Hehe ja ze sterylizacja tez nie przesadzam mowiac eko mam bardziej chodzilo o kapiel we wlasnym mleku,smarowanie cialka jak najmniejsza iloscia chemikaliow itp. no wlasnie,teo powinien jak najwiecej go pic,moze by go to troche uchronilo przed chorobami.Kurde...to jest nienormalne zeby dzieciaki w tych przedszkolach tyle chorowaly...oszalec mozna z tego co sie slyszy wokol...;/ a jak ktos pracuje to juz w ogole ma przerabane!non stop l4 ;/
reklama
nunka no nie wiem czy ktorys pracodawca bylby zadowolony jakby 7ktos co 2 tyg l 4 przynosil..u mnie w pracy jeden kolega nosil caly czas bo dziecko mu tak chorowalo az w,koncu poszedl na wychowcze.. ja ostatnio smarowalam mala balsamem na bazie oleju lnianego matko jak to capialo.. :/ dobrze ze sie juz skonczylo.. na kapiel a mleku niewpadlam obawiam sie ze zapach by byl podobny...
Dziewczyny ja nawalu pokarmu nie miałam nigdy. Mam tyle ile potrzebuje Mały. Ładnie przybiera wiec mu wystarcza chyba ale je co 2 h.
Dzisiaj wypije małego Kubusia. Mam nadzieje ze nie będzie skutków ubocznych. Musze coś takiego pić i jeść marchew bo strasznie blada jestem.mam nadzieje ze to nie oznaką anemii...
A myślicie że nie za dużo na raz mały Kubuś? Za kilka dni spróbuję arbuza
Przez ile dni musze jesc jeden produkt aby sprawdzić czy nie ma alergii?
Dzisiaj wypije małego Kubusia. Mam nadzieje ze nie będzie skutków ubocznych. Musze coś takiego pić i jeść marchew bo strasznie blada jestem.mam nadzieje ze to nie oznaką anemii...
A myślicie że nie za dużo na raz mały Kubuś? Za kilka dni spróbuję arbuza
Przez ile dni musze jesc jeden produkt aby sprawdzić czy nie ma alergii?
sylwia ja tam nawet truskawki jadlam zaraz po porodzie teraz wcinam orzechy i nic nikomu nie ma.. sok to juz dawno pilam.. wiesz jak sie strasznie stresujesz to poczekaj ze 3 dni jak nic nie bedzie to spokojnie mozesz jesc.. marchew nie uczula.. moja dieta teraz wyglada tak ze jem wzzystko poza przysmazonamcebula i smazonym miesem mielonym.. no i grila siemjezzcze nie odwazylam.. ale tak wszystko wszystko.. wogole nie ma czegos takiego jak dieta matki karmiacej.. trzeba tylko dziecko obserwowac. ostatnio nawet wode gazowana wypilam i tez ok .. a tesciowa mnie straszyla ze kolke bedzie miec.. niby jak sie jej te babelki do mleka dostana.. mleko gazowane jej nie poleci.. pokarm sie bierze z krwi a nie z zoladka.. a poza tym jesli w rodzinie nie ma przypadkow alergii pokarmowych to male prawdopodobienstwo jest by mala miala..
Ostatnia edycja:
Ja tam od poczatku jem wszystko - grill,smazone,truskawki i inne owoce i warzywa.Jak dziecko ma miec kolke to i tak bedzie mialo bo to niedojrzaly przewod pokarmowy a nie reakcja na jedzenie matki.Asiorek ma racje - jedzenie bierze sie z krwi wiec jedyne co to moga do niego przenika alergeny.Moj mial lekka wysypke po truskawkach ale po 2 tyg sprobowalam znowu i bylo juz ok
Hehe asiorek nigdy nie wachalam oleju lnianego ale slyszalam ze to taka zajebista rzecz i na wszystko doslownie!
Probowalyscie kiedys swojego mleka?ja jedynie tak kropelke,dwie ale obiecuje sobie kiedys wypic lyczek zeby wiedziec jak smakuje
A co do kapieli w mleku to podobno nie ma zapachu bo na taka duza ilosc wody pol szklanki mleka sie nawet nie poczuje chyba myslalam tez zeby kupic olej kokosowy i w nim kapac,uzywac go jako balsam dla Malego ktoras z Was uzywa?
Probowalyscie kiedys swojego mleka?ja jedynie tak kropelke,dwie ale obiecuje sobie kiedys wypic lyczek zeby wiedziec jak smakuje
A co do kapieli w mleku to podobno nie ma zapachu bo na taka duza ilosc wody pol szklanki mleka sie nawet nie poczuje chyba myslalam tez zeby kupic olej kokosowy i w nim kapac,uzywac go jako balsam dla Malego ktoras z Was uzywa?
Dzięki dziewczyny za odpowiedz.
Mam jeszcze jedno pytanie
Czy u Waszych Maluchów dzieje się tak ze jak bierzecie je na prosto to mają zapadmiete i pulsujace ciemiaczko?
Jak powiedziałam o tym ostatnio pediatrze to mówił ze jest ok ale jakoś mu nie zaufałam.
Mały nie może być odwodnieniony,je co 2 h,moczy dużo pampersie, jest wesoły, nie daje oznakowanie żeby coś było nie tak.
Mam jeszcze jedno pytanie
Czy u Waszych Maluchów dzieje się tak ze jak bierzecie je na prosto to mają zapadmiete i pulsujace ciemiaczko?
Jak powiedziałam o tym ostatnio pediatrze to mówił ze jest ok ale jakoś mu nie zaufałam.
Mały nie może być odwodnieniony,je co 2 h,moczy dużo pampersie, jest wesoły, nie daje oznakowanie żeby coś było nie tak.
Jak trzymasz go prosto to dziala grawitacja - wydaje mi sie ze kazde dziecko bedzie mialo zapadniete.Mnie tez to kiedys niepokoilo,a zobaczylam to pierwszy raz jak Maly przespal mi cala noc od 21 do 6 bez pobudki i pomyslalam "o matko,odwodnil sie",ale po kilku dniach zamartwiania i rozwazan czy isc do lekarza czy nie sprawdzilam ciemiaczko na lezaco i bylo ok.Zauwaz ze lekarze ZAWSZE badaja ciemiaczko na lezaco
reklama
Witam, wpadłam na takiego bloga Rozszerzanie diety dzieci - zrób to dobrze! | Hafija.pl, skoro temat już wkrótce będzie nam bliski polecam do poczytania w wolnej chwili.