reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

Ja doswiadczenia ciazowego nie mam, ale z tego co czytalam to jeszcze nie ponoc ok 20 tygodnia tak juz bardzie widac, choc to tez pewnie zalezy od jakosci sprzetu i doswiadczenia lekarza

reklama
Hej

Witam nowe mamusie

U mnie kiepski humor od wczoraj, wszystkim po kolei sie obrywa. taka nerwowa jestem ze szok.
Jutro wizyta zaczynam sie bać.

Sempre ja mysle ze moze wlasnie chociaz w % powiedziec. Ja po cichu licze ze czegos sie dowiem w okolicy 14 tyg ale jesli sie nie uda to trudno. Coraz wiecej dziewczyn na juz po cichu określona plec np na majówkach.

MalaZosia moze faktycznie po rozmowach z psychologiem cos i do pani dotrze. A poki co pozostaje ci cierpliwie czekac chociaz zdaje sobie sprawe, ze jest to trudne :) Miki zaczyna szkole we wrzesniu i tez sie obawiam jak to bedzie. Mam nadzieje, ze nie bedzie mial problemu z angielskim i da rade :)
Sampre moj starszy ujawnil sie w 19tc mlodszy w 16. Ponoc na prenatalnym mozna juz dojrzec ale moj lekarz twierdzil, ze jest to troche ryzykowne i woli nie robic rodzicom zludzen dopoki wszystko nie bedzie ladnie widoczne :)

No właśnie słyszałam, że około 13/14 tyg można już % określić płeć. Jestem z tych niecierpliwych :)
Ciekawe jak to z nami będzie, oby listopad szybko przeleciał a w grudniu to już wszystkie wchodzimy w II trymestr :-)

Dziś jestem cała w nerwach. Jakieś koszmary mi się śniły. Wizytę mam o 17:15 i sram w gacie. Tym bardziej, że wczoraj mnie mocniej brzuch pobolewał i od jajeczkowania prawie cały czas prawy jajnik. I teraz nie pamiętam czy tak było w poprzedniej ciąży bo się macica rozciąga. Do tego mam tak wydęty brzuch jakbym była już w 3 miesiącu :/ No i martwię się, że folik dopiero brałam jak wyszły dwie kreski. Czy z dzidzią będzie ok. P "straszy", że może biźniaki, wtedy sprawę CC przynajmniej mam jasną :) Ech..... mdłości mnie od rana męczą ale nie wymiotuję. Wypiłam słabą kawę rozpuszczalną z mlekiem i jakos mi po niej nie za dobrze :/

Nie denerwuj się Kochana tylko daj znać po wizycie.

Ja na razie będę się rzadziej pojawiała bo nie chcę się napalać w mojej sytuacji.

Trzymam za was Kochane kciuki ;-)

Hahhahaha ja jak zrobię kupę to się rozwija czerwony dywan i fanfary grają :-D ja dziś jem grzanki. Ja się upaść nie mogę bo będę na wózku inwalidzkim jeździć

się uśmiałam hehe:-D ja na początku miałam problemy a teraz już ok..jem dużo jabłek;dd

Cześć dziewczyny, ja dziś wstałam lewą nogą, jakoś nastroju brak. Dziś wyjeżdżamy na weekend do rodziny na groby. Pewnie będzie wyżerka a ja nie mam apetytu :(. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!
Czy myślicie, że lekarz na USG w 13 tygodniu może już określić płeć?chociażby %?
Mój maż co chwile mnie podpytuje kiedy będziemy wiedzieć...

w pierwszej ciąży lekarz określił mi płeć w 14 tygodniu i powiedział, że widać jak na dłoni jajeczka bo synek był główką do dołu i pięknie wystawił klejnoty:)

marzycielka nie wiem czy czytałaś mój wpis na wątku wizyt ale moim zdaniem Twoja ciąża jest na tyle wczesna, że masz czas jeszcze na zdrowego zarodka który na następnej wizycie na pewno się ujawni:) tak było w moim przypadku.

posprzątałam w chacie..domyłam okna i odpoczywam. coś ostatnio ciągnie mnie do kawy rozpuszczalnej ale nie piłam już kilka tygodni to chyba nie wrócę do niej:)

Hello :-)

Lista zrobiona :-) jak kogos pominelam to pisac priva do mnie z terminem to dopisze :-)

Malazosia
Padlam z opowoesci o kupsztalu :-D:-D:p aggentka widze jestes -fajnie!:-D;-)

Sempre
Z ta plcia to zalezy. Bo wtedy chyba widac kat nachylenia bo narzady wygladaja prawie identycznie tylko katem sie roznia. No i pewnie od lekarza. Moj jasiek w 12 tc byl dziewczynka a pozniej mu siusiak wyrosl. Ja raczej wierze w to co kolo 18-20 tc gin zobqczy. Ale nie ukrywam ze chcialabym mega wiedziwc juz i to zeby dziewczynka byla :p

Malgos
A ja bym tak sie kawki napila z mlekiem taka cud miod i co jak cxuje zapach to mnie odrzuca. A kawoszem nigdy nie bylam raczej pilam z ochoty. Ostatnii to mnoe nawet od wody odrzucilo:-\

Wlasnie wrocilismy ze spaceru :) pogoda cudna, cieplutko, nie pada i te kolorki na drzewach :) zmordowalam sie troche bo kacper do wody sie ciagnie i musze sie z nim silowac a ze robak w wozku od kilku miesiecy nie jezdzi to sie chodzi wolniej i spacer ponad godz wymeczy jakbym ze 4 h lazila :D
Ciasteczko dzieki twojemu usg moge sie domyslac ile moj ktosiek juz ma :D jakies 2.5 cm szczescia :) dzieki :)
Missis masz racje z tym katem. Dziewczynkowy nub bardziej lezy, chlopiecy za to ku gorze skierowany ale to musi byc bardzo dobry aparat usg, dobry lekarz i dobre ujecie :)

Hej

U mnie dziś fatalnie. Rano tak słabo mi było że szok. Wymiotować mi się chciało, ale nie dało rady... Masakra jakaś ;(

Jak poczytałam co jecie to mi niedobrze sie zrobiło. Mnie nie mdli tylko na chleb z masłem i owoce. Zadnej wędliny, mięsa...

Marzycielka u mnie z nastrojem kiepsko ostatnio... Potrafie wybuchnąć z byle powodu...

Ja tez nie mam jeszcze karty ciąży. W poniedziałek bede u gina to zapytam.

MałaZosia trzymam kciuki za wizytę!

Sempre w poprzedniej ciąży w 12 tyg miałam badania prenatalne, i lekarz powiedział mi ze na 90% chłopiec- sprawdziło się :) A jak na normalnym usg nie wiem... Następne, zwykle usg mialam w 15 tyg i bylo widać płec.

A, chciałam wam jeszcze napisać., wczoraj przyszła moja poducha do spania. Nie bardzo szczerze wierzyłam ze dzięki niej sie jakoś wygodniej spi. A tak naprawdę spanie miałam dziś no bajka... Az mi sie nie chce wierzyć. Wyspałam się, wypoczęłam i było mi po prostu wygodnie. Rewelacja:-)

reklama
Hello :-)

Lista zrobiona :-) jak kogos pominelam to pisac priva do mnie z terminem to dopisze :-)

Malazosia
Padlam z opowoesci o kupsztalu :-D:-D:p aggentka widze jestes -fajnie!:-D;-)

Sempre
Z ta plcia to zalezy. Bo wtedy chyba widac kat nachylenia bo narzady wygladaja prawie identycznie tylko katem sie roznia. No i pewnie od lekarza. Moj jasiek w 12 tc byl dziewczynka a pozniej mu siusiak wyrosl. Ja raczej wierze w to co kolo 18-20 tc gin zobqczy. Ale nie ukrywam ze chcialabym mega wiedziwc juz i to zeby dziewczynka byla :p

Malgos
A ja bym tak sie kawki napila z mlekiem taka cud miod i co jak cxuje zapach to mnie odrzuca. A kawoszem nigdy nie bylam raczej pilam z ochoty. Ostatnii to mnoe nawet od wody odrzucilo:-\

no i ja też smakoszem nie jestem..przed ciążą piłam jedną dziennie z mlekiem i dla smaku bardziej..na początku ciąży odrzuciło mnie od razu a teraz zaczynam o niej myśleć ale jak nie wypiję to też nic się nie stanie.

Hej

U mnie dziś fatalnie. Rano tak słabo mi było że szok. Wymiotować mi się chciało, ale nie dało rady... Masakra jakaś ;(

Jak poczytałam co jecie to mi niedobrze sie zrobiło. Mnie nie mdli tylko na chleb z masłem i owoce. Zadnej wędliny, mięsa...

Marzycielka u mnie z nastrojem kiepsko ostatnio... Potrafie wybuchnąć z byle powodu...

Ja tez nie mam jeszcze karty ciąży. W poniedziałek bede u gina to zapytam.

MałaZosia trzymam kciuki za wizytę!

Sempre w poprzedniej ciąży w 12 tyg miałam badania prenatalne, i lekarz powiedział mi ze na 90% chłopiec- sprawdziło się :) A jak na normalnym usg nie wiem... Następne, zwykle usg mialam w 15 tyg i bylo widać płec.

A, chciałam wam jeszcze napisać., wczoraj przyszła moja poducha do spania. Nie bardzo szczerze wierzyłam ze dzięki niej sie jakoś wygodniej spi. A tak naprawdę spanie miałam dziś no bajka... Az mi sie nie chce wierzyć. Wyspałam się, wypoczęłam i było mi po prostu wygodnie. Rewelacja:-)

zastanawiam się nad tą poduchą bo nie mam a pamiętam jak było mi niezbyt wygodnie jak miałam już duży brzuch..chyba też sobie kupię;)

Do góry