reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

zaliczam się do fanów 3bita;) ciasto mega słodkie i jeden kawałeczek wystarczy, żeby poczuć "niebo w gębie":-D wczoraj kupiłam w cukierni rafaello ale krem mi nie podchodzi i nie wiem kto to zje.

Smille współczuje bólu żołądka i zgagi;/
mamaAnia to się dzieciaczki wyjasełkują;ddd mój średnio lubi takie występy.
kasia Dawid to takie małe chucherko ale gadane ma;dd śmiesznie wygląda bo najmniejszy ze wszystkich a najgłośniejszy i najbardziej wygadany.. w sumie chyba po mnie:D

u mnie dziś na obiad ziemniaki, kurczak i jakaś surówka ale jeszcze nad nią myślę.

reklama
Hej ja już po pracy, pogoda piękna u nas. Słonko swieci i wogóle cieplutko jakoś ;) Zaraz wstawię zupę ogórkową i chyba sie położę celep odpoczynku:)

MammaMila nie biorę duphastonu, mam nadziejej ze wkrótce na ból głowy przestanę narzecac. Póki co jest lepiej:)

Kasia uwielbiasz patrzec jak pobierają ci krew??:szok: łooo ja nie mdleję i nie panikuję bo chyba przywyklam po tym jak lezalam w szpitalu na endokrynologii- po 5 i wiecej razy dziennie mnie kłuli. Ale nie patrzę, boję się :) Odwraca głowę zawsze w drugą stronę.

Karotka ja raz miałam sytuacje w przedszkolu ze młody wrócił do domu w nie swoich spodniach... Oblał się herbatą i pani zamiast jego worka to wzięła wiszący obok, i z niego ubranie założyła Alanowi. Spodnie wyprałam, wyprasowałam i odniosłam. Zawołałam panią i mówie ze to nie jego rzeczy. Zdziwiona była, wzięła i doszła do takich samych wniosków jak ja. W sumie mozna by nie oddawac i tyle. Ale jak mozna zabrać czyjąś rzecz??? To matka nie widziała ze dziewczynka przyniosla do domu nie swoją torebkę??? Masakra jakas.

narobiłyście smaka na ciacho,ale ja piec to umiem tylko mięsa :D

Właśnie jak ja robię daje dżem Z czarnej porzeczki budyniu nie slodze w ogóle bo ta masa krowkowa jest slodka A na samą górę prawdziwe gorzkie kakao i nie jest takie słodkie i można więcej wciągnąć; p

Dzien dobry!
U nas kolejny ladny dzien,sloneczko swieci:)Po poludniu mam wizyte u gin u juz nie moge sie doczekac:)
Tez jutro bede robic ciacho 3 bit:)
Alkmena fajnie ze wzielas sie za nasze forum zamkniete:)
Malgos haha dobry tekst synka;)
Smile ja to zaraz siadam do drugiego sniadanka:)

Cześć laseczki.
Ja dziś też miałam ciężką noc. Młody budził sie aż w końcu przyszedł do nas do łóżka i powiedział,że chce spać z nami. Nie miałam siły juz go wyganiać i tak spaliśmy we trójkę. Znowu zaczyna się kaszel i gluty w nosie i całą noc mu w nosie chyrcholiło ale rano zawiozłam go do przedszkola, może nie rozłoży go kompletnie.
Alkmena masz i moje poparcie.Ja dziś też mam barszczyk ukraiński. Mniam już miałam na niego smaczka.
Małgoś Twój Dawid super ,że taki wygadany. A teks do kolegi pierwsza klasa. Ciasto 3bit też uwielbiam, mniam znowu smaczka mi narobiłyście.
Smile pyszne śniadanko. Ja wczoraj o 23 mówię do mojego M ,ze bym się kakao napiła a on patrzy na mnie i się śmieje,że zachcianki to mam niezłe.No co w końcu jestem w ciąży to kiedy mam je mieć.
Kasia u nas też cisza co do świąt babci i dziadka. Muszę chyba coś dla dziadzia wymyśleć tak do domu na prezent,żeby mu przykro nie było jak nie dostanie nic od wnusia.
Ginger Baby współczuję bólu głowy. Mnie też ostatnio jakoś często męczą.
MamaAnia super ,że dzieci się mogą tak fajnie pokazać poza przedszkolem. A takim staruszkom to też pewnie miło jak takie występy dla nich będą.
Karotka może sprawa z torebką się wyjaśni dla Sary pomyślnie. Swoją drogą to rodzice tej dziewczynki powinni sami wyjaśnić córce ,że nie wolno brać cudzych rzeczy. Ale różni są ludzie.Niestety.
Malutkans powodzenia na wizycie.
MałaZosia ja zamawiałam z tej apteki w zeszłą środę , paczka przyszła do mnie we wtorek. Trochę długo to trwa tym bardziej,że wysyłają kurierem. Możesz sobie sprawdzić na stronie kuriera czy wogóle już nadali bo z tym im sie trochę schodzi. Ale ceny na prawde mają dobre , ja następnym razem po prostu zamówie trochę wcześniej.
Lolcia co do szkoły to zależy jak się czujesz. Ja mam zjazdy co 2 tygodnie takie przez 2 dni. Dobrze,że już tylko jeden zjazd mi została bo mi trudno tam fizycznie wysiedzieć. Po całym dniu siedzenia strasznie bolą mnie plecy i dupka.
Misiss powodzenia na usg i czekamy na dobre wieści.

Dopiero 12 a ja padam na twarz..
Zawiozłam Nelke do mamy o 7 pozniej o 8 do domu i zaczełam sprzatanie po zakopceniu o 9 byl kominiarz zrobil co miał zrobic i ok . A ja sprzatam i pranie robie , salon ogarniety , garderoba jeszcze tylko umyc podłogi w jadalni i u Nelki ogarnac. Kupiłam nowe ambipury niech sie wietrzy i pachnie a my dzis nocowac bd u mamy . AA jeszcze dywany wytrzepałam i wyprałam.

Jak bd u mamy was nadrobie

Alkmena ja tez za twoim moderowaniem a na hamburgera smaka robisz i znowu trza bedzie isc do kebabowni :D
Missis jedzenie w polskich szpitalach to tragedia. Kiedys wyladowalam z mlodszym tutaj w szpitalu i dzieci dostaly frytki, pizze, grochowke (cos jak nasza fasolka po bretonsku ale bez mieska) soczek i lody truskawkowe :)
MamaAnia to dzieciaczki rozchwytywane wazne, ze dobrze sie bawia i nie wstydza :)
Malgos chyba moj problem sam sie rozwiazal. Mialam zadzwonic po 8 i dac znac co i jak ale oczywiscie nie idzie sie do nich dodzwonic. Zostawilam wiadomosc ale watpie, zeby oddzwonili. Noc nic moze w orzyszlym roku :D
Sie usmialam :Dmasz genialnego synka i dobrze powiedzial koledze :D
Justyna w tej akurat zajecia 2 razy wtyg po 2 godzinki wiec spoko. No ale i tak juz nici :) przytargal ci chlop to kakao??:)
Dzis mlody wytrzymal 1.5 h potem mnie zawolaly, ze rozzalony ale nie bylo tak zle jak myslalam. Pewnie jeszcze potrwa zanim przywyknie wazne zeby do czewca zdazyl :D
Mysze tyrknac do szpitala niech mi test na glukoze przeloza

Karotka mam nadzieję że torebke odzyskasz, co za złodzieje :)
Lolcia a co to esol? Bo nie jestem w temacie. Co do jedzenia w angielskim szpitalu to mnie zawsze rozbawiają te lody:) biore i sama wcinam.
Alkmena jak czujesz się na siłach aby zostać moderatorem to ja tez jestem za. Uwielbiam takie hamburgery też raz na jakiś czas na obiad takie mamy. Jesteś z błonia dobrze wyczytałam? Mąż pochodzi z Grodziska Mazowieckiego, bywam tam raz na jakiś czas.
Miss powodzenia na usg
mamaAnia ja robiłam 3 bit dosłownie w 1h (ja trochę dłużej bo spieprzyłam mase budyniową). Ciasto pyszne ale słodkie, max 2 kawałki. Tylko trzeba je zrobić dzień, dwa wcześniej aby herbatniki przeszły

Co do 100, 80 czy 60% to zależy ile ktoś zarabia. Jakbym zarabiała 10000 :) na miesiąc to bardziej opłaca się wziąć 100% i odkładać na lokacie. A jak ktoś zarabia normalną wypłatę to wydaje mi się że 80% jest wygodniej. Składa się jeden wniosek na cały rok. No i wtedy najlepiej być z dzieckiem w domu przez cały rok, bo jak ktoś planuje wrócić wcześniej to 100 i 60 są bardzie opłacalne

Ja wczoraj byłam u lekarza i niestety oprócz dobrej wiadomości że będzie dziewczynka okazało się, że mam bakterie i w pochwie i w moczu :( szkoda że tak późno zrobił mi ten posiew. Ehh trudno. Dostałam antybiotyk i się leczę i mam nadzieję, że będzie ok.
Chyba Ninka będzie choć to typ męża i jeszcze się z nim oswajam

Czy oprócz ubranek kupujecie jakieś gadżety maluchom, np. butelki, gryzaczki, smoczki czy czekacie z tym po porodzie?
I jeszcze jedno, miałyście już glukozę po obciążeniu, bo robi się to po 20 tyg.
My dziś świętujemy:) o 17 maja przyjść goście

Malgos to fajowy taki maluch jak resztę ustawia:D:D

A Sosnowiczanka zapomnialam Ci już wieki temu podziękować za ta szczotke jest genialna :D

Ja z obiadem idę na latwizne, R ma jeszcze bogracz z wczoraj a my z Majka zjemy makaron z białym serem i jagodami:D

Gosiula powodzenia na wizycie:)

Justyna oby małego nie rozłożylo&&&

Lolcia to niezle jedzonko tam mają:D u nas zapomnij o czymś takim:p

Młoda właśnie odrabia zadanie a ja zaraz zabieram się za koktajl, mam brzoskwinie w puszcze i maslanke, ciekawe co mi z tego wyjdzie bo jeszcze takiego nie robiłam:D

reklama
Do góry