reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

lolcia ja sie ciesze ze bylam u tego polskiego gin, ze widzialam maluszka serce bije wiec troche spokojniejsza jestem ale juz nie moge doczekac sie nastepnego usg

MalaZosia ja nie lubilam tylko kaftanikow a reszta ok, bez roznicy mi czy zakladane przez glowe czy jakos inaczej.

reklama
Alkmena, niestety endometrioza to powiklanie najczęstsze, od błędnego użycia narzędzi chirurgicznych, czytalam ze ok 30% kobiet po cc to ma, ja mialam cc bez powiklan, gin który mi robił cc bardzo mi nie przypadł do gustu, robił mi problemy z cesarska, ze sie nie kwalifikuje, a ja już wtedy mialam skurcze i chciałam to załatwić jak najszybciej, w dodatku to był już dyżur i godz 20, a ten gość tak mnie wkurzal.

Ja też przez pierwsze miesiace głównie na pajacach bazowalam, też obawialam sie nap uwierajacych w brzuch, ale gdy już wyprobowalam to nic innego nie zakladalam, bardzo wygodne.

MalaZosia - mój też nie przyznaje się do kucyków :) Ten Gumball czy jakoś tak jest akurat jak wróci ze szkoły i zje więc jak mu się uda to ogląda z tatą bo obu się to podoba i często się śmieją... bajka dziwna... ale chyba najnormalniejsza z tych wszystkich na CN... mój ogląda tez w sobotę i niedzielę rano przed 9.00 Lego Chima... i to na szczęście koniec :)

Juz powiedziałam ze mi mdłosci mineły ahh... dzis rano miałam piekne powitanie z kibelkiem .
Wiec fatalnie ogólnie sie czuje do tago Nelka obudziała sie ze spikami ...mam jedynie nadzieje ze jej na gardło nie przejdzie.

Asiorreek moja znajoma tez ma na maja miesiac przedemna ale to wiedzielismy jako pierwsi :) Bo przynajmniej mozemy sobie razem ponarzekac :p

Sosnowiczanka my tez miałysmy cos takiego na sierpnówkach i bardzo dobrze sie sprawdziło :) no i 2 moderatorów byl

MałaZosia Nelka tez jest fanka swinki pepy nawet gazetke i ksiazeczki kolekcjonuje .

Widze ze wszystkie dziewczyny po cc bd i teraz tak rodzic , a jest któras która decyduje sie tak jak ja na sn (jesli bd mozna)po cc?

No nic powoli zbieram sie do pracy choc kosmicznie mi sie nie chce a tez jeszcze nie powiedzialam bo sposobnosci nie bylo .

Witam popołudniowo.

Byłam w aptece bo przeciez zaś jakiś kaszel mnie łapie. Kupiłam syrop, *spam* i tabletki na gardło, też *spam*, nawet nie wiedziałam ze takie są:)
Wogóle, miałam wam napisać i zapomniałam. Wczoraj byłam u mojego gina i pytałam jak u mnie bedzie z tą cesarką, bo jak jest planowana, że nie bede rodzić SN to czy ja bede czekać az mnie jakieś bóle porodowe chwycą, czy co. Pan dr powiedział ze jest to tak, że wyznaczymy konkretny termin, na np 5go czerwca, i dzień wczesniej ide do szpitala, w pierwszym dniu przygotowanie do zabiegu, na nastepny CC i za 3 dni do domu. W sumie ciesze sie ze nie musze na odejscie wód i na skórcze czekać:) No a z tym terminem tez ustalimy go w połowie maja, bo nie bedziemy czekać do konca, gdyż u mnie nie wiadomo kiedy ów koniec nastąpi. Z dwóch różnych usg wychodzą mi terminy miedzy 2- 13 czerwca, wiec rozbieżność spora no a miesiączką u mnie nic sie nie policzy...

Dobra, dziewczyny, tylko ja nigdy niczego nie moderowałam i nie wiem czy dałabym radę :) A nie ma wsród nas jakiegoś moderatora z innego wątku????? Ja to tak ewentualnie do pomocy ;) Zgłaszać sie kto chętny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alkmena ja tez kupiowałam body zapinane koło szyi i i w kroczku. Raz w smyku kupiłam zapinane na plecach, założyłam tylko raz, bo nie mogłam patrzec jak dziecko lezy na plecach na tych napkach. Tak samo dopóki nie zrobił mi sie Alan "sztywniejszy" czyli tak do rozmiaru 68 ubierałam go tylko w body i półspiochy, ewentualnie spiochy. Zwykłego pajaca nie umiałam nawet założyć takiemu maluszkowi...

Matylda ja rano i niekiedy az do poludnia czuje sie zle. Wieczorem to nawet na dyskotekę mogłabym iść :)

Mój Aluś też kocha świnkę Peppę, i jeszcze Mikiego!

Sosnowiczanka - dzięki za nazwę tabletek na gardło :) jadę do apteki po pracy i kupię :tak: Taki moderator to chyba nie będzie miał dużo pracy - trzeba tylko chyba dodawać użytkowników do tego zamkniętego forum, co? na Lipcówkach 2007 nie miałyśmy chyba moderatora tylko pisało się do administratora forum i on dodawał osoby

hejka:** w końcu znalazłam chwilę żeby zajrzeć do Was:) Dziś ekipa kończy elewację i będę miała luz!!!
pochwaliłam się ostatnio, że mdłości minęły ale dziś znów poczułam to paskudne uczucie więc nie ma lekko.. współczuję Wam dziewczyny macania z kibelkiem bo to dopiero musi być okropieństwo;/

Sosnowiczanka co do wątku zamkniętego na pewno zda to egzamin bo tam większość będzie się bardziej udzielała i można się zaprzyjaźnić:) fajnie też wiedzieć jak kto wygląda bo zupełnie inaczej się pisze jak wiadomo do kogo:) mamy taki wątek na wrześniówkach 2010..na początku było nas bardzo dużo a teraz zostało ok 10 osób. Zresztą same wiecie jak jest bo macie pewnie podobne doświadczenie. Na moda się nie zgłoszę bo nie mam o tym zielonego pojęcia. zdrówka życzę:*

MalaZosia super, że masz świetny nastrój:) zazdroszczę Tobie;) co do bajek to mój ogląda najczęściej psi patrol, mikiego, chip i dale i świnkę peppę:)

Alkmena ja kiedyś po noc miałam taki ból w karku i szyi że nie obyło się bez wizyty u lekarza i zastrzyku;/ a najczęściej boli mnie klatka piersiowa i podejrzewam że to na tle nerwowym.

Asiorreek niektóre mamy długo trzymają ciąże w tajemnicy..ja należę do tych, które najchętniej wykrzyczałyby wszystkim tą radosną nowinę:))

pisałyście o cc i ja mimo, że chcę znów rodzić naturalnie to zazdroszczę Wam tego, że będziecie znały termin porodu i obejdzie się bez skurczy:)
dziś mam taką ochotę na jajko sadzone, że na obiad tylko ziemniaki jajko i maślanka:) jutro mężuś wraca to będzie mięso od którego mam odrzut:)

ps. miłego dnia kochane:*

martynaxyxymartyna - moja bratowa rodzila naturalnie poltora roku po cesarce i dala rade bez zadnych powiklan, za pierwszym musiala miec cc bo spadlo tetno w trakcie naturalnego porodu

malgos83 - ja raczej bede czekala na skurcze, dla dziecka im dluzej w brzuszku tym lepiej, rozni lekarze praktykuja inne rozwiazania, choc ja i tak urodzilam dwa tyg przed terminem... a pod koniec ciazy lezalam plackiem, bylam tez w szpitalu z powodu przedwczesnych skurczy

MalaZosia mi tez podoba się pomysł z tematem ze zdjęciami bo lubię wiedzieć jak wyglądają osoby z którymi rozmawiam. Na październiku 2013 zrobiłyśmy sobie grupę zamkniętą i przeniosłyśmy się na FB i tam kontakt jest super. Na zamkniętym dziewczyny więcej dzieliły się swoimi prywatnymi problemami.

matylda ja czuje się dobrze do momentu aż sobie siądę... posiedzę 10 minut i od razu jestem dętka. Dopada mnie totalny leń i momentalnie opadam z sił. Do tego przez parę dni miałam mdłości po wszystkim, od wszystkiego i od rana do wieczora;/ W parę dni spadłam na wadze 2kg. Moja pierwsza ciąża była jak z bajki! Nic mi nie dolegało (poza paroma epizodami), mogłam jeść wszystko, czułam się na tyle dobrze, że w 7miesiącu jeszcze przez płot skakałam.

sheaa dobrze napisałaś, że pierwsze cc jest tylko wskazaniem do drugiego, ale w cale nie musi być. Jeśli tylko warunki pozwolą i kobieta będzie chciała rodzić sn to jest to możliwe.

reklama
Do góry