reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

Asiorrek ja to przeczytalam tysiąc poradnikow na temat opuchlizny. W ciąży nog nie umialam zginac i nie to ze zartuje, serio w kostkach nie umiałam zgiac. No i jako taka opuchlizna do 3.tygodni schodzila ale do dzisiqj nie wchodze w buty i tak moze ponoć juz zostac albo dluugo wracać do starego stanu :(

reklama
dziewczyny a tak wogole to powiedzcie ile xchodzi opuchlizna z nog moje nadal jak u slonia.. i zastanawiam sie a wlasciwie to obawiam zd mi takie zostana.. a wiecie pierwsze slowa mojej mamy 2 tyg po porodzie na moj widok to ales zostala gruba a jaka masz dupe i nogi.. stresuje mnie ten wyglad.. w sumie na wadze to 5 kg mi zostalo (+ 3 z poprzedniej ciazy) i mam wrazenie ze to same nogi tyle waza...

Mi opuchlizna już zeszła ale sandałki musiałam kupić rozmiar większe więc pewnie jeszcze to potrwa.
Odciągam pokarm i daję młodemu swoje ale w nocy z raz będzie musiał zjeść mm bo nie mam na tyle mleka na razie a w nocy gorzej mi idzie ściąganie. Zastanawiam się nad kupnem tego laktatora medeli elektrycznego bo teraz mam medelę ręczną. Asiorreek duża pomoc taki laktator?
A w ogóle to młody chyba ma kolki. Popołudniami pręży się , zgina nóżki , strasznie płacze potem uspokaja się i za chwilę to samo. Dostałam od koleżanki krople Sab Simplex ale one są dopiero od 3 tygodnia więc jeszcze tydzień muszę czekać aby ich użyć! Znacie te krople?

Marzycielka sab simplex to jedne z pierwszych ktore polecaja na kolki - wiekszosci dzieci pomaga z tego co czytam na forach i na fejsie.Sama szukalam ich dla swojego malego ale w kilku aptekach pytalam i nie maja wiec dalam spokoj,zreszta pomogl nam poki co espumisan - raz dziennie mamy placz i bole ale to juz nie to co bylo wczesniej.

Asiorek ja jakos bardzo opuchnieta nie bylam i doswiadczenia niestety z tym nie mam,za to na wadze tez zostalo mi 5 kg i wizualnie brzuchol jest ;( wygladam tak jak kiedys przed tym jak zaczelam cwiczyc Chodakowska ;( plakac sie chce jak patrze w lustro a mimo ze ustalilam sobie w ciazy ze bede cwiczyc to poki co czasowo to dla mnie kompletnie nierealne chyba ze Malego do chusty i bede skakac razem z nim ;p cale szczescie ze miesnie brzucha przynajmniej zostaly ;)

marzycielka no jak dla mnie wiele lepszy jest elektryk.. tu mozesz sobie jeszcze wlozyc baterie i smigasz gdzie chcesz i jedna reke masz wolna druga tylko trzymasz.. w 1 ciazy mialam reczny i powiedzialam nigdy wiecej tego wachlowania dlatego tym razem od razu kupilam elektryka. ponoc lepiej kupic z ta koncowka do piersi wieksza zeby sutek lepiej w niej latal... ja mam ta srednia i powiem ze mogla byc wieksza ale to pewno od piersi zalezy.. musisz sie zastanowic czy chcesz tak karmic . choc w sumie jak to liczylam to koszt podobny co za mm w ciagu miesiaca lub troche ponad miesiac. ja mlodemu dawalam na kolke krople esputikon bo to mojej siostrze polecila pediatra. u mnie tylko raz zastosowane ale po nich przeszlo.

Hej

Ja chyba jednak przejdę na mm. Po moim mleku i podczas ssania młody się pręży i krzyczy. Podaję mu krople sab simplex i widzę poprawę ale na serio jak nie śpi to płacze albo marudzi. Padam na ryj i do tego ropieje mu pępek i jadę jutro do lekarza a w głowie mam czarne myśli. Ehhh chyba sobie dzisiaj popłaczę bo strasznie mi się zebrało już.....

Hej kobietki :) dawno mnie Tutaj jie bylo ala nie bylo latwo :) Nasza Maja pieknie spala przez 2 Tyg a pozniej cos sie zmienilo I noce byly nie przespane, raczej kolek nie miala Bo jak lezala z nami w lozku to spala sobie smacznie ale jak ja tylko do lozka wkladalismy to wycie bylo jak nie wiem. TeraZ od 4 dni przetrzymujemy ja po ostatniej drzemce od 18 do 19.30 i idziemy Kapac I tak przed 21 idzie spać I spij z 4 godz a wczesniej szla spać po 23 I tylko 3 godz. Oczywiscie zaczelam uzywac rowniez misia szumisia I widze zd zaczela na niego wreszcie reagowac bo wczesniej ja Chyba ten dzwiek draznil a teraz zasypia przy nim :)

My rowniez mielismy z Tym pepkiem Bo psikalam tak jak wy ocesepti I mi tez nie powiedzieli ze wycierac do sucha :/ wiec pepek odpal jak miala chyba ponad 3 tyg.

Naszej pojawila sie jakas wysypka ba policzku, czerwone krostki Ktore bledna nocy badz jak spij I pozniej Znow sie pojawiaja. Moze wiecie co to? Bo pediatra jak byl powiedzial ze to od detergenow czyli proszku czy cos, ale z drugiej strony wydaje mi sie ze to nie od tego gdyz ma tylko to na policzkach I nigdzie indziej a przeciez jak by to bylo od proszku to mialaby na calym ciele. Kapalismy w krochmalu I Nic :/ nie wiem ci juz robic aby pomoc jej. Jutro rano jak obudzi sie i Bedzie miala dalej pojade do innego lekarZa moze dos stwierdzi . Wedlug mnie I opisu na internecie to Wyglada na tradzik niemowlecy ale Wszystko sie okaze.

Ja karmie kp I wydaje mi sie ze na razie jej wystarcza ale podaje jej rowniez raz dziennie mm abysmy Mieli awaryjnlie cos jak maz zostanie z nia sam, I podaje jej po kp na noc dodatkowo jak jeszcze kwili Ze jest glodna :)

Minelo juz 5tyg od porodu a U mnie tez zostalo 5kg I nie cvs spać :/ czuje sie troszke nie soba chodz staram robic cos dla siebie Abu czuc sie kobieco, ale nie mam co waga by mnie najbardziej ustatysfakcjonowala. Od poniedzialku zacznie cwiczyc moze cos sie ruszy Bo 14.08 mamy chrzciny I chcialabym wejsc w jakas ladna sukienke :)

Pozdrowienia mamuski

marzycielka glowa do gory.. mm to nie tragedia.. lepiej jak mu dasz mm i ty bedziesz wypoczeta i on zadowolony.. pogodna mama pogodne i dziecko.. kurcze z tym pepkiem to tak samo od siebie czy ma jeszcze pepowine. moze dostanie jakis puder wysuszajacy i bedzie ok..

koronka no chyba wszystkie utknelysmy na 5 kg.. :) jak karmisz to szybko ci zleci.. a slyszalam ze przy kp pierw kg leca szybko a pozniej stop i znowu leca.. ja chrzest ustawiam na wrzesien bo ojciec chrzestny jedzie w sierpniu na mistrzostwa swiata do korei . a tez mkalam z data przeboje bo temu nie pasowal sierpien a matce chrzestnej wrzesien bo uczy w szklolle i nie bedzie mogla zostac i na spokojnie wracac w poniedzialek.. no ale trudno wybralam wrzesien

DSC_5959.jpgDSC_5889.jpgDSC_5897.jpgDSC_6025.jpgDSC_5973.jpg

pochwale sie paroma fotkami z sesji noworodkowej.. :) tu maryś miała tydzień.. :)

Załączniki

• DSC_5959.jpg
    DSC_5959.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 63
  • DSC_5889.jpg
    DSC_5889.jpg
    34,1 KB · Wyświetleń: 67
  • DSC_5897.jpg
    DSC_5897.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 55
  • DSC_6025.jpg
    DSC_6025.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 61
  • DSC_5973.jpg
    DSC_5973.jpg
    30,7 KB · Wyświetleń: 97
reklama
My pewnie bedziemy chrzcic we wrzesniu/pazdzierniku ale zobaczymy.Poki co pocielismy sie o chrzestnych heh ;)

Koronka u nas to samo - kolki na ktore pomogl espumisan (a przynajmniej tak mi sie wydawalo ze pomogl) ale Maly przez pierwsze 2 tyg aniol a od tamtego czasu diabel - spi tylko na spacerze przez godzine albo dwie (jesli jest chlodniej) a reszte czasu placze,prezy sie,nie daje mi kompletnie nic zrobic w ciagu dnia ;( zasypia o 22,potem jedznie o 3,4 i o 5 i od tej 5 juz nie spi ;( nie mam juz na nic sily...a najgorsze jest to ze jestem cale dnie sama i tak juz zdziczalam ze jak Maz przychodzi to tylko na niego warcze,wkurza mnie ze non stop krytykuje to co robie przy dziecku i daje mi "dobre rady" gowno wiedzac ;/ widzi go 3 godziny i wielki ekspert cholera jasna...nie chce mi sie dbac o siebie,nie pamietam kiedy uzylam ostatnio tuszu do rzes...a wczesniej w zyciu bym sobie nie pozwolila na wyjscie z domu bez makijazu nawet do smietnika!!nie wiem co sie dzieje ale wlasnie dzis w nocy jak karmilam malego to tak mi to wszystko stanelo przed oczami...;(

Ps.Wczoraj nareszcie odpadl nam pepek!!to chyba rekord swiata - mielismy go 5 i pol tygodnia

Do góry