reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

Witajcie dziewczynki ;-) Ja,jak zwykle,nie odzywam się często...:zawstydzona/y: Ale nadrobię,obiecuję poprawę.:-D
Może to też dlatego,że nadal chyba nie do końca dociera do mnie fakt,że będę miała drugie dziecko...:szok: Nie wiem,jakoś ..surrealistycznie się czuję..Niby to już praktycznie połowa ciąży,ruchy są itp.,no ale nie wiem...:sorry2:
Byłam dzisiaj u sąsiadki,urodziła miesiąc temu...bobas prześliczny,słodki i grzeczny. Przypomniałam sobie te wszystkie niemowlaki,jakie one są malutkie i aż nie mogę uwierzyć,że Sara kiedyś też taka była.:-D:-D
No i u niej wypatrzyłam taki fantastyczny bujaczek dla dziecka, samo się buja,gra melodyjki i chyba wibruje...brakuje tylko jeszcze,żeby robiło kawę i odbierało telefony.:-D:-D No,ale postanowiłam,że kupię taki sam. 60 euro to niedużo,a naprawdę fajna sprawa.
Babyschaukel (vollautomatisch 230V) Baby Schaukel Babywippe Babywiege GRÜN | eBay

I co dalej...nic...paraliżuje mnie lęk przed porodem,koleżanka mnie namawiała na cc na życzenie,ale też jakoś...nie bardzo mnie to przekonuje.:sorry2: Czekam do 30.01 na usg połówkowe i chciałabym w końcu poznać płeć.
A jutro lub pojutrze przyjeżdża do Niemiec na stałe mój tatuś,więc radość ogromna.Już się nie mogę doczekać.:happy2:
Swoją drogą,brzuszek rośnie,ale ja prawie w ogóle nie tyję...a ilości jedzenia jakie pochłaniam są..ee...spore,delikatnie mówiąc.:no:
Właśnie się obżeram słonymi paluchami ,a zaraz potem sałatka z mozarelli.:-p

reklama
Boże ja właśnie liczę Jak mi się bardziej opłaca iść od razu na te 52 tygodnie i brać od razu 80%czy dzielić to na te100 i 60%i już się pogubilam jak to liczyć.jestem Chyba za tępy człowiek na takie rzeczy

Karotka mam takie same odczucia jak ty, i ciągle sobie myślę kiedy do mnie dotrze ze będzie 2 bobas? ... Bujaczek fajny i cena też przyzwoita ale ja tam zostaje przy moim
Fp lezaczku

Idę wziazc tabletkę po zaraz tu padne bleh

Ginger - dopiero co była dyskusja na ten temat- 100, 80 czy 60% :) Dziewczyny piszą, że lepiej po 80% przez 12 mcy niż 100 a potem 60%

karotka ja tez jeszcze nic nie przytyłam od początku jestem na minusie -4 kg i grama do przodu a jem sporo, koleżanki mnie pocieszają ciesz się potem i tak przytyjesz :)

mamaAnia super że z dzidzia wszystko ok , to połówkowe masz już z głowy :)

A kupiłam dzis na spacerze drożdżówkę bo głodna już byłam, wzięłam dwa gryzy i tak sobie myślę rany ale to słodkie fuj i nie zjadłam a niby na dziewczynkę to słodkie się chce u mnie się wogóle nie sprawdza :)

mamaAnia super, że chłopak zdrowo rośnie!
Gosiula no powiedziała, że w czw po pracy maż może wysłać, więc czekam cierpliwie do jutra. Zobaczymy co napisze, ale też ciekawa jestem :)
karotka też tak czaSem mam, a jak pomyślę, że to praktyczie połowa to jestem w szoku :D
ach i pamiętam, że na pierwszy poród czekałam z ogromną ciekawośćią, a teraz? Na samą myśl jestem przerażona...
MalaZosia ja w pierwszej z 53 startowałam i bałam się, że dobiję do 80...Niewiele mi zabrakło ;/ Z pierwszej zostało mi 5, wiec teraz z 58 startowałam i mam już plus 5, ale nie chcę osiągnać takiego wyniku!
Ja mam plan wrócić to swojej wagi 53! Jakby było 51 to sie posikam ze szczęście :p Będziemy się wspierać! :)
Choć jak już kiedyś pisałam - nienawidzę się męczyć!
gabola ja w ciąży z synem zajadałam słodkie, wiec nie sprawdza się :)

Widzę, że dziś w temacie pizza.. Do nas wpadli znajomi i też skusiliśmy się na świńskie jedzonko :):):)

Malutkans słodkie na dziewczynke na pewno się nie sprawdza. Ja w ciązy z Franciszkiem pochłaniałam bardzo dużo słodkiego, a dzień bez czekolady milka z orzechami i karmelem był dniem straconym. Teraz aż tak mnie do słodyczy nie ciągnie a też ma być chłopiec. Trzymam kciuki za wyzytę i napewno będzie wszystko dobrze.
Grabola zazdroszczę ,że jeszcze nic nie przytyłaś. Ja mam już 3 na plusie.
MałaZosia i Kasia chyba mi tą gulaszową będziecie musiały wysłać kurierem. Ja nigdy takiej zupki nie robiłam a wygląda smakowicie. Mniam już mam na nią ochotę.
Smile a ja właśnie jkoś ostatnio mogę zajadać sie mięskiem. Wczoraj taki pyszny sosik ugotowałam do ziemniaczków. Za to mi jakoś nabiał teraz nie bardzo podchodzi.
MamaAnia super ,że wieści z usg takie dobre i fajnie ,że miło spędziłaś dzień. My dziś byliśmy u sąsiadki, Julki, którą mój Franio też bardzo lubi.
Karotka chyba mam trochę tak jak Ty. Niby juz prawie połowa ciąży, planowanej i wystaranej a jakoś do mnie nie dociera ,że za kilka miesięcy będe mamą dwójki dzieciaczków. A co do porodu to wolę nawet teraz o tym nie myśleć.
Lolcia , Koga to ja dołącze do Waszej grupy słoniów. Trzeba mieć zaproszenie?
Lolcia będziesz mama trójki na pełnych obrotach.
Małgoś gratulacje udanych lumpkowych zakupów. Ja ostatnio znalazłam dwie bluzki z krótkim rękawem ciążówki i koszulę elegancką taką jaką właśnie chciałam. Bluzeczki dobre a koszula w cycach ogromnych się nie dopina. Tak mi jej szkoda bo nawet nie mam komu oddać a cycki to raczej jeszcze urosną a nie się zmniejszą.
Ginger Baby fajnie ,że odważyłaś sie obciąć włosy. Ja obciełam i nie żałuję. Zadowolona jestem bo szybko można wysuszyć i każdy chwali ,że ładnie mi w tej fryzurce. Możę się boją mnie urazić. A w chodziłam już z takimi długimi i wiecznie związane w kucyk i wyglądałam jak fleja jakaś.
Podczytałam co u Was. Ja dziś znowu musiałam sprzątać bo chłopaki wzieli się za robienie pokoju dla Frania i wszedzie się nakurzyło. Potem jeszcze pojechałam na myjnie umyłam swojego bzyczka i w szoku byłam ,że on ma taki kolor. Ostatnio to miał kolor błota i kurzu. Brakowało tylko ,żeby mi ktoś napisał na masce BRUDAS.

reklama
Alkmena a jaka jest różnica między forum zamkniętym a grupą???

Kasia a to moze kiedy jak bede w Katowicach odwiedzę Pepco :)
Moze faktycznie w tym drugim trymestrze cos z tymi bólami głowy jest...

Smile ja byłam w 19 tyg i 5 dni, ale chyba do konca 22 tyg az mozna.

Martyna współczuje z tym kominem, ale byłabym zła na twoim miejscu..

Koga ja co idę na zakupy do biedronki to obowiązkowo musze kupić pączka z nadzieniem orzechowo-czekoladowym. Jest przepyszny i nie mogę się oprzeć ;) Az boje sie na wage wchodzić przez to ;)
Syn widać cieszy sie ze bedzie miał rodzeństwo, super:)

Kasia u mnie mąż obcina psy:) miałam to robić ja, kupiliśmy maszynkę, ale nerwowo nie dałam rady :-) Stanowczo wolę pracę z ludzmi ;) są bardziej usłuchani;)
Za to mąż radzi cobie w tym całkiem niezle, latem nasze obie shihtzu chodzą łyse :-)

Ginger dawaj fotki w nowej fryzurze!!!!!

Malutkans podzielam zdanie Justyny. Ja na chłopca pierwszą ciążę jadłam mnóstwo słodyczy. Zadnych sledzi, ogórków. Słodycze w domu musiały być. Teraz trochę mniej niz za pierwszym razem, ale smaki mam raczej na słodkie niz inne:)

Dziś rano byłam w przychodni pobierac krew. Musze zadzwonic do gina tego na NFZ zumowic wizyte, i tak juz od poniedzialku planuje i zapominam sobie o tym. Dzis w tel zapisałam w przypomnieniach sobie. No a po niedzieli jeszcze raz musze isc krew pobierac, dla endokrynologa zas... Eh... krwiopijcy z tych lekarzy straszni :)

Fajnie mnie jeszcze synus zaskoczył jak odebrałam go z przedszkola. Jak juz ubrałam go i wyszliśmy na zawnątrz pyta mnie
-Mamo, a gdzie jest mój braciszek?
-no w brzuszku
-A mogę go pogłaskać?

Do góry