reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

reklama
kaliiia próby wątrobowe w skrócie to się nazywa, w tym bilirubina jest, alat, aspat i jeszcze kilka, chyba łącznie z 6 tych badań. Bo to od wątroby ta choroba. U mnie zaczęło się swędzeniem stóp i dłoni i podobno tak sie zaczynają objawy, a potem już może wszystko swędzieć nawet, mnie własnie swędzi wszystko dosłownie, oczywiście nie na raz i nie bez przerwy. Tylko, że wyniki nie wyszły podwyższone, ale podobno czasem tak może być, choć cholestaza jest.

wspolczuje wam dziewczyny tego swędzenia, mnie czasem swedzi brzuch zaraz pod piersiami na srodku i szlag mnie trafia! A boli mnie ostatnio skóra wkolo pępka, jak wstaje np. to mam wrazenie, ze mi peknie i ja trzymam. W ogole taka kest wkolo luzna ta skora, taka rzadka i brzydka.
Malinka, humor moze od pogody zalezny. Nie martw sie, niedlugo bedzie slonce i dobry humorek wroci;)
ja dzisiaj mialam pozegnanie w moim przedszkolu polskim (jestem niedzielna przedszkolanka;) ) i taaak milo było. .. dzieci mowily, ze beda tęsknić i martwily sie ze w moim brzuchu nie ma okien i moj dzidziis nic nie widzi... A potem mialam gości i intensywny weekend dobiega konca. Jutro tylko odpoczynek:)

Marcysia, nawet nie strasz :D u nas położna mówiła, że w 38 tygodniu trzeba być spakowanym, ale ona jakoś bardzo wyluzowana jest ;-)
Kaliia, nam też ostatnio położna mówiła o cholestazie i nieznośnym swędzeniu. Może warto zgłosić lekarzowi. Mnie czasem swędzi brzuch, ale to raczej od rozciągającej się skóry. Smaruję balsamem i jest ok :)

mnie też do tej pory swędział tylko brzuch, ale dzisiaj rano to była jakaś masakra.. przed południem wzięłam chłodny prysznic i przeszło mi.. tylko brzuch mnie swędział standardowo i zasnęłam kamiennym snem po takim okropnym poranku, ale potem znów z godziny na godzinę jest gorzej.. porobię jutro badania krwi, które mi zlecił ostatnio gin i w środę chyba odwiedzę go przedwcześnie.. strasznie się boję położyć w nocy do łóżka.. dopóki jestem czymś zajęta to jakoś daję radę, ale jak mi się nudzi to po prostu nie wytrzymuję... szlak mnie trafia, całą skórę mam gorącą... faaaaken szit

Czasem mnie zaswędzi ale jest lepiej odkąd przy każdym myciu rąk wcieram oliwkę w brzucha.

A jutro gin. I stres mnie zżera. Ja nie chce do szpitala! Niech to moje dziecko waży chociaż 1800.

sesi nie martw sie.. czekamy na wiesci... :)

lep mnie nap..... mlody od 6 nic tylko wyje.. wczoraj wieczorem myslalam ze na pogotowie pojade takie mialam bole przez 2 godziny wieczorem ale na szczescie przeszlo .. moj mnie wygania do gina szybciej. ale jak dzis mi nic nie bedzie to sobie jeszcze daruje..
ide cos wszamac.. moze w miare uplywu dnia bedzie lepiej...
wam za to milego dnia zycze...

Czasem mnie zaswędzi ale jest lepiej odkąd przy każdym myciu rąk wcieram oliwkę w brzucha.

A jutro gin. I stres mnie zżera. Ja nie chce do szpitala! Niech to moje dziecko waży chociaż 1800.

Sesi o której idziesz na wizytę? Koniecznie daj znać!

sesi nie martw sie.. czekamy na wiesci... :)

lep mnie nap..... mlody od 6 nic tylko wyje.. wczoraj wieczorem myslalam ze na pogotowie pojade takie mialam bole przez 2 godziny wieczorem ale na szczescie przeszlo .. moj mnie wygania do gina szybciej. ale jak dzis mi nic nie bedzie to sobie jeszcze daruje..
ide cos wszamac.. moze w miare uplywu dnia bedzie lepiej...
wam za to milego dnia zycze...

Jakie bóle? Może idź wcześniej do tego lekarza co?

A u nas dzisiaj wreszcie słońce ale tak wieje zimnym wiatrem , że bez czapki nie da się wyjść.
Rano odprowadziłam Oliwkę do szkoły a teraz po zjedzeniu owsianki nie mam ochoty nic więcej robić. Humor mam strasznie zepsuty bo ostatnio mamy bardzo ciężkie dni z mężem i jest mi przez to okropnie i źle.
A jak wam zaczął się tydzień?

reklama
Marzycielka a co sie u was dzieje? Cos nie tak?czy Poprostu hormony ci buzują?
My dzis z mężem wolne, właśnie poszedł robic mi śniadanko , a pozniej musimy jechać pare spr załatwić i obiad na mieście, popołudnie bedzie leniwe przed tv i może jakiś spacer :)

Do góry