reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

Asiorreek, u mnie bpd to 7,6 cm, więc witaj w klubie dużych Maluszków ;)

Koronka, wydaje mi się, że jedna tabletka nie mogła zaszkodzić. Ale oczywiście będziesz najspokojniejsza, jak powiesz o tym lekarzowi. Może zadzwoń do niego? Pewnie powie "To nic takiego, proszę się nie przejmować" - a Tobie ulży :)

reklama
koronka mi lekarz przepisal tabletki gdzie na ulotce pisze ze w ciazy nie stosowac - jesli to cie uspokoi. z reszta to juz prawie 3 trymestr wszystko sie juz rowinelo wiec raczej nie ma czemu zaszkodzic. ale jak cie niepokoi mocno to zadzwon do lekarza.
czoperka to jest to jednak mozliwe.. a myslalam ze sie pomylil. to ten drugi zapowiada sie wiekszy niz teo byl... óooooooo masakra

Ibuprom i inne leki z tej grupy nie są wskazane zwłaszcza w I i III trymestrze ciąży,więc pod koniec ciąży lepiej nie brać, a jedna tabletka wzięta teraz na pewno nie zaszkodzi dziecku:-)
Duże te wasze dzieciaczki, moja waży dopiero 580 g i ma troche za mały obwód brzuszka:-(Czy miałyście badane przepływy w tętnicach macicznych?

Koronka oooj tak. Potrafie nie spac dlugo w nocy tylko swiecic sobie telefonem na brzuch i patrzec jak Emil sie rusza:) tak fajnie byloby go juz miec tu "na zewnatrz" ;))

no ja to bym chciala jeszcze troche pochodzic z tym brzuszkiem... jakos przeraza mnie porod i wogole znowu te pierwsze miesiace... a potem praca ... chcialabym byc tak w 3 miesiacu dopiero

Ja mam różnie. Z jednej strony nie mogę się już doczekać, to w końcu pierwsze dziecko, więc wszystko jest takie ekscytujące! :) Z drugiej strony muszę jeszcze załatwić dużo spraw przed porodem, więc cieszę się, że mam na to 3 miesiące. Poza tym doceniam każdy długi poranek, kiedy mogę spać ile chcę i przytulać się z mężem i nikt nas nie budzi... ;) mogę brać długie kąpiele, iść do kina... zdaję sobie sprawę, że w czerwcu wszystko wywróci się do góry nogami i nie raz będę wspominać czasy słodkiego lenistwa ;)

Oj tak kochane na pewno od czerwca do 15 lat nie bedzie juz długiego tylko
Mamus ja jestem głodna/głodny, pic siki itp :) hehe ale znów ile człowiek
Czekał na takie upragniony moment. Na pewno wiele bedzie kosztowało od nas aby dac siebie wiele. Ja juz teraz próbuje sie mentalnie nastawić aby nie narzekać ze mi cieżko :) przecież sama tego pragnęłam
Od lat :)

reklama
nie no nie jest tak zle do wielu rzeczy idzie sie przyzwyczaic.. na pewno dzieckomuczy cierpliwosci. mysle ze nawef jak ktos uwaza ze jest opanowany to i tak przychodza momenty w ktorych trzeba wziasc glebszy oddech ... albo przyjda takie chwile gdzie nawet na nerwy nie ma sie juz sily poprostu czlowiek juz albo sie smieje z bezradnosci albo placze... przynajmniej ja mam takie chwile.. ale nie martwcie sie dla mnie najgorsze bylo pierwsze 7 miesiecy pozniej moj juz chodzil i bylo o wieeeeele lepiej i luzniej a jak juz zacznie mowic i umiecie sie dogadac to juz wogole- no chyba ze prawie przechodzi bunt 2-latka i robi wszystko po swojemu... mam nadzieje ze mojemu ten bunt juz sie konczy bo spacer z nim to masakra.... caly czas chce3 chodzic rowem...:/ nie mowiac juz o tym ze wziasc za reke to graniczy z cudem. wogole moj to taka zosia samosia. ale nie ograniczam go . niech sie rozwija. wiele rzeczy nauczylam sie robic razem z nim. i tak wieszamy pranie ladujemy pralke czasem nawet gotujemynrazem , lepimy pierogi , kroi warzywa swoim nozykiem wklada i wyciaga ze zmywarki, maz remontuje to razem z nim swoimi zabawkowymi narzedziami maluje gwozdzie wbija sruby kreci... oderwac go nie idzie...

Do góry