reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Piekna idea z tym czytaniem ;) tez bede sie starala czytac ale wydaje mi sie ze tak gdzies dopiero od roku :)
Kochane a jak kapalyscie swoje malenstwa na poczatku? Bo ja chcialbym aby to byl czas taty. I nie wiem co wybrac czy wanienka I Kapac w pokoju czy wanne I fotelik czy w tej misce ?:)

Poradzcie jak to wygladalo u was ;)

reklama
Malutkans nie widziałam wczesniej tej serii mały chłopiec, ale z pewnością poszukam:)!

Ciasteczko a czemu takie krótkie łóżko chcecie kupic? My Alankowi kupiliśmy tapczan, 90/200cm, bo czułam ze trzeba bedzie z nim lezec, no a w krótkim łóżku jak znam zycie pewnie tez musiałabym sie zmieścić... Więc starannie przemyslana decyzja była to z naszej strony:)

Koga ja tez lubię kupować książki, juz w domu niemal nie mam miejsca na nie ;D

Alkmena mojemu młodszemu się raczej nie spodoba, bo ostatnio Alan całą pociął nożyczkami :zawstydzona/y: Ma manię cięcia ostatnio i z mężem siedział i ten nie zauważył kiedy Alan sie za książkę zabrał. Ale byłam zła na nich obydwóch :wściekła/y:

Małgoś do głowy by mi nie przyszło audiobooka puścić dziecku , puszę koniecznie wypróbować taki patent, dzięki!

Koronka u nas pierwszy miesiąc kąpała babcia :zawstydzona/y: Potem mąż. Ja kąpałam młodego dopiero gdy już siedział :-) A wanienkę mamy na stelażu i kąpaliśmy go w sypialni. U nas jest ten problem ze łazienkę mamy na dole, sypialnie na górze i nie chciałabym nosic młodego przez korytarz po kąpieli, ze względu na zmainę temperatury w pomieszczeniach, tym bardziej ze mlody urodzony byl zimą. Tym razem bedziemy kąpać chyba tak samo.

Dzien dobry. Jeśli chodzi o kąpieli to mój mąż sam zainicjował pomysł , że to on będzie kąpał naszego malucha. Słyszał , że każdy facet to robi i jego kumple, więc powiedział że chciałby spróbować. Trochę się obawiam, ale będzie to słodki widok:)
Dziś wylatuję do Polski zobaczyć się z moją rodzinką. Nie mogę się doczekać spotkania z mamą. Teraz gdy jestem w ciąży to jej osoby najbradziej mi brakuje:(... Spędzimy pewnie wieczory przy kominku gadając o macierzyństwie a w dzień będziemy szaleć na zakupach:)
Pozdrawiam wszystki mamuśki i będę zaglądać. Po powrocie będę miała co wrzucać na wątek o zakupach!!!!!

Babeczki a może założymy następne forum odnośnie pokoi dla naszych skarbów ? Bo wydaje mi sie ze kaZdy mógł swoje inspiracje wrzucal
I może bysmy sobie pomogły razem w wyborze najpiękniejszego miejsca dla naszych maluszków ?:)

Smile udało mi sie założyć :) nie wiedziałam ze to takie łatwe :)
Zatytulowalam pokoj/kącik/inspiracje dla naszych skarbów! :) zapraszam do waszych podzielenia sie waszymi wizjami :)

Minka - aaaaa! Pięcioro dzieci i cos to moja ulubiona książka z wczesnego dziecinstwa:tak: przeczytalismy juz wszystkie czesci:-) generalnie tyle czytalismy, ze okazalo się ze lektury to my do 3 klasy mamy przeczytane:sorry:
Teraz czytamy pana samochodzika:-) baaardzo się podoba zwlaszcza mlodszemu a myslalam ze nic nie zrozumie!
Czytalismy calego Kiplinga, tajemniczy ogród, historyczne, kosmos, architektura, atlasy anatomiczne nawet wiersze Rimbauda .... totalnie wszystko:-D

Malgos - z mądrej myszy trochę mamy fajna, ale na dluzsza metę męczy mnie ta konwencja, po 2 potrzebuję odmiany;-)
Polecam dla 5 latka Afryka Kazika - wersja dla dzieci książki Nowaka nota bene świetnej Rowerem i pieszo przez czarny ląd i druga Dziadek niedźwiadek autentyczna historia niedźwiedzia w armii Andersa
No książki to mój Malý fiol ale cii

Wątek z pokojami dla dzieci fajny:nerd::happy:

koronka - co do kąpania - na początku wydaje mi się, ze będziesz chciała być przy kąpieli... my przez pierwsze miesiąca kąpaliśmy wspólnie a potem różnie - nie mieliśmy wyznaczonego grafiku, co do miejsca - idealna wydaje mi się łazienka
my mieliśmy wanienkę ONDA - teraz też ją kupimy - jest bardzo wygodna, nie trzeba trzymać dziecka cały czas aby nie zanurzyła mu się głowa tylko jest na takim wzniesieniu

Sosnowiczanka - u nas bajki do słuchania (audiobooki) sprawdzają się od kilku lat :) polecam :)

Ostatnia edycja:
koronka u mnie na początku kąpał mój M ale pewnego dnia moja mama nas odwiedziła w czasie kąpieli i zwróciła mojemu uwagę, pierwszy raz w życie, że źle w trakcie kąpieli dzieciaczka trzyma i nawiązywanie więzi podczas kąpieli się skończyło. Ja osobiście polecam wanienkę z Ikea koszt 17,99 zł, a Achim do tej pory do niej wchodzi i się pluska - my mamy w domu tylko prysznic.
Jeśli chodzi o czytanie to synek jest na etapie komiksów z gazet (lego chima, ninjago) i głównie to każe sobie wieczorem czytać. Małej w brzuszku to nie przeszkadza, wieczorem jest ruchliwa to też sobie posłucha :-D

reklama
Koronka my obydwoch kapalismy wspolnie z moim k. Jakos tak fajnie bylo :) przestalismy jak mlodszy mial okolo roku bo ich wyglupy kosztowaly mnie zalana lazienke i duuuuzo wycierania :D

Do góry