reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Ogolnie blog Hafiji jest boski!! Duuuzo tam o laktacji i rozszerzaniu diety.Gdyby ktoras z Was chciala stosowac BLW to polecam tez Alaantkowe blw (blog) tam jest duzo o blw krok po kroku i przepisy Irminy z gotujekomus (tez blog) ;)

reklama
Dziewczyny pocieszcie mnie.
Mój Mały od jakiegoś czasu ciągłe wkłada sobie piastke albo paluszki do buzi i szoruje po dziaslach. Przecież to niemożliwe żeby żeby mu wychodziły. On nie ma jeszcze 4 mc. Czasami robi tak po jedzeniu od razu,karmie go piersia. Czy to znak że nie dojada czy co. Pomocy :(jak go usypialam to rączkami odwija poduszkę i próbuje gryźć. Smoka nie chce. I nie miał nigdy. Jak złapie jakaś zabawkę w rączki to laduje od razu w buzce

sylwia nie panikuj.. spokojnie kochana...sa dwie opcje albo poznal ze ma raczki albo malemu zeby ruszyly zapewne.. moja tez laduje piachy palce gryzaki itd..wiesz jak ja swedzi to piastki to jest jedyne co ma pod reka i nie trzeba sie nameczyc zeby to zlapac.. nim zeby wyjda minie jeszcze sporo czasu.. mojemu pierwszemu zeby wyszlyndolne jedynki koncem 3 miesiaca. teraz marysce sprawdzalam dzis i wydaje mi sie ze czuje pod paluchem kawaleczek twardego zabka.. ma juz takie dwie kreseczki na dziaselku wiec mysle ze tez kolo 4 miecha wyjda.. sylwia ale chyba nie bedziesz panikowac jak zacznie nozke do buzi wkladac.. ?? ;)

Sylwia to taki okres.Teraz wszystko co dostaje do lapki najpierw bedzie ladowac w buzi - to taki sposob na poznanie kazdego przedmiotu i nic z tym niestety nie da sie zrobic ;( a i z zabkowaniem moze to miec niewiele wspolnego - po prostu poznawanie otoczenia jest latwiejsze dzieki jezykowi i buzi ;)

Sylwia,moja Córa robi dokładnie tak samo. Nawet podczas jedzenia jak puści sutka to wkłada piąstki do buzi. Wtedy delikatnie je wyciągam i podstawiam pierś. I tak 2-3 razy. Jeśli nadal nie jest zainteresowana piersią to po prostu kończymy karmienie.
Tak jak piszą dziewczyny,teraz wszystko będzie lądować w buzi. U nas najsmaczniejszy jest kocyk albo śliniak. Zabawki tez wszystkie wkłada do buzi :)
Taki etap :) a swoją droga mogą Go swędzieć dziąsła,a gryzienie piąstki przynosi zapewne ulgę :)

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.
Czasami ma tak ze ładnie się bawi,juz chwyta zabawki które wisza nad nim. A czasami masakra. Nie jest wesoły tylko wydaje się jakby był smutny. Zanim zaśnie to placze jakiś czas.
Myske czy może on nie dojada?juz sama nie wiem :(ale bardzo mnie to martwi i meczy.

Przybierac przybiera dobrze. Ostatnio przez 12 dni przybrał 450g.

A czy Wy karmicie w nocy?mój zawsze do tej pory jadl o 2 zawsze w nocy a dzisiaj w ogóle się nie budził aż sama wystraszona obudzilam się o 4 a mały słodko sobie spal i nie wiedziałam czy go budzić czy nie. I tak do 4.30 polezalam i na spiocha go przystawilam. Ale chyba nie powinnam tak robić? Jak to u Was jest. Mój za tydzień kończy 4 mc

reklama
Sylwia moja córa rożnie. Podobnie jak grabola pisze. Czasami budzi się o 3 czasami o 5. Dzisiaj był rekord i jak zjadła na śpiocha o 23 tak spała do 6.15!! Także byłam już mega wyspana :)
Jak dziecko się nie budzi to znaczy ze nie chce jeść i już :)
Korzystaj z tego! Nie ma się o co martwić :)

Do góry