reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

Asiorek,moj poki co wola jesc co 2-3 godziny ale jak jest goraco to bardzo duzo i czesto pije - czasami potrafi nawet co 30 min ;( byly dni kiedy od cycka go nie odstawialam nawet na chwile a wieczorem myslalam ze mi odpadna po takim maratonie...

Marzycielka piekna kieszonka!!ja probowalam sie nauczyc kangurka ale jakos nie polubilismy sie z tym wiazaniem ;/ moj Fifik uwielbia chuste - wprawdzie w trakcie motania troche steka,bo go uciskam tu i tam,ale jak juz podociagam wszystko to zasypia w 2 minuty i spi 2-3 godziny ;)
Kupilam sobie ostatnio niwa chuste ultra light,bo moja pierwsza byla 100% bawelna i Maly byl caly mokry mimo ze motalam go tylko w bodziaku albo w pampersie!w ultra lighcie jest duzo lepiej,chlodniej ;) moze naucze sie wreszcie tego kangura - jak jutro bedzie chlodniej niz dzis to zrobimy podejscie nr 3 - moze do 3 razy sztuka?;)

reklama
Nunka ja lubię kangurka ale ciężej się go robi. No ja mam 100 % bawełny i też coś lżejszego bym poszukała. Ciekawe co to ten ultra light, zaraz poczytam.

Dzisiaj młody budził się co 2h na jedzenie w nocy ale potem szybko ślicznie zasypiał. O 11 podnieśliśmy się z łóżka. Teraz już marudzi bo nie śpi ok 1,5 godziny.

A ja dzis odkrylam ze jak zaslonie rolety w pokoju to mlody nie wstaje o 5 rano tylko po jedzeniu idzie znowu ladnie spac i spi do 7 co w naszym przypadku jest luksusem!!;)

Marzycielka,to jest hoppediz dublin ultra light dokladnie :) niebieskie pasy.Dzis sie nie motalismy,bo wieje jak diabli i nigdzie nie wychodzimy wiec jutro moze ;)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1438096221.236213.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 55
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1438096347.495669.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 53
matko dziewczyny jak mnie bola dziasla.. mam jedna wielka banie w buzi.... wrocilam od dentysty kam wielki stan zapalny ale tylko zeliki mi przepisal bo karmie i antybiotyku nie moge wziasc.. chyba tynki zgryze zaraz... nie wiem gdzie sie tak doprawilam.. przez zimne napoje w te upaly????? czy ja moge jakies przeciwbolowe karmiac piersia ???? bo chyba zwariuje...

Hej

Asiorreek współczuję tego bólu. Można brać ibuprom.
Nunka ja lubię kangurka bo młody jest mały i w kieszonce za ciasno jest na te małe nóżki.
A w ogóle to poluję teraz na chustę kółkową. A tu nasz kangurek :
11781880_889589687774396_4708859194043443767_n.jpg

Wczorajszy dzień był naprawdę ciężki. Młody nie chciał spać i ciągle albo wisiał na cycku albo butelce i wcale dużo nie jadł. Na rękach płacz. Miał problem z zaśnięciem zresztą teraz też ma bo ledwie zamknął oczy w wózku a już słyszę stękanie. Ciekawe kiedy będzie mniej drażliwy :-D
Dzisiaj Bartuś kończy 3 tygodnie i jeszcze tylko tydzień będzie noworodkiem.

Wieczorem jadę na operację ze swoim dogiem. Yance na przedniej łapie rośnie guz a z biopsji wyszły komórki raka złośliwego ale nie umiem się poddać i chcę ją ratować. Jak na doga i tak już ma dużo lat ale jeszcze może pożyć. Mam nadzieję , że nie zabije jej narkoza i wytniemy tego guza z zapasem.

Załączniki

• 11781880_889589687774396_4708859194043443767_n.jpg
    11781880_889589687774396_4708859194043443767_n.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 54
marzycielka trzymam kciuki za pieska.... bedzie ok.. dzis juz troszkelepiej po tych zelach..,sachol najlepiej podzialal.. dzis jade do mojej dentystki po skierowanie do chirurga szczekowego wyrwac w koncu ta osemke bo co chwile puchnie..
jak dobrze slyszec ze wiecej dzieci takich niespokojnych.. moja tez caly czas "pozytywke" wlacza..tez nie umiem jej uspac czasem po butli zasnie a czasem widac ze zmeczona a spac nie umie..i wtedy nijak nie potrafie jej wyciszyc.. az w koncu z tego placzu chyba zasypia bo ani rece ani wozek ani nic nie pomaga... moja wczoraj miesiac konczyla
. wcale lepsza nie jest.. :) ;)

Mój Małż przypadkowo odkrył patent na uspokojenie Juniora - jak już nic zupełnie nie pomaga i się nie uspokaja to brzuszek do brzuszka,główka na piersi,nóżki na żabkę i jedziemy klapsy w pieluchę.Ręka usycha po minucie ale spokój gwarantowany nawet przy kolkach ;) no i my mamy ten problem,że pachniemy mlekiem ;( ale mimo wszystko klapsy zawsze pomagają ;)

Marzycielka ja do kółkowej nie jestem przekonana,bo wiąże się ją na boku a ja mam skoliozę,więc boję się,że takie wiązanie jeszcze ją pogłębi ;(
3mam kciuki za psinkę!oby wyzdrowiała

reklama
dziewczyny nie wiem czy przez ten bol dziasla czy przez co ze 150 ml mleka ledwo umiem sciagnac 50 ... kurcze sciagam i maltretuje te moje suty ale i tak nic... jakas zalamka mnie bierze.. nie wiem czy to wroci do normy czy juz raczej zaniknie calkiem...

Do góry