reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

mnie nie piecze, ale swędzi, a dziś tak bardzo, że chyba oszaleję.. obudziło mnie to o 5 i nie mogę spać od tej pory, musiałam wstać tak mnie swędzi.. brzuch, uda i ramiona.. normalnie szlak mnie zaraz trafi.. staram się nie drapać bo ręce mam już całe w szramach.. maaaaatkoooo

reklama
Jutro się widzę z moją położną to wypytam o co może chodzić z tym pieczeniem :/ obejrzałam dokładnie skórę brzucha w tym miejscu i nie tworzą mi się tam żadne rozstępy, przebarwienia czy zmiany. ehhhhh uroki ciąży :)

mamaagata - mnie piecze od 28 tyg i powiem ci ze bedzie jeszcze gorzej im dziecko bedzie wieksze... z teosiem tez mialam to samo... miesnie co trzymaja brzuch poprostu nie wytrzymuja i sa naciagniete do ostatka.. moj lekarz niestety nic innego poza odpoczynkiem na to nie polecil.. a pomaga odpoczynek w pozycji lezacej albo potrzymanie brzucha.. nie polecam spacerow dlugich ja ostatnio ledwo doszlam do samochodu... mnie dodatkowo kregoslup wysiada bo mam miedzy 2 kregami w odcinku piersiowym przepukline- z lenistwa- i boli mnie albo brzuch albo plecy albo i to i to i pomaga tylko moja podloga... dzis od rana mam awarie w obu miejscach..

kaliila a to swedzenie ciala lepiej zglos gin.. mnie moj zawsze pyta czy mnie cialo swedz szczegolnie rece i nogi i ponoc jak w ciazy w 3 trymestrze to watroba nasza ma problem .. to sie jakos tam nazywa ale nie pamietam

Witam w ten pochmurny dzień

Mnie w tej ciąży nie swędzi ani nie piecze skóra brzucha ale w poprzedniej swędzenie brzucha było niestety objawem zatrucia ciążowego więc uważajcie dziewczyny.
Nic mi się nie chce dzisiaj bo tak szaro za oknem. Siedzimy i się nudzimy jak mopsy:-(

zapraszam na slask do racucha:) u nas piekne sloneczko:) panowie maja drzemke poobiednia ale zaraz ich bede szturchac na kawe do ogrodu... i lody czekoladowe:)
przesylam sloneczko w pochmurne miejsca:)

U nas w Irlandi tez piękna pogoda:) az nie chce sie wierzyć! Wyskoczymy chyba nad morze zjeść jakaś rybkę na obiad!!! Przesyłam trochę słońca!!

Potwierdzam, że swędzenie może być patologiczne ;) Ja mam własnie podejrzenie cholestazy, badania wyszły ok, ale jutro idę je powtórzyć, bo swędzi mnie praktycznie wszystko :/

reklama
Witam Was w niedzielne popołudnie.
U mnie tez brzydka pogoda,mieliśmy iść na spacer,ale tak ponuro,nic mi sie nie chce.
Chyba dostałam jakiegoś syndromu wicią gniazda,co chwile chodzę do pokoiku,przekładam rzeczy,dzisiaj upralam praktycznie wszystkie ostatnie pieluchy.I chodzę tam i przekładam z szafki do szafki..Do tego humor melancholijny,nie chce mi sie w ogóle rozmawiać z nikim,jestem markotna.. :(
Jeśli chodzi o swędzenie brzucha to nie pomogę,mnie swędzą czasami piersi,ale brzuch raczej nie.

Do góry