reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Marcysia, ja jeszcze nawiąże do latania w ciąży - nie ma się czym martwić. Ja latałam w 1 i 2 trymestrze, łącznie 11 razy, w tym 6 lotów trwało ponad 7 godzin i wszystko było w porządku. Samoloty są przecież dużo wygodniejsze niż autobusy :)

reklama
nie zamaczałam pępuszka, starałam się żeby zawsze był suchy, nie podrażniony od pieluszki i odpadł w ciągu tygodnia.

odebrałam Dawida z przedszkola ale tak mi podniósł ciśnienie, że muszę ochłonąć..nie wiem co się z Nim dzieje ale jest coraz bardziej niegrzeczny i pyskaty:(

Pepek prysklam tylko octaniseptem czy jakoś tak. Po 5 dniach odpadł.:)

Malgos a może to jakiś bunt... a w przedszkolu wszystko dobrze?

missiiss - wanienka o której piszesz to ONDA - niestety cena nie zmalała, kosztuje ok. 100zł a niedawno wymyślili jeszcze gumowe podkładki aby dziecko się nie ślizgało i kosztują ok. 130zł :) też będziemy ją kupować :)

loca - na pępek trzeba uważać dopóki nie odpadnie - potem już chyba nie aż tak bardzo

małgoś - dorasta;-) ale pomyśl o tym w ten sposób, chciałabyś żeby synek był ciaptakiem bez własnego zdania?:rofl2:

co do wanienki my mieliśmy tą z ikei i była fajna, ciekawe czy jest na strychu??? a kąpał u nas m. , ja miałam wrażenie że mi się ta śliska mała rybka wyślizgnie, a m. ma dużą dłoń i dobrze ich chwytał, zresztą skoro mu tak świetnie szło to się nie wtrącałam, może ze 3 razy ich kąpałam jako niemowlęta:-p zresztą do teraz raczej m. nadzoruje kąpiele, ja tylko jak go nie ma

koga u nas też kąpiel jest z tatą :) Początkowo kąpaliśmy razem, tj eMek kąpał, ja potem ogarniałam po kąpaniu. Teraz tak się utarło i mają wieczorne chwile dla siebie ;-)

co do pępka to mój Antek miał go wieki hehe Na grudniówkach to był najdłużej trzymający się pępek,:-) na pewno ponad miesiąc. Starałam się nie moczyć za mocno i psikaliśmy octaniseptem. Jak już nie odrywał się przez długi czas to przemywaliśmy takimi wacikami ze spirytusem.

Mamuśka Olga też pępek miała wieki. Nawet na kontroli u pediatry śmialiśmy się, że do 18 jej zostanie.

Moje dziewczyny obie miały grube pępowiny, to pępki mocne długo się trzymały -ze 2-3 tygodnie. Starałam się nie moczyć, ale bez przesady, jak się zamoczył, to po prostu osuszałam i spirytusem rozcieńczonym dookoła patyczkami do uszu przemywałam.

Mój synek miał zrywany pępek, w szpitalu złapał gronkowca i wdała się infekcja, teraz jego pępuszek wygląda normalnie, ale jestem przerażona czy z córci pępkiem sobie poradzę,
siostry syn też miała pępuszek wieki, dzień przed konsultacją chirurgiczną sam odpadał :-D, dlatego się z niej śmieję że ma doświadczenie z pępowinką kilkutygodniowe to w razie czego będę się z nią konsultować :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny :)
Dzieki za rady z wanienkami I kapielami :) ciasteczko a zainteresowalo mnie co pisalas o Tym oczku? O co chodzi z ta biala plamka?

A jak wy Sie czujecie ? Dokucza was moze zgaga ? Bo u mnie tak I jakos coraz ciezej jest mi w Pracy wysiedziec przez te 8 godz a jeszcze Tutaj do Konca Kwietnia :(

Do góry