reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

sesi trzymam kciuki za wizytę..będzie dobrze.
assiorek to pewnie skurcze przepowiadające? bolało jak na okres? bo ja takie mam od ponad tygodnia.
marzycielka głowa do góry:) faceci są czasami nie do zniesienia. mój też potrafi podnieść mi ciśnienie ale ja z tych co szybko zapominają i nie lubię się gniewać.
Marcysia szykuje się fajny dzień u Ciebie:)
karina mnie właśnie też swędzi na około pępka i mam wrażenie, że w tym miejscu mam martwą skórę bo w ogóle jej nie czuję jak dotykam.

a ja dziś nic nie planuję oprócz zalegania w łóżku, muszę wytrzymać jeszcze chociaż 3 tygodnie.

reklama
ja juz nie wchodzę na wagę:( chcialam dzisiaj kupić spodnie bo mnie leginsy cisną i musialam kupic 44. Przed ciążą 34... chyba sie pochlastam. w zeszlym tygodniu mialam 13kg na plusie a teraz to juz nawet nie wchodze. Możliwe, zeby mi sie az tak biodra rozeszły i tylek powiekszyl?! aaaaaaaaaaa!!! ale jestem zła

O matko - 34? marzenie... ja miałam 44 zanim się zaczęłam odchudzać to możesz sobie wyobrazić, że jak to można wyglądać w takim rozmiarze na codzień! całe szczęście naszło mnie na Chodakowską i na pół roku przed ciążą schudłam do 38 :) ale skoro miałaś 34 przed ciążą to nie sądzę żeby długo zajęło Ci zejście do poprzedniej wagi :)

pewnie, ze mozna wlosy farbowac. Co do zabobonow to slyszalam juz wersje, ze nie mozna antyperspirantow uzywac;):):) i wtedy w ciąży śmierdzisz i to z odrostami! ;)

Hahahahaha o tych antyperspirantach to jeszcze nie słyszałam, ale dobre to jest!! :D słyszałam za to, że jak się pochlapie brzuszek w czasie zmywania naczyń to dziecko urodzi się alkoholikiem!!!! :szok::szok::szok::szok: nie wiem tylko czy od urodzenia nim będzie czy dopiero potem, jak myślicie? :-p

moj sie ze mnie nabija ze juz sie chce pakowac do szpitala... ale chyba ten syndrom sie zaczal u mnie odzywac.. chyba wyciagne ubranka po teosiu i zaczne prac po trochu...

mój też się chwilę śmiał, a później jak powiedziałam mu, że moja siostra cioteczna urodziła w 26 tc (ok, może nie jest to najlepszy przykład, ale sytuacja tego wymagała...), a ja teraz jestem w 31 to zapytał dlaczego nie jestem jeszcze spakowana :) zaczynam się zastanawiać kto się bardziej stresuje - faceci czy my...

notylko ten nasz remont to taki generalny ze zrywana podloga sufitem zbitymi tynkami nowym ogrzewaniem itd... zostaly tylko gole sciany z dziura do dachu i przepascia pietro nizej.. bo ta nasza chalpka to ma ponad 110 lat i wszystko trzeba robic od nowa... :( i to jeszcze konserwatora zabytkow trza prosic o zgode bo mamy ja w planie miasta jako kamienica zabytkowa wpisana..

O matko, współczuję tego konserwatora... my jak kupiliśmy domek, który tylko znajduje się w strefie konserwatorskiej to myślałam, że rozszarpię tę babę za jej kretyńskie pomysły odnośnie elewacji budynku... mam wrażenie, że oni to jednak mają powalone w głowach na tych stanowiskach...

Achhh dzisiaj mój pierwszy dzień wolny w domu :) nawet powiem Wam, że nie jest tak źle - ogarniam chatę, zajmuję sobie czas i przyjemnie mi jakoś... myślałam, że będzie znacznie gorzej. Być może to euforia początkowych dni :)

Muszę dzisiaj przysiąść nad listą rzeczy do szpitala i dopełnić wyprawkę dla Małego. No właśnie... w związku z tym mam do Was pytanie - zaczęłam się rozglądać za biustonoszem do karmienia. Wszystko fajnie, super, ale jaki rozmiar mam kupić? taki jak mam to chyba nie, o rozmiar większy? a jak urosną o więcej niż rozmiar, albo wcale? a jak kupić dopiero po porodzie to co mam nosić do tego czasu - sportowy?bo bez to się chyba nie da

Ostatnia edycja:
Ja przed ciąża miałam B, teraz mam C,a kupiłam staniki do karmienia takie bawełniane bez fiszbin D. Mam tez jeden G bo dostałam od koleżanki. I na razie więcej nie kupuje.Jak bedą za małe to sobie odkupię po porodzie.

Marzycielka a co sie u was dzieje? Cos nie tak?czy Poprostu hormony ci buzują?

A takie tam różne ale nie chcę pisać na ogólnym .

marzycielka głowa do góry:) faceci są czasami nie do zniesienia. mój też potrafi podnieść mi ciśnienie ale ja z tych co szybko zapominają i nie lubię się gniewać.

Ja z tych niestety gniewających się :laugh2:

mezowie nie rozumieja kobiet w ciazy!!! i to sa fakty... pewno przepowiadajace te skorcze albo znowu mi sie szyjka skrocila...

O tak to fakt z tym rozumieniem.
Asiorrek ty to nie wyrywaj się tak przed szeregi co?:-D Ja mam najgorzej bo na 30 czerwca termin. Wy urodzicie a mnie będzie krew zalewała hahha

Jeśli chodzi o staniki no to ja znowu się mierzę i biorę ten rozmiar , który mam teraz. Kupię sobie z allegro chyba bo są tańsze ale zmierzę gdzieś w sklepie bo boję się , że nie trafię w rozmiar.

marzycielka no ja nie wiele szybciej.. na 27 czerwca.. ooooo cyckonosz tez by mi sie przydal.. nigdy przez allegro nie kupowalam jakos sie boje ze rozmiar bedzie maly .. teraz to ja chyba bede miala F albo G.. niestety natura mi nie porzalowala balastu...

nunka- o konserwatorze to nie chce sie wypowiadac.. mysli ze czlowiek kasa sie chyba podciera.. do srodka jeszcze tak bardzo sie nie czepia.. teraz mielismy zostawic tylko te bele stropowe. i zagladnal tylko ze 2 razy przy rozbiorce ale jak robilismy dach i izolacje domu to by tu spal najchetniej.. jeszcze takie wytyczne zostawil ze chyba go porabalo.. a o kazdy kawalek odpadnietego tynku chaje robil i kazal nam fachowcow brac od zabytkow .... dobrze ze okna sa juz wymienione bo jakbysmy uszkodzili gzymsy przy oknach by nam nie podarowal..

Witam drogie mamy!

U mnie od początku tygodnia dość pracowicie. Rano byłam na badaniu krwi, bo pojutrze mam wizytę u gina. Potem ogarniałam sprawy firmowe i obiad. Teraz chwila przerwy, ale muszę jeszcze parę rzeczy porobić, zanim będę mogła leniuchować. Mam nadzieję, że to ostatni tak intensywny tydzień... chciałabym się już zająć sprawami związanymi z maluszkiem.

Nunka, ja stanik do karmienia kupię dopiero po urodzeniu, bo nie mam pojęcia jak będą wyglądać moje piersi.

Życzę Wam miłego wieczoru :)

no tak właśnie myślałam... w takim razie chyba zakupię rozmiar większy żeby mieć cokolwiek, a potem najwyżej jak nie będzie idealny to kupię drugi...

asiorreek, widzę że niezależnie od miasta każdy z nich ma narypane zwłaszcza w kwestii gzymsów i elewacji. Nam kazała zostawić takie beznadziejne gzymsy na ścianach zewnętrznych i teraz tylko woda się tam zbiera i na nowej elewacji (robionej we wrześniu) już są okropne zacieki i wygląda to bardzo nieestetycznie :/ a co do okien to nie dość, że kazała nam zrobić wszystkie drewniane (!!!! mamy ich 12, więc byśmy całkiem zbankrutowali) to jeszcze powiedziała, że nie zgadza się na balkonowe w ogóle, albo ewentualnie na takie gdzie do połowy okna jest wypełnienie drewniane, a okno jako takie dopiero od połowy wzwyż. Widział ktoś kiedyś takie okna?! nawet w najstarszym budownictwie takich okien nie widziałam na oczy... chora psychicznie baba

A tak w ogóle muszę się wyżalić, bo jestem właśnie po wizycie u gina i te bóle miesiączkowe, które mnie dopadały i dopadają to nie jest jednak nic co można zbagatelizować :( skraca mi się szyjka i dostałam luteinę :( mam dużo odpoczywać, nie dźwigać, nie schylać się, nie podnosić rąk do góry... idealnie wybrałam sobie moment na zwolnienie z pracy całe szczęście... jutro idę na usg, więc poproszę żeby mi lekarz sprawdził też jak ta szyjka wygląda i ile ma cm. Właśnie... wiecie może ile powinna mieć w 31 tyg?

reklama
marzycielka no ja nie wiele szybciej.. na 27 czerwca.. ooooo cyckonosz tez by mi sie przydal.. nigdy przez allegro nie kupowalam jakos sie boje ze rozmiar bedzie maly .. teraz to ja chyba bede miala F albo G.. niestety natura mi nie porzalowala balastu...

E to ja zaraz po Tobie jestem. Mi z mierzenia wychodzi 85 E więc też mam co nie co :-)

no tak właśnie myślałam... w takim razie chyba zakupię rozmiar większy żeby mieć cokolwiek, a potem najwyżej jak nie będzie idealny to kupię drugi...

A tak w ogóle muszę się wyżalić, bo jestem właśnie po wizycie u gina i te bóle miesiączkowe, które mnie dopadały i dopadają to nie jest jednak nic co można zbagatelizować :( skraca mi się szyjka i dostałam luteinę :( mam dużo odpoczywać, nie dźwigać, nie schylać się, nie podnosić rąk do góry... idealnie wybrałam sobie moment na zwolnienie z pracy całe szczęście... jutro idę na usg, więc poproszę żeby mi lekarz sprawdził też jak ta szyjka wygląda i ile ma cm. Właśnie... wiecie może ile powinna mieć w 31 tyg?

O to teraz musisz trochę zwolnić.

Do góry