reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

Witam się wieczorowo.
Wczoraj miłam noc w pracy tzn. od 19 do 7 rano, wróciłam do domu i padłam. Nie dam rady Was nadrobić ale obiecuję poprawę.
MałaZosia jak będziesz wiedziała coś konkretnego na temat sera fety to daj znać. Zjadła bym jakąś dobrą sałatkę. W sumie chyba nie można surowych serów i pleśniowych ale czy fetę?
Ale macie smaczki dziewczyny. Mnie jakoś narazie omijają. W pierwszej ciąży zajadałam się pomelo i czekoladą milką z orzechami i karmelem.Teraz póki co nie mam ochoty na nic.
Zmykam spać bo jutro znowu do pracy. Spokojnej nocy:-)

reklama
Dziewczyny jestem ;) długo mnie nie było bo nie chciałam sie z wami zżywać jakoś mocno bo nie wiedziałam czy nie będę musiała was opuścić, a byłoby to ciężkie. Przypomne że byłam u gina 4października i to byl 5tydzień sam pęcherzyk bez płodu 7,5mm. Niby za mały wg om itd. Dostalam duphaston ze względu na plamienia. Plamienia zaczeły przechodzić w delikatne krwawienia i juz sie balam ze na kolejnym usg nic nie zobaczę. Przyjechaliśmy w tą środę zsamego rana, umyłam sie przebralam i pojechalismy do gina. Zrobił mi usg i pierwsze słowa jakie usłyszałam to "mamy ciążę, żywą..." i kamień spadł mi z serca. Jestem w 9tyg. Maluszek ma 2cm, dwie rączki dwie nóżki i co najważniejsze bijące serduszko i dużo siły bo skakał jak szalony ;)
sprawdzil mi jeszcze jajniki i wszystko do okoła zeby dowiedziec sie skąd te plamienia i nic kompletnie nie widzial, tzn dwa zdrowe ładne jajniki i żadnych śladów po plamieniach. Tak samo przy badaniu żadnego zabarwionego śluzu ani krwi. Kazał odstawić duphaston stopniowo i tyle. :D wizyta kolejna za 4tyg i już się jej nie mogę doczekać ;)
Widzę że nas tu strasznie dużo i nawet was nie ogarniam i nie wiem która co ale postaram sie teraz częściej zaglądać niż ostatnio ;)
aa... termin wyliczył mi na 3 czerwca więc missiiss możesz mnie przenieść ;) :-*

Ostatnia edycja:
Hej. Agawera mi karte ciąży dopiero teraz założył, w 8 tyg. Jeśli chodzi o zaświadczenie do becikowego i zmiane lekarza to raczej nie będzie problemu, Pierwsze 2 wizyty byłam prywatnie, potem nfz i po porodzie położna mi wypisała to zaświadczenie. Teraz chodzę do tego samego lekarza co w 1 ciąży na nfz ale prywatnie, płace 100, za cytologie płaciłam 20. Dziś musze zapisać się na badania na szpital, krew i te wszystkie na początku ciązy. Dodatkowo musze mierzyć ciśnienie bo miałam wysokie na wizycie, Martucha gratuluje, świetnie że wszystko dobrze :tak: lecę zobaczyć fotkę maluszka :)
Ekstra macie zachcianki, ja nie miałam i nie mam, ale świetne miksy. Mi najlepiej nadal podchodza owoce, na mięso nie mogę patrzeć i wąchać:)

Dziewczyny jestem ;) długo mnie nie było bo nie chciałam sie z wami zżywać jakoś mocno bo nie wiedziałam czy nie będę musiała was opuścić, a byłoby to ciężkie. Przypomne że byłam u gina 4października i to byl 5tydzień sam pęcherzyk bez płodu 7,5mm. Niby za mały wg om itd. Dostalam duphaston ze względu na plamienia. Plamienia zaczeły przechodzić w delikatne krwawienia i juz sie balam ze na kolejnym usg nic nie zobaczę. Przyjechaliśmy w tą środę zsamego rana, umyłam sie przebralam i pojechalismy do gina. Zrobił mi usg i pierwsze słowa jakie usłyszałam to "mamy ciążę, żywą..." i kamień spadł mi z serca. Jestem w 9tyg. Maluszek ma 2cm, dwie rączki dwie nóżki i co najważniejsze bijące serduszko i dużo siły bo skakał jak szalony ;)
sprawdzil mi jeszcze jajniki i wszystko do okoła zeby dowiedziec sie skąd te plamienia i nic kompletnie nie widzial, tzn dwa zdrowe ładne jajniki i żadnych śladów po plamieniach. Tak samo przy badaniu żadnego zabarwionego śluzu ani krwi. Kazał odstawić duphaston stopniowo i tyle. :D wizyta kolejna za 4tyg i już się jej nie mogę doczekać ;)
Widzę że nas tu strasznie dużo i nawet was nie ogarniam i nie wiem która co ale postaram sie teraz częściej zaglądać niż ostatnio ;)
aa... termin wyliczył mi na 3 czerwca więc missiiss możesz mnie przenieść ;) :-*

hej :) bardzo się cieszę, że wróciłaś z tak dobrą wiadomością..domyślam się jak musiało być Tobie ciężko żyć w niepokoju ale na szczęście już masz to za sobą i teraz tylko cieszyć się maluszkiem:))

A ja karty ciąży jeszcze nie mam założonej mimo, że ostatnio na wizycie był to już 9 tydzień..znając mojego gina czeka aż przyniosę wyniki i dopiero mi założy. W sumie to nie ważył mnie ani nie mierzył ciśnienia jak w poprzedniej ciąży to trochę mnie zastanawia ale oczywiście o tym przypomniałam sobie dopiero w domu. Za wizytę z usg płacę 100zł.

Feta można ta naszą mlekovity favite bo jest z mleka pasteryzowanego. Na dowód link Dieta w ciąży – Czy ser typu feta jest zdrowy dla kobiet w ciąży

Dzięki kochana za artykuł. To chyba jedyny, bo wiekszość pisze, że nie, absolutnie. Ale fakt, że jest on z mleka pasteryzowanego, więc jest ok. Mam nadzieję, że ta feta z Biedronki też jest ok. Czytałam skład, ale nie pamietam. I tak bałam się trochę jeść ale nie dajmy się zwariować :)

martucha - dobrze, że wszystko ok :)

Dziś jestem cała w nerwach. Jakieś koszmary mi się śniły. Wizytę mam o 17:15 i sram w gacie. Tym bardziej, że wczoraj mnie mocniej brzuch pobolewał i od jajeczkowania prawie cały czas prawy jajnik. I teraz nie pamiętam czy tak było w poprzedniej ciąży bo się macica rozciąga. Do tego mam tak wydęty brzuch jakbym była już w 3 miesiącu :/ No i martwię się, że folik dopiero brałam jak wyszły dwie kreski. Czy z dzidzią będzie ok. P "straszy", że może biźniaki, wtedy sprawę CC przynajmniej mam jasną :) Ech..... mdłości mnie od rana męczą ale nie wymiotuję. Wypiłam słabą kawę rozpuszczalną z mlekiem i jakos mi po niej nie za dobrze :/

Ostatnia edycja:
Dzien dobry :) wlasnie smaze dzieciakom nalesniki - znowu :D nocka znoeu kiepska ciezko bylo zasnac :/
Koga ciesze sie, ze ci smakowaly :D dzis zapraszam na zapiekanke :D
MalaZosia faktycznie masz aktywnego synka. Syn kuzynki tez taki jest z ta roznica, ze on w domu tez huragan. Ale zgodze sie z toba, ze to wina nauczyciela. Moze dam kiepski przyklad bo 7 lat a 17 jest roznica ale w liceum nauczycielka polskiego przekazala nas innemu bo jej po imieniu mowili i przeszkadzali a od niemieckiego nie wolno bylo sie nawet na kolege czy kolezane obejrzec taka dyscyplinka :) moim zdaniem uwagi jakie ona wpisuje sa tylko jej porazka.
Martucha!! Nosz po dupsku dostaniesz! Nie wolno tak znikac bezvslowa :p ciesze sie, ze z malym wszystko gra :) niech rosnie sobie zdrowo :)

reklama
Ja też brałam dopiero jak odebrałam wyniki krwi bo testy mi jeszcze nie wychodziły czyli od 4 tygodnia... wcześniej nie brałam bo już szczerze straciłam nadzieje ze nam się uda a tu taki psikus heh. Ja jem fete, nie dajmy się zwariować :-) Ja się czuje super mdłości to miałam ze dwa razy chyba, ale bardzo się ciesze bo schudłam 4 kilo heh no cudownie :-D Nie wiem jak u was ale mi to brzuszka trochę widać jak się obcislo ubiore, szczególnie wieczorami mi brzuch wychodzi od 6 tygodnia robie sobie zdjęcia wiec widzę ze rośnie heh

Do góry