reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

Mnie w poprzedniej ciąży spało się zle tak od 7 miesiąca gdzies i w sumie szkoda mi było juz kasy na nią. Teraz kupiłam na samym początku i jestem strasznie zadowolona. Coś czuje ze i po porodzie bede na niej spać :)

reklama
Ta poducha to fajna do spania i do karmienia. Nie miałam i jakoś dałam radę, ale teraz się zastanawiam nad zakupem.

Dziewczyny - dzięki za kciuki :)

Strasznego mam stresa. Wiem, że strach ma wielkie oczy.... ale :) Każda wie co czuję. Próbuję się wyluzować :)

Idę się zaraz wykąpać i muszę po drodze zakupić jakiś chusteczki do higieny intymnej. I popsikać stopy dezodorantem do stóp, bo zawsze mam stresa u gina, że mi np. stopy śmierdzą :p A i zawsze boje się, że puszczę bączka bo zawsze przed wizytą mi się chce. Na szczęście jeszcze do tego nie doszło i oby nie doszło :baffled:

A młody właśnie przed chwilką pojechał do taty. Dziadek po niego przyjechał. Juz tęsknię, ale cieszę się, że troche odpocznę. Do niedzieli wieczór w ciszy i spokoju :p

Dziewczyny jakie dziwne połączenia jedzenia :-D salami z czekoladą... jagodzianka z kapustą... :) lody i pulpety.... słodkie płatki na mleku i paprykarz.... śledzie z krówkami....hehe :-D ciekawe czy mnie coś takiego dopadnie :laugh2:

agawera - ja będę miała założoną książeczkę na kolejnej wizycie ok. ok. 11tyg.

MalaZosia - mój też poszedł w tym roku do pierwszej klasy ale na szczęście żadnych problemów nie mamy :)
Może on się nudzi dlatego, ze wszystko co teraz przerabiają on już umie? Może wszystko co Pani zada do zrobienia robi szybko i nauczycielka powinna dawać mu jakieś dodatkowe karty pracy, ćwiczeń... jakieś zadania? Może jak będzie zajęty to nie będzie miał czasu się nudzić i wygłupiać?
Spodnie dresowe bawełniane kupuję na allegro u dwóch sprzedawców (u jednego cieńsze na lato a u drugiego na meszku na późną jesień/zimę) i tez w miarę tanio bo w sklepach to jedna para dresowa potrafi kosztowac tyle co tutaj 2 z przesyłką :-) my też jesteśmy na etapie 128-134 i bardzo jestem rozczarowana firmą GT z Siedlec - kupowaliśmy u nich bluzki od rozm. 74 i jakiś czas temu zmienili fasony - wcześniej były luźne - coś na podstawie kwadratu, a teraz bluzki są wąski i mój syn narzeka, ze są ciasne.. nie dość, że rękawy długie to jeszcze obcisłe na pupie i długie za pupę (a syn jest szczupły), jak do nich zadzwoniłam to podobno taka jest moda teraz... zresztą w smyku jest tak samo, patrzyliśmy na bluzki to strasznie wąskie i długie:no:
Aaaa... ja po zjedzeniu jabłek mam wizytę w toalecie gwarantowaną... - tak wiec podłączam się do malgos83 :sorry: może wypróbuj

JustynaT - jak trafi się słodki grapegruit to chętnie zjem... ostatnie takie jakies kwaśne trafiam

martucha - witaj ponownie :tak: super, że fasolka rośnie zdrowo :tak:

GingerBaby - muszę kupić cheb tostowy i tez dziś zrobię sobie ucztę z grzanek - dzięki za pomysł :)

Sempre u nas płeć pokazała się na połówkowym w 22tyg. :) sa tez pewne teorie na temat tętna maluszka... ja sprawdzam to od kilku lat u znajomych w ciąży i jak na razie bezbłędnie się potwierdza, ale to może być czysty przypadek :)

Sosnowiczanka - pokaż foto tej poduchy - nawet z netu :) może i ja sobie kupię

Dziewczyny jakie dziwne połączenia jedzenia :-D salami z czekoladą... jagodzianka z kapustą... :) lody i pulpety.... słodkie płatki na mleku i paprykarz.... śledzie z krówkami....hehe :-D ciekawe czy mnie coś takiego dopadnie :laugh2:

agawera - ja będę miała założoną książeczkę na kolejnej wizycie ok. ok. 11tyg.

MalaZosia - mój też poszedł w tym roku do pierwszej klasy ale na szczęście żadnych problemów nie mamy :)
Może on się nudzi dlatego, ze wszystko co teraz przerabiają on już umie? Może wszystko co Pani zada do zrobienia robi szybko i nauczycielka powinna dawać mu jakieś dodatkowe karty pracy, ćwiczeń... jakieś zadania? Może jak będzie zajęty to nie będzie miał czasu się nudzić i wygłupiać?
Spodnie dresowe bawełniane kupuję na allegro u dwóch sprzedawców (u jednego cieńsze na lato a u drugiego na meszku na późną jesień/zimę) i tez w miarę tanio bo w sklepach to jedna para dresowa potrafi kosztowac tyle co tutaj 2 z przesyłką :-) my też jesteśmy na etapie 128-134 i bardzo jestem rozczarowana firmą GT z Siedlec - kupowaliśmy u nich bluzki od rozm. 74 i jakiś czas temu zmienili fasony - wcześniej były luźne - coś na podstawie kwadratu, a teraz bluzki są wąski i mój syn narzeka, ze są ciasne.. nie dość, że rękawy długie to jeszcze obcisłe na pupie i długie za pupę (a syn jest szczupły), jak do nich zadzwoniłam to podobno taka jest moda teraz... zresztą w smyku jest tak samo, patrzyliśmy na bluzki to strasznie wąskie i długie:no:
Aaaa... ja po zjedzeniu jabłek mam wizytę w toalecie gwarantowaną... - tak wiec podłączam się do malgos83 :sorry: może wypróbuj

JustynaT - jak trafi się słodki grapegruit to chętnie zjem... ostatnie takie jakies kwaśne trafiam

martucha - witaj ponownie :tak: super, że fasolka rośnie zdrowo :tak:

GingerBaby - muszę kupić cheb tostowy i tez dziś zrobię sobie ucztę z grzanek - dzięki za pomysł :)

Sempre u nas płeć pokazała się na połówkowym w 22tyg. :) sa tez pewne teorie na temat tętna maluszka... ja sprawdzam to od kilku lat u znajomych w ciąży i jak na razie bezbłędnie się potwierdza, ale to może być czysty przypadek :)

Sosnowiczanka - pokaż foto tej poduchy - nawet z netu :) może i ja sobie kupię

Jabłka jem i po 3 duże dziennie i nic :)

O moim młodym co piszesz to prawda. Od dawna czyta płynnie i liczy. Zawsze lubił się w to bawić. I w formie zabawy łykną sporo i jest na prawdę do przodu z wiedzą i umiejętnościami od reszty klasy. Ale pani o tym wie, bo z nią rozmawiałam. Poza tym sama widzi. Wtedy, na początku roku szkolnego taka rozsądna mi się wydawała, sama mówiła, o tym jak dzieci potrafią się nudzić. No i co? Teoria, teorią a praktyka praktyką. Na pewno nie mam zamiaru się tym przejmować. Jest nieporadna i tyle. Ktoś mi kiedyś powiedział, że nauczyciele dziela sie na dwa przypadki. Taki który sobie z dzieckiem nie radzi - stąd ciagłe, uwagi i skargi. I taki co sobie radzi. Wtedy zero zastrzeżen. A na prawdę co nauczyciel to zupełnie inna opinia i podejście. Na pewno młody generalizując jest głośny, rozbrykany i taki klasowy błazen, ciagle żartuje. Czasem nieusłuchany albo szybko zapomina co pani mówiła czyli brak koncentracji. Ale jest mądrym, kochanym, szczerym i bardzo pomocnym dzieckiem. A że ma czasem jakieś nerwy i się złości? Czy trudno mu wejść w szkolny kierat? Trudno. Jest tylko dzieckiem. Grunt to mieć zasady, być konsekwentnym, uczyć, kochać, rozmawiać i dać poczucie wsparcia. Dla młodego nadal zabawa sie bardziej liczy niż nauka i sprawa jasna. Choć oczywiście ciągle rozmawiamy jak to nauka jest ważna itd.

Co do spodni i ciuchów w ogóle to kupuję w C&A ale w sklepie internetowym. Jakość super a i ceny często niższe. Spodnie dresowe, porządne za 29 zł. Więc jak na markowy sklep, który jest w większości galerii handlowych to ceny przystępne a i wybór lepszy bo z Niemiec to leci. Tam kupiłam młodemu ostatnio 3 pary dresów, dżinsy, kurtkę zimową, bluzę, koszulki. Ja tam zamawiam 2 x do roku ale od razu większą ilość. Ale w Pepco wczoraj dresy kupiłam za 14,99. A i tak jak w większości po kilku razach będzie dziura na lewym kolanie. Niektóre spodnie dłużej wytrzymuja ale w efekcie w każdych jest mega dziura na lewym kolanie.

Ostatnia edycja:
A miałam wczoraj wizytę. Podczas USG lekarz na początku stwierdził, ze nie widzi Echa serca... Żebyście zobaczyly jak się zdenerwowałam! Trzęslam się jak galareta! Ale popatrzył, przeprosił i powiedział, ze jednak jest. Pokazał nam nasze cudowne serduszko! Bije jak dzwon.
Termin 19.06... Następne badanie 4.12

A miałam wczoraj wizytę. Podczas USG lekarz na początku stwierdził, ze nie widzi Echa serca... Żebyście zobaczyly jak się zdenerwowałam! Trzęslam się jak galareta! Ale popatrzył, przeprosił i powiedział, ze jednak jest. Pokazał nam nasze cudowne serduszko! Bije jak dzwon.
Termin 19.06... Następne badanie 4.12

Dobrze, że wszystko ok. Ja mam dziś wizytę o 17:15 i jestem przerażona. Az mnie skręca. Ale staram się wyluzować. Nerwy do konserwy. Co ma być to będzie.

Pauline
Gratki :-)

Malazosia
Bedzie gites :-)

Wiem, ale stres jest. Tak samo pewnie będzie przed każdym USG. 14 tydzień czy nie ma zespołu Downa i innych, potem połówkowe czy zdrowe i jaka płeć. Zresztą każde będzie stresujące przed, a z reguły jest ok, więc z człowieka powietrze schodzi aż do następnej wizyty o ile nic się po drodze nie zadzieje. Pamiętam jak pod koniec ciąży wystraszyłam się bo nie czułam ruchów młodego od kilku ładnych godzin. Pędem do lekarza, wszystko ok było.

Objawy mam ciążowe, no i dwie grube i ciemne krechy na teście już po kilku sekundach wyszły ale ciągle się boję, że może mam jakąś torbiel bo mnie ciągle pobolewa prawy jajnik, takie uczucie rozpierania. Jakbym tam guza miała :szok: Często odczuwałam takie dolegliwości zwłaszcza przy jajeczkowaniu i przed okresem ale na badaniach ginek nic nie widział. Jeszcze mnie ciśnie podczas badania USG i pyta "tutaj?" A ja, że tak. On, że wszystko ok i nic nie ma. Hę? A teraz cały czas mam takie bóle rozpierające od jajeczkowania. I w ogóle czasem szczypie mnie w pipie :)

MalaZosia - to może zasugeruj Pani aby dawała mu dodatkowe zajęcia jak już zrobi to co inni? Może sytuacja się poprawi? Trzymam kciuki... za Piotrusia i udaną dzisiejszą wizytę :)

do Pepco wybieram się w przyszym tygodniu :-)

Pauline (jesteś moją imienniczką :-) ) - super, ze wszystko ok :-)

reklama
MalaZosia - to może zasugeruj Pani aby dawała mu dodatkowe zajęcia jak już zrobi to co inni? Może sytuacja się poprawi? Trzymam kciuki... za Piotrusia i udaną dzisiejszą wizytę :)

do Pepco wybieram się w przyszym tygodniu :-)

Pauline (jesteś moją imienniczką :-) ) - super, ze wszystko ok :-)

Pogadam w czwartek jak ją zobaczę. Bo od pon do środy dzieci maja na późniejsza godzinę (wyż demograficzny i jest 5 pierwszych klas w związku z tym klasa I C gdzie jest Piotruś dzieli salę z klasą IB.) i to z reguły języki lub religię. Albo siedzą w świetlicy. Mój młody lubi wcześniej być w szkole, żeby móc się przed lekcjami z godzinę pobawić. No jak ma w poniedziałek na 9:50, czyli dopiero na 3 lekcję a ja jechałam do pracy to po 8-ej już był w szkole. Cały przeszczęśliwy :)

Idę się kąpać bo już prawie 15:30 a ja za niecałą godzinę wyruszam i z moim P spotkam się pod gabinetem, bo on w pracy do 16-ej. Zanim dojedzie na drugi koniec Wrocławia to do 17 powinien być.

Więc może jeszcze wpadnę przed a jak nie to napisze po.

Trzymajta kciukasy :)

Do góry