np.
100 % = 1000 zl
60% = 600 zl
80% = 800 zl

6(miesiecy)x100%+6(mies)x60%=9600 zl w ciagu 12 mies.

A 12 mies.x800 zl = 9600 zl w ciagu roku. Wiec to samo....

Ostatnia edycja:
Martyna - no zdarza się, co poradzisz. Szkoda, że to nie sezon na grzyby czy jagody :p Mam nadzieję, że byłaś ciepło ubrana i nie zmarzłaś.A takie okazje, jakie wyhaczyłaś ojj lubie bardzo! ;)
Ciasteczko - To dobrze czytać takie wieści, oby każdy wyjazd tak się kończył ;* 3bit, o mniaaam ;))
Lolcia - śmieszny ten Twój synuś ;) Lepiej niech wyciągną dzidziusia kiedy przyjdzie czas ;)
Alkmena - historie porodowe i podobne programy lecą na TLC.
Mississ - czorcie jeden, na małysza wszędzie sikaj! Kurdeee cały czas coś u Ciebie, nie ma lekko :/ oby drug połowa ciąży była dla Ciebie łaskawsza ;*
Sosnowiczanka - haha, dobrze musiałaś wyglądać na wychodku :D może w teleexpressie Cię zobaczymy? A co do bólu głowy, bierzesz duphaston? Jak mi lekarz go odstawił to ból głowy znikł jak ręką odjął.A Alanek jaki kochany <3
Koronka - ja jestem 20tyg i 5kg+

My już zrobiliśmy decydujące posiedzenie odnośnie wykończenia pokoiku, mebli, sprzętu itd. Na początu lutego malowanie, a w połowie napad na Ikeę. Do wielkanocy chcę mieć wszystko z głowy, żeby już nie latać, a raczej się nie toczyć po sklepach :p
Dzisiaj był kolejny dzień spotkań, babski wypad do kumpeli, która 6 miesięcy temu urodziła moją przyszłą synową haha ;) Kinga przygotowała mi 3 kartony ciuszków, bo nie wiedziała jeszcze jaka płeć, no i się lekko zdziwiła że Edłardo zamieszkuje mój brzucho. W związku z tym kartony zostały na swoim miejscu :)
Aha, no i wczoraj byliśmy u doktorka i tym razem zamiast wizji była fonia, także słuchaliśmy serducha, tylko czekałam aż młody przemówi "luke, i'm your father' i taki szuum :p
Wsio ok, za 2 tyg połówkowe to dr śmiał się że zrobimy casting ;) Będzie płytka i zdjęcia.

O,porannie ja pierwsza :-) Boże,jak mi się nie chciało wstać...za chwilę z młodą do przedszkola. A w ogóle w przedszkolu afera,bo Sara w tamtym tygodniu zabrała sobie taką różową torebeczkę,no a potem 1 dzień jej nie było,weekend itp.W poniedziałek patrzę,a torebki nie ma!! Młoda się popłakała,a ja myślę sobie,że jakieś dziecko zabrało...Poinformowałam panią,no ale cóż..I wczoraj P. pojechał z młodą i po nią z powrotem,patrzy,a jedna dziewczynka z jej grupy paraduje sobie z jej torebką!! :szok: I jeszcze bezczelnie twierdzi,że to jej...Opieprzyłam P. dlaczego nic nie powiedział i po prostu jej nie odzyskał,ale ten oczywiście,że po niemiecku nie umie...Więc interweniować muszę dzisiaj ja.:dry: Mam nadzieję,że torebka wróci do Sary bez awantur żadnych...
Ja rano kompletnie nie mam ochoty nic jeść,a jak wychodzę,to mi potem słabo.Muszę w siebie wmuszać...grr...
No i jeszcze miałam iść na pobranie krwi dzisiaj,ale że P.nie może iść ze mną,to chyba pójdę jutro,bo ja często mdleję po tym i nie chcę być sama..nie wiem czemu tak mam...:sorry2:
Lecę dziewczynki. Do później.:*

Karotka młody osttanio zostawił ciuchcie Tomka na 2 dzien jje nie było ale przypadkiem usłyszałam jak jeden z chłopców die chwalił ze znalazł tomka i go sobie wziął na 2 dzien młody juz go miał spowrotem :) od tamtej pory nie bierze zabawek ze sobą :) pogadaj z nauczycielka a jak Sara coś bierze do przedszkola to poprostu podpisz albo zaznacz :)

Mnie dalej głową boli na 10:40 wizyta...

Witam się przy śniadaniu :)

Karotka - Mam nadzieję, że torebka wróci do Sary :) Dziś też mi się strasznie nie chciało wstać i znowu mam "ciężką" głowę.
Jak mi krew pobierają to zawsze patrzę w drugą stronę - by zminimalizować ryzyko omdlenia :) Też muszę sobie w końcu badania zrobić, bo krew i mocz to ponad 2 miesiące temu robiłam. Po niedzieli podjadę do szpitala na Klinikach.

Mississ- tam chyba różnica wychodzi w ilości dni w miesiącu. Bo masz różnie. Ale nie wiem. Ja się zdecydowałam na 80%. I tak to będą grosze. Przy najniższej krajowej to pewnie w okolicy 1000 zł po odjęciu już wszelkich składek, zaliczki na podatek etc. Głodowa kasa.

Mama-mila - dobre z tym tekstem z Gwiezdnych Wojen :-) Powodzenia z remontem. U nas w planach w marcu, bo później to już P chyba sam by musiał robić jak się zacznę toczyć :p

Dziś późno wstałam, młody znowu się grzebał i w efekcie spóźniliśmy się na lekcje. Mówię miśkowi "szybko się przebieraj bo już lekcja trwa" a ten grzebie się dalej. Jeszcze focha strzelił bo mu na korytarzu rajtki poprawiałam bo odwrotnie założył. I wszyscy będą widzieć jego majtki :-D Tylko, że nikogo na korytarzu nie było bo już lekcja trwała. Ale i tak się obraził i koniec. Nie ważne, że matka dba o wygodę dziecka ;)

Złożyłam zamówienie w tej aptece internetowej Gemini i już 5 dni czekam i nic. Niby mają napisane, że przygotowanie paczki do 10 dni ale aż tak długo?

Ostatnia edycja:
Karotka super lezaczek-bujaczek:D
Zazdroszczę że możesz wcinac i nie tyc:)

Ginger ja biorę 80% :D

MamaAnia super że polowkowe za toba i że wszystko dobrze z dzidzia.

Sosnowiczanka mój też łysy i mu w dupe zimno:D

Mammamila ja jeszcze nie mam pomysłu na pokój:( ale pewnie z czasem coś wymysle.

Karotka rób rewolucję i odzyskaj torebkę Sary. Uuuu nie ładnie że mdlejesz ja to uwielbiam patrzec jak pobiera krew:eek:

reklama
Witam z rana :)

FORUM ZAMKNIĘTE:
wysyłam do administratorki listę czerwcówek które są najaktywniejsze - resztę dziewczyn będziemy dodawać w miarę czasu i potrzeb (nie dodawałam osób które odezwały się raz czy dwa i niby nas podczytują ale jednak nie piszą) - poszukiwany jest MODERATOR - jakby coś mogę się tego podjąć (moderator wysyłać do administratora info kogo dodać do forum) ale jeśli jest ktoś chętny - ktoś bardziej aktywny i bywający na forum częściej niż ja to proszę o info - chyba nie będzie problemu ze zmianą :)

MałaZosia - od nas do szkoły idzie się ok 7-10min. też w linii prostej ale jednak poczekam do tej 3 klasy kiedy będzie mógł już sam chodzić ale i tak to wyjdzie w praniu :) Fanie, że Twój synek zadowolony z balu... u nas jutro :)
Jeśli chodzi o ubieranie i rozbieranie w szkole :) to Michał rozbiera się szybko ale po lekcjach przeważnie ostatni lub przedostatni opuszczamy szkolny korytarz :-D

Sosnowiczanka - forum zamknięte wygląda jak to nasze forum tylko jest dla zamkniętej grupy dodanej przez administratora, widać zdjęcia, suwaczki i nasze dane po lewej stronie pod loginem a na grupie tego nie ma

mamma-mila - kilka razy trafiłam przypadkiem na TVN Style a na TLC nie udało mi się, muszę poszukać kiedy będzie i nastawiać sobie przypomnienie :)

karotka - powodzenia z torebką w przedszkolu :tak:

u mnie dziś na kolację hamburgery domowej roboty z mięsa mielonego wołowego :) mąż zrobił we wtorek i dziś powtórka... pychotka :tak:

Do góry