reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

Dzien dobry :) dzisiaj cos lepiej nawet nocka w miare spokojna chyba herbatka z miodkiem robi swoje :D
MalaZosia bedzie ekstremalnie ale co tam damy rade :)
Malgos ja wiem wiem ale szkoda mi go bylo. Trzeba sie uzbroic w jakies koreczki do uszu i przetrzymac :D fajnje, ze wyniki ujemne nie trzeba sie martwic :)
MamaAnia gratki :)
Grabola ja z chlopcami slodkie pochlaniakam w ilosciach hurtowych :D za to teraz jak mam smaka to cos skubne slodkiego a takto jakos mnie nie ciagnie
Justyna szczerze to tylko tych kursow do szkoly, przedszkola sie obawiam z reszta jakos dam rade :) jedno mycie woza a jaka roznica :D
Sosnowiczka slodziak :)
Mamma-mila tez uwazam, zeby siedzialo to bobsko w brzuszku do czerwca :D obrotna mamauska jestes jak juz synowa masz upatrzona :D
Karotka nie kumam tego, przeciez rodzice potrafia zauwazyc u dziecka rzecz nie nalezaca do niego i sami powinni wrocic. Ale ludzie sa rozni. Oby udalo ci sie odzyskac torebke :)
Ja wlasnie wrzucilam ksiazke na tableta coby miec co robic w przedszkolu. W dodatku wczoraj zadzwonili z collage, ze maja miejsca na esol a chcialam isc w tamtym roku i mam dylemat co zrobic. Zapisac sie i chodzic z brzuchem czy juz odpuscic i zaczac w przyszlym roku. Ah te wybory :D

reklama
Alkmena - ja jestem za :) Będziesz dobrym moderatorem ;)
Wiem, że w praniu wyjdzie. U nas taki ambitny plan ale nic na siłę. Młody musi być gotowy do samodzielnego chodzenia do szkoły. Sam musi tego chcieć. Powoli jednak go już przyzwyczajam do większej samodzielności. Sam idzie się przebrać po szkole, ja czekam na dole. Jak go odprowadzam to czasem żegnamy się przed szkołą (jak do pracy się spieszyłam głównie). Potem dzwoniłam na świetlicę upewnić się czy dotarł. Parę razy młody od połowy drogi szedł sam a ja jeszcze do sklepu wstępowałam by mu kupić wodę i sok i umawiałam się z nim w szatni :) Był bardzo dumny, że może sam iść :) Ale jak piszę - nic na siłę :)

Hamburgery - mniam, smaka robisz :)

Hej

Mamamila
Ja caly czas na malysza! I tylko czlowiek drga jak osika na palcach coby dobrze trafic i czasem nie dotknac muszli nogami nawet bbbrrr ;-)

A mi sie sprawdzilo ze slodkie na dziewuche a kwasne na chlopaka. Ale kuzynka caly czas slodkie i dwoch chlopow ma. Wiec chyba zalezy od potrzeb organizmu :-) Albo samej fasolinki w czym gustuje hehe :-)
Musze sie dzis zwazyc gdzies... ciekawe czyja cos przytylam w koncu...

Karotka
Ja w ogolee mam omdlenia. Dzis rano nie czulam sie pewnie a cisnienie mialam 85/55... kurka po 10 mniej niz zwykle... az sie polozne zdziwily ze najczesciej tu leza kobity ciezarne z nadcisnieniem phi ;-) a ja tak dla rownowagi...

Malazosia
Ja tez na rok po 80%. Wole caly czas to samo dostawac niz pozniej grosiczki.

Alkmena
No mozesz byc moderatorka mi tam odpowiada :-) mmm hamburgery... slinka mi cieknie bo jesli chodzi o mieso mielone to tu serwuja mi tylko pulpety.... bleeeee

Milego dziona ja dzis czekam na usg konkrretnego lekarza mam nadzieje ze sie uspokoje po tych pajacach.

Jaka u nas piękna pogoda, niebiesciutkie niebo i slonko, ani pół chmurki:D

Majka zawsze po lekcjach w szatni musi jeszcze pogadać z koleżankami i w efekcie schodzi nam pół godz:p

Ja dziś wolne i jutro zaległy urlop wybieram:D na kolację zrobię omlet ze szpinakiem bo już za mną tydz chodzi.:)

Alkmena jak już zajelas się zamknietym forum to i moderatorka będziesz dobrą:D

Lolcia mnie ostatnio na słodkie bierze, dzis już zaliczylam z mama kawkę i deser szwardzwaldzki:D

Miss oby w końcu jakiś normalny lekarz Ci się trafił i przyjemnego podgladania Lenki:D

Ostatnia edycja:
Zrób może ciasto 3bit bez pieczenia A pycha przepis jest w sieci ;)
Jak mnie boli głowa już się obudziłam z bólem. I pogoda jakaś okropna nawet pies mi pod kołdrę wlazł i wyjść nie chce :p

hej..
Nie wiem co się dzieje ale ostatnimi nocy spać nie mogę..a jeszcze wczoraj przed samym spaniem zjadłam ogromnego pomarańcza i myślałam, że skonam..tak mi było ciężko. Rano wstałam jak zombi i do tej pory jestem lekko śnięta.. chyba muszę wypić słabą kawę.

piszecie, że nie sprawdza Wam się słodkie na kobitkę a kwaśne na chłopaka..u mnie też nie..jem słodycze codziennie..owoców multum i kwaśne jak najdzie mnie naprawdę ochota ale mało kiedy to się zdarza a w brzuchu chłopak:D

Alkmena myślę podobnie jak dziewczyny..zajęłaś się tym forum zamkniętym więc fajnie będzie jak to właśnie Ty poprowadzisz to do końca;) masz moje poparcie;)
Lolcia nie wiem co Ci doradzić..ja w poprzedniej ciąży miałam takiego powera, że pracowałam do końca sierpnia a w połowie września rodziłam i wtedy mogłabym do szkoły chodzić..a w tej mam lenia, nic mi się nie chce i czuję się ociężała w związku z czym o szkole nawet nie byłoby mowy..Wszystko zależy od Twoich możliwości i chęci. Ale fajnie, że masz taką możliwość;)
Miss trzymam kciuki żebyś w końcu dowiedziała się czegoś konkretnego i lekarz Ciebie uspokoił.
kasia zazdroszczę pogody..u mnie dziś pochmurno i mroźne powietrze mimo, że na plusie. Czekam aż mąż wróci to może mi się gorąco zrobi;d
MalaZosia no to się synuś Twój zdenerwował;d mój wczoraj jak go odbierałam miał mokre rajstopy..pytam czemu się posikał a on, że nie miał czasu na siku... więc zaczęłam go przebierać i jeden kolega zobaczył i zaczął się z niego śmiać..mój Dawid stanął z tym siusiakiem na wierzchu i mówi do niego " i z czego się śmiejesz..wczoraj Ty byłeś osikany!". myślałam, że padnę. Mam nadzieję, że dziś znajdzie czas na toaletę.
joanna spokojnie..moje auto jest czarne ale zimą zawsze w kolorze błota;) na myjnię mało kiedy zajeżdżam bo mój jak jest w domu i pogoda pozwala sam go myje na podwórzu;) właśnie w weekend musimy odkurzyć i umyć bo już wstyd nim jeździć.
karotka mam nadzieję, że torebka wróci do córy..dzieci są dziećmi ale rodzice powinni tłumaczyć, że czyjegoś nie tykamy.
mamma-mila fajnie, że masz już synową;d od małego się do Niej przyzwyczajasz:D

MamaAnia normalnie grupa teatralna, extra:D moja jakoś tak niezbyt występować lubi, chyba ze w domu przed nami:D
U nas jeszcze cisza co.do babcino-dziadkowych świąt:rolleyes:
Aaaaaa i tak jak Ginger pisze ten 3bit jest pyszny;)

Malgos Dawid jest the best, poplakalam się:D
Rób kawke a nóż Ci pomoże:D

A ją myślę co dziś na obiad hmmmm:confused:

Jestem i ja...Ale ledwo żyje.
W nocy miałam zgage :szok:
Potem żołądek mnie bolał, nie wiem po czym w sumie.

Mmm 3 bit jezor mam już na podłodze. Muszę koniecznie zrobić, może na weekend.

Małgoś niezły ten twój synek haha.

Alkmena ja podobnie jak dziewczyny myślę ze się super nadajesz:)

Ja jem właśnie śniadanie...kanapeczki plus gorąca czekolada. Mezowemu brakuje już słów do mojej diety.

Dzięki za zaufanie z tym forum - ale pamiętajcie - to będzie można w każdej chwili zmienić :)

MałaZosia
- mojego do szkoły odprowadza głównie teściowa (a ona miękka kobieta jest - ale to akurat temat na osobne opowiadanie), przez pierwsze 3 miesiące kazał jej Michał czekać za drzwiami sali do dzwonka aż Pani zamknie salę, od połowy listopada kazał już jej czekać za drzwiami ale tez do zamknięcia sali... w drugim semestrze jak ja już będę go odprowadzać to planuję go od tego odzwyczaić, zostawić przy drzwiach, niech idzie się sam przebrać i iść do domu nie czekając na dzwonek... w tym wypadku też mi się wydaje, że w praniu wyjdzie czy mi się uda :-D

A hamburgery... pychotka... jeszcze trochę będę kusić: przyprawione kotlety z mięsa wołowego mielonego, bułki z sezamem, sałata, cebulka, pomidor, ogórek i ser żółty... nie dałam rady zjeść całego - POLECAM :)

missiiss - powodzenia na USG :tak:

mamaAnia - nawiązując do posta GingerBaby - wczoraj robiłam to ciasto 3Bit a jutro robię jeszcze jedno :) polecam przepis: Ciasto 3bit | Śladami Słodkiej Babeczki - składniki są na blachę 25x30cm

kasia - ja mam tylko zupę barszcz ukraiński... a mąż i syn dodatkowo placki ziemniaczane :-D

reklama
Do góry